Yeşilyurt’un hoşlukları sinema kesimine farklı renk katıyor!

KripTon

Member
Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan sinemanın oyuncuları, takviyelerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar‘a teşekkür ettiler.

Direktörlüğünü Ahmet Kapucu’nun yaptığı, Çiğdem Batur, Şahin Irmak, Alev Oraloğlu, Bora Cengiz, Asuman Dabak, Bengi İdil Uras, Belinay Köle, Kaan Emniyetli, Ayhan Taş, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Çetin Altay üzere tanınmış sanatkarların rol aldıkları ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Sinemasının Malatya Gala Gösterimi, Yeşilyurt Belediyesi tarafınca yapılan tertiple Malatya PARK AVM’de kiAvşar Sinemasında gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar ile Eşi Semra Çınar’ın mesken sahipliğinde gerçekleşen Malatya Gala Gösterimine; Vilayet Jandarma Alay Kumandanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Ticaret Borsası Lideri Ramazan Özcan, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz, Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Aslan, sanatkarlar, lokal ve ulusal medya kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Malatya Gala Gösterimine katılan ‘AŞK YOLUNDA’ sinema sinemasının sanatkarlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Büyük bir iştirak altında gerçekleşen gala gösterimine katılan sanatkarları Malatya’da ağırlamaktan keyifli olduklarını söz eden Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, ” Belediyemizin daveti üzerine çekimleri Yeşilyurt’umuzda yapılan ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Sinemasının Malatya Gala Göskavramında kıymetli sanatkarlarımız ve hemşehrilerimizle bir ortadayız. bu biçimdesine hoş bir sinemanın ilçemizde çekilmesi noktasında takviyelerini esirgemeyen Yapımcımıza, Direktörümüze ve epey değerli sanatkarlarımıza şahsım ve hemşehrilerim ismine evvela teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihi ve kültürel hazineleri, doğal zenginlikleri, turistik yerleri, tadına doyulmaz yemekleri, yeşil alanları ve en değerlisi de misafirperver ve cana yakın insanlarıyla Anadolunun en sevimli ilçelerinden olan Yeşilyurt’umuz, doğal bir sinema platosudur.İlçemizin bu zenginliklerini daha geniş bölümlere tanıtmak ve ulaştırmak ortasında sanatsal ve kültürel etkinliklere önemli ehemmiyet veriyoruz.Tarih, kültür ve gastronomi kenti olan Yeşilyurt’umuzun var olan hoşluklarını oryaya çıkarmak emeliyle tarihi bölgelerimizden Çırmıhtı’da onarım projelerimizle tarihimizin bir daha canlanmasına vesile olan Tarihi Yeşilyurt Konaklarımız ve Müzelerimizin yanı sıra tadına doyulmaz yemeklerimizin ve meyvelerimizin tanıtımı için epey önemli yatırımlarda bulunduk. Binlerce yıllık esaslı bir tarihe sahip olan Malatya’mızın ve Yeşilyurt’umuzun marka kıymetinin artmasına kıymetli takviyeler sunan yeni periyot yatırımlarımızla daha kuvvetli bir biçimde ön plana çıkan tarihi ve turistik yerlerimizin tanıtımı açısından sanatsal ve kültürel projelere takviye veriyoruz, mesken sahipliği yapıyoruz. Belediyemizin takviyeleriyle ilçemizde epeyce sayıda sinema, dizi ve klip çekimleri oldu. Sanata verdiğimiz dayanakların ardından bugün ilçemizin tanıtımına değerli katkılar sunacak olan ‘AŞK YOLUNDA’ sinemamızın birinci gösterimini Malatya’da bedelli sanatkarlarımızın iştirakiyle yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yeşilyurt’un tarihini, külçeşidini, geleneklerini, nazaranneklerini, turistik yerlerini ve gastronomisinden çok hoş kesitlerin yer aldığı bu biçimdesine bedelli bir sanatsal çalışmayı, hemşehrilerimizle buluşturmuş oluyoruz. Alanında tecrübeli, tanınmış epeyce pahalı sanatkarların rol aldıkları bu hoş sinema yardımıyla Malatya’mız ve Yeşilyurt’umuzun marka pahası ve tüm zenginlikleri ulusal ve memleketler arası seviyede daha fazla ön plana çıkacaktır. Geçtiğimiz yıl ilçemizde çekilen sinemalar teker teker vizyona girmeye başladı. Yeşilyurt’umuzun kimliğinin tanınması, yatırımlarımızla büyüyen ilçemizin ne kadar özel ve hoş olduğunu bu tıp projelerle gözler önüne serilmesini önemsiyoruz. Sinemanın çekim sürecinde ve yayınlanması etabında dayanak veren herkese şahsım ve hemşehrilerim ismine sonsuz hürmetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Herkese düzgün seyirler diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı da sineması izlemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Sinemasının oyuncularından Malatya’lı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ise, ” Sinemada konuk sanatçı olarak rol aldım, Malatya’da çekilmesinden ayrıyeten onur duydum. Yeşilyurt Belediye Liderimize ve gruplarına fazlaca teşekkür ediyorum, bizlere ilgi ve alaka gösteren tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

yıllar daha sonra geldiği Malatya’yı hayli gelişmiş ve değişmiş gördüğünü tabir eden Sanatçı Alev Oraloğlu, “Ben Malatya’ya çocukluğumdan beri gelirim, annemle birlikte neredeyse her yaz buraya gelerek oynuyorduk, lakin buraya gelmeyeli uzun vakit oldu. Dayanılmaz bir değişim gördüm, kusursuz olmuş, epey büyümüş, eskilere hasret var lakin gelişim yeterli bir şeydir. Burada sinema çevirmekten çok keyifli oldum, hoş bir grupla başarılı bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Salgın ve ekonomik kuralların olduğu bu vakitte izleyicilerimizi güldürebilirsek ne keyifli bize.” halinde konuştu.

Malatya’da hayli hoş ağırlandıklarını tabir eden Sanatçı Bora Cengiz ise, ” Malatya’da kaldığımız müddet zarfı içerisinde nitekim hayli hoş ağırlandık, Yeşilyurt Belediye Liderimiz Sayın Mehmet Çınar ve mesai arkadaşları her türlü dayanağı verdiler, imkanları seferber ettiler. Burada olmaktan, bu biçimdesine hoş bir sinemanın içerisinde olmaktan fazlaca memnunum. Gala Göskavramında sizlerle bir ortada olduğum için epey keyifliyim.” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde protokol üyeleri, sanatkarlar, basın mensupları ve vatandaşlar,’AŞK YOLUNDA’ sinemasının birinci gösterimini birlikte izlediler.

Bültenler – Son Dakika Haberleri