Zelenskyy Japonya’ya indi: G7 ve Rusya-Ukrayna savaşı haberleri

BenMelek

New member
KIEV, Ukrayna — Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy’nin Ukrayna’ya yönelik bir karşı saldırıya yönelik son hazırlıkların ortasında bir dizi yurtdışı gezisi yapma kararı, bu ay 10’uncu kez düzenlenen saldırıdan sadece birkaç saat sonra, Cuma günü başkent Kiev’in bazı sakinlerinin desteğini aldı.

Başkanın son gezisi – hafta sonu dört Avrupa başkentini ve Cuma günü Suudi Arabistan’ı ziyaret etti ve bu hafta sonu Japonya ile 7. Grup toplantısına katılacak – Bay Zelenskyy’nin Ukrayna’da kalmayı tercih ettiği savaşın ilk yılının çoğuyla tezat oluşturuyor. direnişin ve dayanışmanın sembolü haline geldi.

Şimdi, Kiev sokaklarında sorgulanan sakinler, müttefiklerden sürekli desteğin hayati önem taşıdığı bir zamanda, Bay Zelenskyy’nin yurtdışında gördüğü sıcak karşılamanın kendilerini cesaretlendirdiğini söylediler.

Bu makale için görüşülen birçok kişi gibi misilleme korkusuyla yalnızca adının kullanılmasını isteyen 76 yaşındaki emekli temizlik işçisi Neonila, “Bunu harika buluyorum çünkü o tüm ülkeler arasında köprüler kuruyor” dedi.

Diplomatik yolculuğunun her durağında, Bay Zelenskyy desteği güçlendirmeye çalıştı ve Rusya’nın saldırganlığına karşı savaşmak için daha fazla silah istedi. Geçen hafta sonu Almanya, Fransa ve İngiltere’ye yaptığı kasırga gezisi milyarlarca dolarlık yeni askeri yardım getirdi.

Neonila, şehir merkezindeki bir tezgahtan sebze alışverişi yaparken, “Ziyaretlerinin her biri olumlu sonuçlanıyor,” dedi. “Bize bir şey verildi.”

Kiev’de görüşülen çok az kişi geziye karşı çıkarken, bazıları Bay Zelenskyy’nin amacını sorguladı.

75 yaşındaki Liudmyla, Kiev’de bir parkta bankta güneşin altında bir arkadaşıyla otururken gezilerin cumhurbaşkanının “incelemeleri” için iyi olduğunu söyledi.

“Yaklaşan seçimler için bir imaj inşa ediyor” dedi.

Parkta kızının bebek arabasının yanında oturan Kateryna Papusha, bazı yabancı liderlerin Ukrayna’yı ziyaret edememesi veya ziyaret etmekten korkması nedeniyle geziyi desteklediğini söyledi.

Yurt dışı ziyaretlerini destekliyorum çünkü her ziyareti çok verimli geçiyor” dedi. “Ukrayna için biraz anlaşma, biraz destek, biraz yardım var.”

Papusha, çatışmaya karışan birine yakınlığının onu yeni silah taahhütlerinin duyurulmasına özellikle dikkat etmeye sevk ettiğini de sözlerine ekledi.

Savaş başladığından beri çoğu Ukraynalı erkeğin ülkeyi terk etmesi yasaklandı ve yaklaşık 15 aydır devam eden savaşın etkileri ülke genelinde hissediliyor. Doğu Ukrayna’da çatışmada yaralanan 45 yaşındaki Volodymyr Pylypenko, Cuma günü Bay Zelenskyy’nin hareketlerini yakından takip etmediğini söyledi.

Bir hastanenin önünde sigara içerken, “Ön saflardaki durum beni daha çok endişelendiriyor” dedi.

Ancak bu, savaş zamanı bir başkanın görevde kalması gerektiğini düşündüğü anlamına gelmiyor, dedi. Silahlı kuvvetlerin komutanı bir general olduğu için, Bay Zelenskyj dış politikayla ilgilenebileceğini söyledi.

Pylypenko, “Ukrayna için iyi bir şey yaparsa, bu sadece bir artı” dedi.

65 yaşındaki Valentyna Horbachiova aciliyeti dile getirerek, özellikle Kiev’e yönelik son saldırılar ışığında, yurtdışı gezisine “şu anda acilen ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

Torunlarını okuldan almak için beklerken, “Daha çok gezerse ve yüksekteki insanlarla konuşursa belki burada barış olur, belki bize destek olunur” dedi.

18. kattaki dairesinden tanık olduğu “korkunç” saldırıları anlatan Horbachiova, Bay Zelenskyy’nin dayanışma amacıyla başkentte kalmasının bir anlamı olmayacağını söyledi.

“Buraya otursa ne değişirdi? Bize ateş edilmez mi?” diye sordu. “Biz de aynı sıklıkta bombalanırdık – onun burada olduğunu bilselerdi belki daha da fazla.”