Yuri Gagarinin Hayatı l YıldızGalaksi ve Uzay

Eftal

Global Mod
Global Mod
Yuri Gagarin sovyet doğumlu astronottur. 12 Nisan 1961’de, Vostok 1 uzay aracında uzaya çıktı. Gagarin, Dünya’nın etrafında tam 1 saat 48 dakika döndü. Yuri Gagarin’in uzay araştırmalarındaki tarihi başarısının önemi göz ardı edilemez. 12 Nisan 1962’de, Gagarin’in uzaya fırlatılmasından ve uzaya çıkan ilk insan olmasından tam bir yıl sonra. Başta Rusya olmak üzere çok sayıda ülke Kozmonot Günü’nü kutlamaya başladı. Uzay araştırmalarının kurucusu ve Kozmonot Günü’nün adandığı kişi . Uzay yolculuğunun temellerini attı ve sonuç olarak uzay çağını başlattı. 12 Nisan 2001’de bu gece ilk kez “Yuri Gecesi” olarak belirlenmektedir. Daha sonra Gagarin, Moskova dışındaki Kozmonot Eğitim Merkezi’nde yardımcı antrenör pozisyonuna yükseldi.

Yuri Gagarin Kimdir?
Sovyetler Birliği astronotu ve pilotu Yuri Gagarin’in tam adı Yuri Akekseyeviç Gagarin’dir. 9 Mart 1934’te Gzhatsk yakınlarındaki Klushino kasabasında doğmuştur. Almanlar, Kasım 1941’de Yuri Gagarin’in yaşadığı Klushino köyünü işgal etti. Ve Gagarin ailesi arka bahçelerinde inşa ettikleri mütevazı bir kulübede yaşamak zorunda kaldı. Ek olarak, Almanlar Yuri Gagarin’in iki erkek kardeşini hapse attı. Ve onları Polonya’daki bir savaş esiri kampına gönderdi.
Teknik okul diplomasını aldığı 1955 yılında Sovyet Ordusuna katılmaktaydı. Bir tavsiye üzerine Orenburg’daki Birinci Chkalov Hava Kuvvetleri Pilot Okuluna transfer edildi. Ve 1957’de MiG-15’i kendi başına uçurdu. 7 Kasım 1957’de Orenburg Tıp Fakültesi öğrencisi Valentina Ivanovna Goryacheva ile oradayken tanıştıktan sonra evlendiler. 5 Kasım 1957’de Sovyet Hava Kuvvetleri’nde teğmen olarak görevlendirildi. Kötü havanın uçmayı tehlikeli hale getirdiği Norveç sınırına yakın Murmansk Oblastı’ndaki Luostari havaalanına gönderilmektedir. Yuri Gagarin, 6 Kasım 1959’da ise Kıdemli Teğmen pozisyonuna yükseldi.
Sovyet Uzay Programı ve Yuri Gagarin
Yeni edinilen Sovyetler Birliği uzay programı, 1960’larda kapsamlı aratırma ve elemeye konu oldu. Bu elemelerde ortaya çıkan isimlerden biri de ‘di. Gagarin, Sovyet Uzay Programı için seçilen 19 pilottan biriydi. Vostok görevi için Soçi Altı eğitim ekibine katılmaktaydı. Soçi Altı ekibi, ilk uzay yolcusunun seçileceği bir eğitim programıydı. Bu programı başarıyla tamamlamak için özel olarak tasarlanmış eğitimlerden geçmek şarttı.

Yuri Gagarin ve Vostok 1 Programı
Yuri Gagarin ve diğer adaylar, Vostok programının ilk kozmonotlarının seçileceği. Soçi Altı olarak bilinen özel bir eğitim grubu için seçilmektedir. Ayrıca yaklaşan bir görev için eğitildiler. Fiziksel veya psikolojik dayanıklılıklarını değerlendirmek için deneyler yaptılar. Gagarin, Vostok 3KA-3 (Vostok 1) uzay aracı 12 Nisan 1961’de. Baikonur Cosmodrome’dan fırlatıldığında gezegenin yörüngesinde dönen ve uzaya çıkan ilk kişi olmaktadır. Gagarin uluslararası bir üne kavuştu ve ülkede verilen en yüksek ödül olan Sovyetler Birliği Kahramanı da dahil olmak üzere sayısız ödül aldı.
Yuri Gagarin Nasıl Öldü?
Yuri Gagarin, Sovyetler Birliği’nde ve tüm dünyada uzaya giden. İlk kişi olduğu için her zaman çok yüksek derecede saygı gördü. Uzay uçuşundan iki yıl sonra parlamentoya seçilmekteydi. Ve ardından Star City Kozmonot Eğitim Üssü’nde eğitim müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Tarihlere göre 27 Mart 1968’de model MiG-15 uçakla test uçuşu yaparken talihsiz bir kaza meydana geldi. Bu felaket sonucunda Gagarin ve antrenörü hayatını kaybetti. Yuri Gagarin öldükten sonra vücudu yakılmıştır. Külleri Moskova Kızıl Meydan’daki Kremlin Duvar Mezarlığı’na defnedilmektedir. Kaza sonrası yapılan incelemelerde SU-11 tipi uçağın yaptığı kazanın nedeni belirlenemediği için herkes türbülans yüzünden olduğunu düşündü.