Unirai sendikası gazetecilerin grevini boykot etti

Sezai55

New member
Tg1'in 13.30'daki yayını, Usigrai'nin çağrısına rağmen düzenli olarak yayınlanıyor. Sağcı Unirai sendikasına yönelik Cuma günü kararlaştırılan boykot ilk etkilerini gösterdi. Ayrıca saat 13:00'te Rai2 haberleri ve ağırlıklı olarak spor haberleri sunan Rainews yayında. Liderliğini yaptığı sendikanın gazetecileri iş başında Francesco Palesebakanın kutsadığı sağcı kısaltma Gennaro Sangiuliano ve CEO ve gelecekteki CEO tarafından arzu edilen Giampaolo Rossive ev sahipleri Usigrai'nin ilan ettiği protestoya karşı. Orta Doğu'daki savaşla ilgili canlı yayınlar ve hafta sonu şampiyonluk maçlarının ardından spor raporları gibi dış hizmetler yayınları. Süre: 20 ila 30 dakika arasında, haberlerin normal baskısı gibi, “küçültülmüş biçimde” değil. Sonunda, Unirai sendikası tarafından boykot edilen grevin gerekçelerinin yer aldığı basın açıklaması okundu. Ve şirketin yanıtı. Akşam Usigrai'nin duyurusu: “%75,50 destek alan bir grev, protesto temalarının meslektaşlar arasında paylaşıldığını belgeliyor. Grev sonucunda, Radyo Gazetesi'ndeki haber yayınlarının çoğu, %96'lık desteğin ardından iptal edildi. 27 Nisan'daki grevin ardından bugün gazetecilerin yaklaşık %95'i Usigrai grevini destekleyen yayındaki yazıları, yayınları ve programları imzalamadı. Protestolara rağmen CDR, iş başında olan bir başka katliam hakkında doğru bilgiyi garantiledi. şirketle imzalanan grev anlaşmalarına uygunluk”.

Usigrai'nin açıklaması

Rai 1 ve 2 haber bültenlerini yayınlama kararı üzerine Usigrai zaten bir açıklama yayınlamıştı: “Rai gazetecilerinin büyük çoğunluğunun katıldığı grevimizi boykot etmek için Tg1 ve Tg2'nin yöneticileri sendika karşıtı bir ruhla hareket ediyor. mümkün olan en uzun süreyi elde etmek için (her halükarda normalden daha kısa) alışılmadık derecede uzun hizmet ve bağlantılarla 13:30 ve 13:00 sürümlerini yayınlamaya karar verdiler. Gerçek şu ki, bunu yaparak tüm konuları ve tüm haberleri neredeyse tamamen iptal ettiler. Boykotun başarısızlığını maskelemek için vatandaşlara yapılan bir aldatmaca – sendikanın notunda okuduk – Grevin başarısız olduğu izlenimini vermek için Tg1 ve Tg2'nin yöneticileri iş başında olan birkaç kişiyi yoğunlaştırdı. Tek bir baskı, diğerlerini havaya uçuruyor. Örneğin, Tg2'de 135 dakikalık programdan sadece 26 dakikası Tg1'de yayınlandı. Belli ki sahte yayın yapanlar biz değiliz. haberler.” , notu sonlandırıyor.

Macheda (Usigrai): “Herhangi bir ihlal olup olmadığını kontrol edeceğiz”

Sekreter Usigrai, Daniele Macheda, şöyle diyor: “Grev hakkı ihlali olup olmadığını araştıracağız. Bakalım hangi ürünü üretecekler. Gazetecilik kriterlerine uymayan eksik veya özet gazetelerden memnunlar mı? CDR ne olursa olsun endişe yok. Bunun şirketin yaptığı bir girişim olduğunu biliyoruz. Önemli olan kaç meslektaşın greve katıldığını anlamak, henüz üyelik verilerini bilmiyorum” diye açıklıyor. “Herkesin grev yapma veya grev yapmama hakkının korunması gerektiğini” ancak “araçsal olarak boykota kalkışmanın” kabul edilemez olduğunun altını çizen Dr. Ve Fnsi'nin başkanı, Vittorio Di Trapani, şunu ekliyor: “Özgürlük grev yapmak istemeyenlerin de hakkıdır, ancak bir azınlığın vardiya değişiklikleriyle örgütlenerek grevi başarısızlığa uğratmaya çalışması meşru değildir. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki, eğer bir azınlık haberin bir versiyonunu yayınlamayı başarırsa, bu sadece çoğunluğun gereksiz olduğunu gösterir. Gelecekte herhangi biri Rai'de işten çıkarma teklif ederse kimi arayacağını biliyor. Sendikaya değil, tüm yazı işleri kadrosuna zarar veriliyor.”

Başka bir noktada Macheda ısrar ediyor: “Partiler Rai'den çıkar. Bir yasa çıkarmamız gerekiyor, belki Medya Özgürlüğü Yasası bize yardımcı olabilir; kamu hizmetlerinin hükümetlerin kontrolüne sahip olmaması gerektiğini açıkça söyleyen bir Avrupa düzenlemesi”, diye devam ediyor sekreter Unirai ve şöyle devam ediyor: “bugün oradayız Yaygın bir sistem, herkesin yakınlığına ihtiyaç var – diyor Macheda – Bu grev Rai'nin ötesine geçiyor, ancak İtalya'da basın özgürlüğü ve bilgi yapısıyla ilgili bir sorun. Son zamanlarda yaşananlar, işlerin nasıl olacağına dair bize umut vermiyor. İtalya'ya gidin Başbakan. Kavunlar hizmetini tanımlamak için zamanı var Raporlar Arnavutluk'taki göçmen merkezlerine kamu parasının nasıl harcandığı, Arnavutluk başbakanının ve Arnavut halkının linç edilmesi. Şirketten Ranucci'nin programını savunacak tek bir kelime duymadım.”

Ranucci: “Rai geçen yıl daha da kötüleşti”

Orkestra şefi için Raporlar “Renzi yasasının onaylanmasından bu yana Rai'deki durum daha da kötüleşti. Özellikle son bir yılda durum daha da kötüleşti: Arnavutluk'la yapılan göçmenlik anlaşması gibi bir kamu hizmeti soruşturmasını linç olarak tanımlayan bir başbakan hatırlamıyorum. Siegfried Ranucci basın toplantısında – Paradoks şu ki, başbakan bunu linç olarak tanımlarken, Arnavutluk'ta iki anket soruşturmanın doğru olduğuna inanıyordu”.

Fnsi başkanı Vittorio Di Trapani rapordan alıntı yapıyor Sınır Tanımayan Gazeteciler: “İtalya, bilgi edinme özgürlüğü sınıflandırmasında sorunlu bölgeye girdi. Bugünkü grev bir cesaret eylemidir. Sadece basın ve gazeteci özgürlüğünden bahsetmiyoruz, anayasal haklara saldırı var. “Bu Rai gazetecilerine yönelik bir saldırı değil” diye ekliyor; onlar sadece gazetecilere saldırmıyorlar.DavranmakYarın veya Rapor. Bu, tüm özgürlüklere ve aynı fikirde olmamak isteyen herkese verilen bir mesajdır. Bu oluyor ve bu nedenle protesto etmeliyiz”. Di Trapani şu sonuca varıyor: “Bir azınlığın haber yayınlamaya çalışması için kendisini müsait hale getirmesi isteniyor ve azınlık kendisini ulaşılabilir kılıyor, anayasal özgürlüklere yönelik bir saldırı var ama bunu yapmıyor.' ANO başkanının bugün bir röportajda söylediği gibi bu sadece gazetecileri ilgilendirmiyor. Bu nedenle Federasyonu temsil etmek üzere ANO Kongresi'nde olacağım”.

Bortone: “Scurati ile ilgili hâlâ açıklama bekliyorum”

Bu arada yabancı basın toplantısında konuşuyor Serena BortoneScurati davasından sonra: “Ne oldu? Ne olacak Tüm çalışma hayatım boyunca bunu hiç görmedim. İki hafta boyunca kamunun yeniden inşasını yapıp harekete geçmeleri gerekirdi. Bu hikayenin kesin sözlerle bitmesini isterim.” Ve hikayeyi yeniden kurgulamak için geri dönüyor: “Yayından önceki pazartesi günü brüt 1500 euro karşılığında sözleşme kapatıldı, ardından Scurati bize konuşma metnini verdi, ben de ilettim. Normalde olduğu gibi Cuma günü saat 16.30'da yazıhane bize sözleşmenin iptal edildiğini söyledi. Yukarıdan bir sözleşmenin iptal edildiği iddiası gibi bir durum söz konusu değildi. Telefon ediyorum, e-posta yazıyorum, gece geç saatlere kadar birden fazla yöneticiye mesaj gönderiyorum, Scurati gibi bir Strega Ödülü'ne ne söylemem gerektiğini soruyorum. Ertesi sabah kimse bana cevap vermek zorunda kalmadı ve o da bana bunu söyledi. Yayındaki metnini okuyabildiğim için öfkeliydim.”