Vali Aydın Baruş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Katıldı

KripTon

Member
AYDIN (Habermetre) – Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Vali Aydın Baruş, Vilayet Jandarma Kumandanı J. Alb. Necmi İnce, Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Baro Lideri Onur Demez, STK temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Vali Aydın Baruş programda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verilen bugün münasebetiyle Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

İnsanın hayatına taraf veren, belleğinde silinmez izler bırakan, hayatı boyunca unutamadığı şahısların sayısı sonludur. Öğretmenler bu müstesna bireylerden biridir. Zira öğretmenler insan karakterinin oluşma çağlarında o kişilik hamurunu şekillendiren ustalardır, sanatkarlardır. Bugün elde ettiğimiz muvaffakiyetleri, sahip olduğumuz nitelikleri öğretmenlerimizin bizlere verdiği eğitime ve emeğe borçluyuz. Bizleri yetiştirerek bugünlere gelmemizde, ailelerimize ve milletimize hizmet etme erdemini kazanmamızda büyük emeği olan öğretmenlerimize bir kere daha şükranlarımı söz etmek istiyorum.

Medeniyetleri kuran, yaşatan ve inkişaf ettiren en kıymetli öge insandır. İnsan kaynağınızı, çağın gerektirdiği bilgi donanımına, ülkeler ortası teknoloji yarışının gerekli kıldığı niteliklere, geçmiş ve geleceğin şuuruna sahip bireyler olarak yetiştiremiyorsanız, istediğiniz kadar doğal kaynaklara, elverişli iklime, nüfusa sahip olun, bu yarışta geride kalmaya mahküm olursunuz. Bu manada, insan yetiştirmenin bununla birlikte ülkenizin geleceğini inşa etmek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. İnsanı öbür dünya üstündeki varlıklardan ayıran iki temel öge vardır: Akıl ve kalp. Akıl bilim ve öğretimle gelişir ve olgunlaşır. Lakin, yalnızca bilmek yetmez. Tahsil ettiğimiz, edindiğimiz bilginin mana kazanması için onu hak ve hakikat süzgecinden geçirerek insanların yararına kullanmak gerekir. Hayat üzerine öğrendiğimiz bilgiler hak ve hakikat süzgecinde geçirildikten daha sonra irfana dönüşür ve insanlığın hayrına hizmet eder. Eğitim akıl ve vicdanı şekillendirme, özetlemek gerekirsesı insanı inşa etme sürecidir. İnsanını bu minvalde inşa eden milletler geleceğini de sağlıklı olarak inşa etmiş olur. Bu manada; geleceğin kuşaklarını inşa eden eğitimciler beraberinde toplumun ve ortasında yaşadıkları ülkenin gerçek mimarlarıdır. Öğretmenlerin üstündeki yük ve sorumluluk ne kadar büyükse, bugünü ve geleceği inşa etmenin verdiği onur ve memnunluk da o derece büyük olacaktır. Ne keyifli bu gururun sahibi olan öğretmenlerimize.

Medeniyetimizin geleceği olan çocuklarımızın akıl ve gönülleri sizlere emanettir. Fikri hür, vicdanı hür, karakteri kuvvetli, fikir dünyasının bütün kutuplarına yelken açmaktan çekinmeyen, özgüven sahibi jenerasyonlar yetiştirmek sizlerin omuzları üzerinde olan hayli değerli bir sorumluluktur. Siz, ilim ve irfan bakımından ne kadar donanımlı kuşaklar yetiştirirseniz, ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık ve müreffeh olacaktır. Unutmayalım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni jenerasyon, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz. ” “Sözüyle, Cumhuriyeti emanet ettiği yeni kuşakları yetiştirecek olan sizlersiniz.

Atatürk’ün şu kelamları, sizlere olan inancını söz etmektedir:

“Öğretmenler! Yeni jenerasyonu, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni jenerasyon, sizin yapıtınız olacaktır. Yapıtın değeri, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni kuşağı, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin misyonunuzun yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç kuşku etmem. “

Malatya’nın evlatlarına senelerca emek vermiş olan ve emekli olmaları niçiniyle kendilerine doküman takdim edeceğimiz öğretmenlerimize, Vilayetimize ülkemize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı fazlaca teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve çocuklarıyla birlikte sıhhat ve memnunluk dolu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Program aday öğretmenler için yemin merasiminin yapılması ve emekli öğretmenlere hizmet onur dokümanlarının verilmesiyle son buldu.

Öğretmeneler Günü aktiflikleri kapsamında akşam saat: 19. 00’da Kongre Kültür Merkezinde günün mana ve değerine ait yapılacak olan konsere tüm iştirakçiler ve vatandaşlar davet edildi.

Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ilimiz genelinde Öğretmenler Gününe özel düzenlenen “Öğretmen Anıları Yarışması” kapsamında dereceye giren öğretmenler için yapılan ödül merasimine geçildi.

Nikah Sarayında düzenlenen ödül merasiminde dereceye girerek birinci olan Sümer Ortaokulu öğretmenlerinden Öznur Türk Özöncel’e mükafatı Vali Aydın Baruş tarafınca, yarışta ikinci olan Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Nurgül Yakın’a mükafatı Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan tarafınca ve müsabakada üçüncü olan Battalgazi Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Müjdat Çolak’a mükafatı Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Battal Kanbay tarafınca takdim edildi.

Programın sonunda müsabakada 1. olan Öznur Türk Özöncel kendisine ödül kazandıran anıyı iştirakçilere okudu.

Habermetre – Son Dakika Haberleri