Mattarella, Papa'ya ve Barış için Temyiz Dilekleri: “Paskalya Diyalog Arayışında İhtiyaçlar”

Sezai55

New member
Sergio Mattarella Mutlu bir Paskalya için isteklerini gönder Papa Francis. Quirinale tarafından yayınlanan mesajda – Cumhurbaşkanı, Ukrayna'daki bu mühlet saatlerinde, tatilin savaşlarla işkence edilen tüm ülkelerde diyalogu tercih edeceğini umuyor.

“Kutsallık, İtalyan cumhuriyeti ve personel adına onlara sunmaktan çok mutluyum, mesajda iyi ve kutsal Paskalya'nın en iyi dilekleri -Bu yıl tüm Hıristiyan kiliseleri aynı tarihte aynı tarihte en önemli ziyafetleri kutlayacak.

Başkan, yıldönümünün “farklı kıtalarda genellikle çatışma veya tehlike durumları yaşayan topluluklara rahatlık getirebileceğini umuyor. Dirilişin hafızası, Hıristiyanlık ve inanmayanlar dışında inançları savunanlara da ilham verebilir, böylece ortak yararın peşinde koşmak, barışçıl bir eşdeğer ve refah değerlerine tutturulur, barışçıl bir eşlik için gereklidir”.

Ve sonra sonucuna varıyor: “Onları kişisel kuyuların en ateşli himayesini yenilerken, İtalyan halkının Paskalya ve şimdi San Giorgio şenlikli vesilesiyle verdikleri en iyi dilekleri memnuniyetle karşılamak için ona yalvarıyorum. İtalyanların ve kişiselimin büyük sevgisiyle.

Mattarella, Quirinale'in resmi açıklaması sayesinde, sosyal medyada tüm İtalyanlara da bir dilek yayınladı: “Vatandaşlara ve diğer vatandaşlara büyük Paskalya hissediyorum ve size bu günlerde bana sağlanan dilekler için teşekkür ederim”.