Erol Bulut: “Milli Grubun performansı beni şok etti”

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Gaziantep FK Teknik Yöneticisi Erol Bulut ve yeni kulüp lideri Cevdet Akınal, basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Erol Bulut, yabancı kuralının yanlış olduğunu söz ederek, A Ulusal Futbol Kadrosu’nun performansının kendisini şok ettiğini vurguladı.

“Türkiye’de transfer ile ilgili hareket yok”

Kısa mühlet evvel eski lider Mehmet Büyükekşi’den nazaranvi devralan Cevdet Akınal ve Gaziantep Futbol Kulübünün yeni Teknik Yöneticisi Erol Bulut, kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. görüşmede açıklamalarda bulunan Erol Bulut, maksadı olan bir kadroya geldiğini söz ederek, “Yeni bir müddetç başladı. Bugün burada olmaktan memnunum. Kulübün gayelerini biliyorum. Amacımız üst sıralarda yer alabilmek. En uygununu yapmaya çalışacağız. Bu futbolcu, idare ve medyamızla birlikte olması gerekiyor. Ben değil, biz olarak yola çıkıp sonuna kadar götüreceğiz. Sonuçta büyük bir kulüpten ayrıldığınızda maksadı olan bir kulübe gitmek istedim. 2 sene evvel bir daha Gaziantep FK ile görüşmüştüm. Son 2 yıldır Gaziantep FK birinci 10 içerisinde yer alan bir ekiptir. Şu an hem Avrupa tıpkı vakitte Türkiye’de transfer ile ilgili hareket yok. Ekibe bakacağız tahlil ediyoruz. Eksiklerimizi idaremize sunacağız. Hakikat şahısları yan yana getirip oynatmak istiyoruz” formunda konuştu.

“Yabancı sayısı özgür olmalı”

Yabancı sınırlamasının yanlış olduğunu söyleyen Bulut, “Yabancı sayısı hür olmalıdır. Kısıtlama ile alt yapıdan uygun oyuncu çıkmaz. 14 yabancı özgürken daha hayli yurt dışına oyuncu gönderdik. Bu kulüpte hak eden oynayacak” açıklamasını yaptı.

“Milli Kadronun performansı beni şok etti”

Ulusal grubun performansına da değinen Bulut, “Milli kadronun Avrupa Şampiyonası’ndaki performansına ben de şoktayım. 9 maçta 7 galibiyet alan bir ekibin puan almadan elenmesi beni şaşırttı. Oyuncular Türkiye’ye dönelim havası veriyordu” tabirlerini kullandı.

Lider Cevdet Akınal: “goreve geldikten 2 gün daha sonra Erol hocayla anlaştık”

nazaranve geldikten yalnızca 2 gün daha sonra Erol hocayla anlaştıklarını tabir eden Kulüp Lideri Cevdet Akınal ise “Bu bir tanışma toplantısıdır. Birinci işimiz aklımızda Erol hoca vardı konuştuk. Bir hafta süre istedi. Biz de yok seni göndermeyiz dedik sonraki gün anlaştık. 2 günde teknik yöneticimizle anlaştık” değerlendirmesini yaptı.

“Mirellas bizi oyaladı”

Lider Akınal, bir sol bek bir tane de santrforu takımlarına katacaklarının altını çizerek, “Hocamız ekibi tahlil etmiş, istemediğini yolladık. Mirellas bizi oyaladı, vazgeçtik. Muhammet Demir’in kontratı bitmişti. Başakşehir’e gitti. Başakşehir’in istediği parayı vermeyeceğiz. Kurallarımızla anlaşırsak alırız. Başakşehir’e teklifimizi sunduk. Aykut hoca onu deneyecekmiş. Orta sahanın ortasına bir oyuncu almayı düşünüyoruz.

“Yabancı hocayla her şeyi konuşamıyoruz”

Andre Felipe’ye para vererek gönderdik. Sözleşme yaptığımız oyuncular var. Şu anda defansımız epeyce sağlam. Bir sol bek, güzel bir santrfor aldığımız vakit başarılı olacağımız kanaatindeyiz. Bunu el birliği ile yapacağız. Kenti gerimize alacağız. Her türlü tenkide açığız. Ne yaparsak ortak akılla yapacağız. Kadromuzu üst sıralara ve Avrupa’ya götürmeye çalışacağız. Ukraynalı genç bir oyuncu aldık. O epey düzgün bir futbolcu olacak. Sagal ve Doğan Erdoğan’ı aldık. Öbür iki yabancı teknik yöneticilerimiz bir tane genç oyuncuyu takıma almadı. Yabancı hocayla her şeyi konuşamıyoruz. Yerli hocayla sabah akşam sohbet ediyoruz. Yabancı teknik yöneticilerin istemediği oyuncuları göndermek için 25 milyon lira para ödedik. Bolu kampına gideceğiz. 21 Temmuzda Avusturya’ya gidecek grubumuz. Hazırlık maçlarımız olacak. kuvvetli kadrolar olacak bunlar” diye konuştu.

“Kulübün vergi haricinde burcu yok”

Kulübün vergi borçları haricinde burcu olmadığını tabir eden Lider Akınal, “Hedefimiz Lig’de birinci 5’tir. Kulübün yalnızca vergi borcu var. Onu da vergi barışı içerisinde çözeceğiz. Diğer bir borcumuz yoktur. Biz kurumsal bir kulübüz. Bin liradan başlayarak kombine çıkartmayı düşünüyoruz” diye konuştu.