Yerli araba TOGG’un Gemlik tesisi sürat kesmeden yükseliyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin Arabası Teşebbüs Kümesi (TOGG) tarafınca üretilecek yerli araba, sahip olduğu üstün özellikler ile satışa çıkmak için artık gün sayıyor.

Bir arabadan daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile donatılan yerli araba, Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulacak fabrikada üretilecek ve buradan yollara çıkacak.

BİR FABRİKADAN DAHA FAZLASI

TOGG’un birebir çatı altında topladığı işlevleri, akıllı ve çevreci özellikleriyle “bir fabrikadan daha fazlası” olarak tanımlanan Gemlik tesisinde inşaat çalışmaları sürüyor.

“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”

TOGG Twitter hesabından paylaşılan görüntüde, tesisteki çalışmalar hakkında yeni bilgiler verildi ve “Montaj tesisinden güç tesisine, su sürece tesisinden arıtma tesisine; TOGG Gemlik Tesisi, planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bizi izlemeye devam edin” sözleri kullanıldı.

BİRİNCİ MODEL ÖNÜMÜZDEKİ YIL BANTTAN İNECEK

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj sınırlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde birinci seri arabanın banttan indirilmesi hedefleniyor.

4 BİN 300 BİREYE İSTİHDAM

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 bireye istihdam sağlanacak.

BEŞ FARKLI MODEL ÜRETİLECEK

Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve ilişkili 5 farklı model üretilecek.