Vannacci vakası, Crosetto: “Yaptığımı yine yapardım. Gerçeği gizleyerek benim hakkımda konuşan bir arkadaş saymıyorum”

Sezai55

New member
“Sadece iki şey söyledim: Tüm Silahlı Kuvvetlerin tek bir kişinin düşüncesine göre yargılanmaması gerektiğini ve davanın sosyal medya üzerinden değil, askeri düzen kurallarına göre görülmesi gerektiğini söyledim. Kararlarımı kitap hakkında düşüncelerime göre değil, hizmet ettiğim kuruma olan saygımdan dolayı borçlu olduklarıma göre verdim.” Guido Crosetto ile yaptığı röportajda Corriere della Sera. “Generalin şehit olmasını önlemek için görevlerini bile değiştirmezdim. Tüm bilgileri incelemek için beklerdim ama daha sonra harekete geçen insanlar daha fazla sertlik talep ederdi”.

Merkez sağ taraftarların kendisine yönelttiği “dost ateşi” hakkında Savunma Bakanı şunları söylüyor: “Benden bahseden hiç kimseyi dostum olarak görmüyorum, benim bir kişinin fikir özgürlüğünden değil, onun özgürlüğünden bahsettiğimin farkında değilim. kurallara ve kurumlara saygı”. Kendisine saldıranların ad ve soyadları: Donzelli, Salvini, Alman, diğerleri arasında. Ve Crosetto her bir “arkadaş”a şu cevabı veriyor: “Bana öyle geliyor ki Donzelli siyasi görüşlerini ifade etti ama o da benim kararıma katıldı. Tıpkı Salvini’nin, benim tercihlerimi tartışmadan, Vannacci’nin kitabındaki bazı ifadeler hakkında siyasi hüküm vermekle yetinmesi gibi. Alemanno hakkında, zamanında onu savunduğuma pişman olmadığımı, hatta onunla gurur duyduğumu söylemekle yetineceğim. O zamanlar onun nasıl bir insan olduğunu çok iyi biliyordum ama yine de onu savundum. Çünkü ben siyasi hesaplarla değil, prensiplerle hareket ediyorum. Belki rolümü bıraktığımda ben de düşündüklerimi söyleyeceğim ve son günlerde spekülasyon yapanların bir kısmı hakkında bugün söyleyemediğim şeyleri söyleyebileceğim”.

(halletmek)

Bakan daha sonra şunu yineledi: “Kendimi özellikle izole edilmiş hissetmiyorum. Üstelik öyle olsam bile, tek başıma savaşmaya alışkınım: Wagner, savaş, Afrika, Avrupa Merkez Bankası, Pa, dosyalar… Söylemek ya da yapmak doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapıyorum ve söylüyorum. . Hayatta kalmak için bir koltuğa ihtiyacım yok: Siyasi bir rol oynamayı seçtim, birçok şeyden vazgeçtim ve bunu öğle yemeğiyle akşam yemeğini birleştirmek için yapmıyorum. Birçok rakip bile beni tanıyor.”

Son olarak Vannacci’nin ‘Dünya tersine döndü’ kitabı hakkında bir değerlendirme: “Bu konuda yorum yapmak benim işim değil, ama kitabı okudum ve tek bir düşünceye saldırmak bile yenilikçi değil ve bu tanıtım olmasaydı olmazdı.’ Başarı olmayacak. Sol ve sağ soloların aksine ben, koltuğundan dünya hakkında hükümler veren birinin entelektüel lüksünü göze alamam.