Yayınladığı bildiride pandemi önlemlerinin değerine değinen Gürkan, YENİ EĞİTİM YILININ TÜM EĞİTİM TOPLULUĞUNA İYİ OLMASINI DİLİYORUM

KripTon

Member
Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılının başlaması niçiniyle bir bildiri yayınladı. 2020 yılından beri yaşanan korona virüs salgını niçiniyle eğitimin uzun bir süre yüz yüze yapılamadığını belirten Lider Gürkan, bir daha başlayacak olan eğitimin tüm eğitim topluluğuna iyi olmasını diledi.

Lider Gürkan, 2020 yılı Mart ayından daha sonra okul koridorlarında, okul bahçelerinde öğrencilerin sesini duyamaz olduklarını söz ederek, şunları söylemiş oldu:

“Öncelikle 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için güzel olmasını temenni ediyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim topluluğuna başarılı bir yıl diliyorum.

Tüm dünyada ve ülkemizde tesirini gösteren COVİD-19 salgını ötürüsıyla alınan tedbirler kapsamında okullarımızda uzunca bir süre yüz yüze eğitime orta verilmişti. Lakin, öğrencilerimizin mağdur olmamaları için gerekli önlemleri alan Ulusal Eğitim Bakanlığımız tarafınca geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yardımıyla bu mağduriyet en az düzeye indirilmiş oldu.

Gelinen basamakta okullarımızda 2021-2022 eğitim yılının yüz yüze verilmesi sonucu alındı. Bu karar başta öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere herkesi ziyadesiyle memnun etmiştir.

Ulusal Eğitim Bakanımız tarafınca yapılan açıklamada da ülkemiz genelindeki tüm okullarda gerekli her türlü önlemin alındığı belirtilerek, velilerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını okullara gönderebileceklerini tabir ettiler. Bizler de lokal yöneticiler olarak okullarımıza imkan ve kaynaklarımız doğrultusunda gerekli takviyesi vermeye devam edeceğiz.

Pandemi sürecinde eğitime orta vermeyen, meskenlerinden online olarak öğrencilerine ulaşan ve onlara eğitim vermeye devam eden öğretmenlerimizi bir defa daha tebrik ediyorum.

İnanıyorum ki okullarından uzun bir süre farklı kalan öğrencilerimiz de bundan daha sonraki süreçte eğitimlerine dört elle sarılarak, öğretmenlerinin önderliğinde epeyce çalışarak derslerinde fazlaca daha başarılı olacaklardır.

Bu ortada öğrencilerimizden pandeminin sona ermesi için maske, aralık ve hijyen kurallarına uymalarını bilhassa istirham ettiğimi belirtmek istiyor, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim topluluğumuz için tekrar iyi ve başarılı olmasını diliyorum. “

Kaynak: Habermetre