Urso: “Bugün İtalya’da tek bir otomobil üreticisi var, Prodi’nin hatası”. Cevap: “Bakana şaşırdım, hafızasını tazeliyorum”

Sezai55

New member
Made In Italy bakanı arasında Alfa Romeo hakkında ileri geri Adolfo Urso ve eski Başbakan ve IRI, Romano Prodi. Hükümet temsilcisi Meloni, Prodi’nin diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak tek bir otomobil üreticisiyle mevcut İtalyan yapısından sorumlu olduğunu belirtiyor.

Capri’de Confindustria Genç Girişimcileri’nin 38. konferansının oturum aralarında Urso’ya, “Otomobil politikasındaki en büyük hata, o zamanki IRI başkanının Alfa Romeo’yu Fiat’a satmaya ve Ford’un yatırımını kabul etmemeye karar vermesidir” diye saldırdı. . “Tam da bu nedenle bugün İtalya’da tek bir otomobil üreticimiz varken, Fransa, Almanya, Polonya gibi diğer ülkelerde üç-dört-beş var. İtalyan siyasetinin büyük yanılgısı da burada yatıyor ve onun bir adı ve soyadı var: Romano Prodi”.

Aradan 24 saat geçiyor ve bakanın “özgüvenine hayran kaldığını” söyleyen Prodi’den not geliyor. “Bu nedenle, ülkemizin sanayi tarihinin bu dönemiyle ilgili olarak bakanın hafızasını tazelemek zorundayım. Amacım, – altını çiziyor – hiçbir zaman Alfa Romeo’yu Fiat’a satmak olmadı: Hiçbir zaman tekelci olmadım. Bunun yerine olası tüm alıcılarla temasa geçtim. ve sadece Ford ilgi gösterdi. Finmeccanica teknisyenleri tarafından ustaca yürütülen görüşmeler, Ford’un benimle görüşme talebinde bulunmasına yol açtı. Planları hazır olduğunda, Ford Avrupa başkanı Alex Trotman’a, bir zamanlar İtalya’daki herkesin kamuoyuna açıkladığı gibi, Fiat’ın baskısı altında sendikalardan belediye başkanlarına ve girişimcilere kadar tepki verirdi ve öyle de oldu.”

Prodi şöyle devam ediyor: “Ford buna rağmen bir dolar bile fazla teklif etmemeye karar vermişti. Fiat, söz verdiği gibi teklifi artırmayan Ford’un aksine, masaya daha fazla para koyarak ve tüm hisseleri satın almayı teklif ederek öne çıktı. Bu noktada Finmeccanica’nın yasal yükümlülükler gereği en yüksek teklifi verene satmaktan başka seçeneği yoktu. Fiat’ın Alfa’yı takip eden yönetimi – Prodi’yi ekliyor – benim öngördüğüm gibi ilan edilen hedeflerin hiçbirine ulaşamadı ve Alfa sürekli olarak pazar payını kaybetti”.