Vannacci, Mattarella hakkında yorum yapıyor: “Çeşitlilik konusundaki sözleri ortada”

Sezai55

New member
Generale göre Roberto Vannacci sözleri Sergio Matterella onlar “açıktır”. Irkçı ve homofobik içerikli kitabıyla tartışmaların odağına yerleşen asker, Cumhurbaşkanı’nın Rimini Toplantısı’nda söylediği sözler üzerine yorum yapıyor. “Başkan Mattarella’nın bugün söylediklerine binde bin katılıyorum. Bu dünyadaki tüm farklılıkların var olduğu ve bir arada var olması gerektiği Mattarella’nın altını çizmeyi çok iyi başardığı bir gerçektir”. Komünyon ve Kurtuluş zirvesinde Devlet Başkanı, “çeşitliliğe saygı”dan ve “nefreti ortadan kaldırmak” için oluşturulan Anayasadan söz etmişti.

General ise kendi tezini yeniden doğruluyor ve ekliyor: “Kozmik bir homologasyon yok. Hepimizin aynı olduğunu düşünmeyi reddediyorum.” Sadece bu da değil: Vannacci’ye, son haftalarda yaşanan tartışma fırtınasının ardından Savunma Bakanı Crosetto’ya rapor vermek isteyip istemediği sorulduğunda şöyle cevap verdi: “Bakanıma rapor verip vermeyeceğimi değerlendireceğim ve onun söylediklerine körü körüne uyuyorum. Kendimi Bakan Crosetto ile aynı hizaya getiriyorum ve onun hükümlerini yerine getiriyorum, ona saygı ve disiplinle bakmamı sağlayan bir onur ve sadakat ilişkisi beni ona bağlıyor”.