Okan Kocuk: Galatasaray’a kuvvetli dönmek için kiralık gittim

İzmirliEfe

New member
GZT Giresunspor’un kalecisi Okan Kocuk, kulübün Antalya kampında TRT Spor’un sorularını yanıtladı. Okan Koçuk’un röportajından satırbaşları:

Trabzonspor maçında kurtardığı penaltılar

Okan Kocuk, Trabzonspor maçında Bakasetas’ın son dakikalarda kullandığı iki penaltıyı da kurtarıp kadrosuna 1 puanı kazandırmıştı. yinelanan penaltı daha sonrası ümitsizlik olduğunu söyleyen Kocuk: “ Maçı ben kazandırdım denemez natürel, penaltıyı ben kurtardım lakin ekibimiz hayli âlâ savunma yapıyor. Ligin en az gol yiyen 3-4 kadrosundan biriyiz. Bu da gösteriyor ki kadro çok âlâ bir savunma yapıyor. Baktığınızda aslında bu yaşanan 100 maçta bir olur. O günde bana denk geldi ve ikisini de kurtardım. çok uygun giden bir maçta 1-0 öne geçtik 1-1’i yakaladılar. Oradan 1 puan almak fazlaca kıymetliydi, tabi 2. penaltıdan daha sonra bir ümitsizlik oldu lakin fazlaca şükür ikinciyi de kurtardım ve bir puanı aldık.

Hislerimi dinledim

Alışılmış ki maçtan evvel karşı ekibin penaltıcılarını tahlil ediyoruz fakat dediğim üzere o en son anda artık hislerine kalıyor. Ben de o anda ne hissediyorsam onu yapıyorum. Birinci penaltıda son ana kadar beklemek istedim ortaya vuracağını düşündüm. 2.sinde de altıncı hissim diyeyim artık, oraya vuracağını düşündüm ve çıkardım.”

Ligde kalıcı olmak istiyoruz

Birinci 6 hafta makus bir başlangıç yaptık o da alışılmış yeni bir grubuz biz. Birinci 6 haftada 11 oyuncunun hepsi yeni oyunculardı. 6 haftada yalnızca 2 puan toplayabildik. Bu külfetli süreçte herkes bir ön yargıyla yaklaştı. Galibiyet serileri geldikten daha sonra da yeterli bir istatistik yakaladık. Umarım birkaç maç daha seri yakalarsak bu dönem ligde kalıcı olmak istiyoruz.

Galatasaray’a kuvvetli olarak döneceğim

Gösterdiği yeterli performans daha sonrası Galatasaray’a dönüşü gündeme gelen Okan husus hakkında şöyleki konuştu: “Sürekli konuşulan bir mevzu lakin ben şu an Giresunspor’un oyuncusuyum. Dönem başında daha kuvvetli dönmek için kiralık olarak bir yere gitmek istedim, sonuçta Galatasaray’ın oyuncusuyum lakin buraya kiralık olarak geldim. Muhteşem Lig’de ben de varım demek için kiralık gitmek istedim. Çalışarak bunun üstesinden geldim. Yurt haricinde oynamak hedeflerim içinde fakat şu anda Galatasaray’ın oyuncusuyum. Galatasaray’da büyük bir topluluk, orada oynamak hedeflerim içinde. Umarım bu amaçlarımı yakalayabilirim. Dönem sonunda bakacağız.

Türkiye A Ulusal Kadrosu için savaşmak istiyorum

Kosova Ulusal Takımı’ndan 5-6 yıl evvel bir davet aldığını belirten Okan Kocuk: “bu biçimde olağan ki düşünmedim. Şu anda o denli bir teklif yok.” tabirlerine yer verdi. Meslek amaçlarından bahseden Kocuk: “Öncelikli maksadım fazlaca güzel bir performans gösterip ulusal kadroya seçilmek. Umarım bu dönem bunu başarabilirim. Performansımı daha üste çekmem lazım zira fazlaca güzel Türk kalecilerimiz var artık. Uğurcan, Altay, Ersin, İrfan Can daha bir sürü sayamadığım Türk kalecimiz var. Ben de ulusal ekibe aday Türk kalecilerin ortasına girmek istiyorum.” dedi.