Yangın bölgelerine 15.5 milyon yardım

Eftal

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de Antalya’da başlayan ve kısa müddette çeşitli bölgelere de sıçrayan orman yangınlarında yaralar sarılmaya çalışılıyor. Biroldukça kurum ve kuruluşun seferber olduğu yardım çalışmalarında kamu vergi borçlarını, bankalar kredi borçlarını ertelerken, şirketler de hem nakdi tıpkı vakitte fidan bağışında bulundu. Kimi ticaret ve sanayi odaları da konutu yanan vatandaşlara buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon üzere güçlü tüketim eserleri gönderirken, birtakım sivil toplum kuruluşları da hayvan yemlerini gereksinim sahiplerine ulaştırmak için seferber oldu. Türkiye genelinde yangın bölgelerine 365 oda ve borsa yardımda bulundu.

DAYANIŞMA RUHU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, yardım kampanyalarına ait açıklama yaptı. Bodrum Ticaret Odası’nda (BODTO) katıldığı görüşmede yaptığı konuşmada Hisarcıklıoğlu, yangında ziyan gorenlerin muhtaçlıklarının karşılanması için çalışma yapan 365 oda ve borsa liderine teşekkür etti. Yangınlarla çabada Türkiye’nin bütün vilayetlerinde büyük bir dayanışma ve hassaslık gösterildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, yangında ziyan bakılırsanlerin muhtaçlıklarının karşılanması için kampanya başlattıklarını lisana getirdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu

YARALAR TEDAVİ EDİLECEK

Yardım kampanyasının bakanlıklardan gerekli müsaadelerin alınarak başlatıldığını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’den gelen oda ve borsalarımızdan nakdi yardım 15,5 milyon lira olmuş. İsteyen fidan dikecek, isteyen nakdi bağışta bulunacak, isteyen de muhtaçlıklar her neyse imkanları her neyse bunun karşılanması noktasında çalışma yapacak. Koca bir listem var, yapılanlar, yapılma noktasında neler vaat ettikleri. bu biçimde dayanışmaları zelzelelerde de görüyorduk. Türkiye’nin 81 vilayetinde bu hassaslık var. Hepsinin yüreği sizlerle atıyor. Yaşanan tahribat kesinlikle onarılacak. Yaraları tedavi edilecek. Şu anda 3 bakanımız burada esasen, birlikte çalışıyorlar. Devlet burada, her türlü imkan ve gücüyle yanınızda” tabirlerini kullandı.