Umbria ve Emilia Romagna seçimlerine siyasi tepkiler

Sezai55

New member
Giorgia Meloni, Emilia-Romagna ve Umbria'daki yenilgiyi . Siyasi farklılıkların ötesinde, ortak zorluklarla yüzleşmek ve çalışmak için yapıcı işbirliğini umuyorum.”

Umbria Bölgesi'nin yeni başkanları Stefania Proietti ve Emilia-Romagna Bölgesi'nin yeni başkanları Michele de Pascale'ye iyi çalışmaları için en iyi dileklerimi göndermek istiyorum. Siyasi farklılıkların ötesinde, ortak zorlukların üstesinden gelmek ve çalışmak için yapıcı işbirliğini umuyorum…

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) 18 Kasım 2024
Hemen gelen yorum tamamen farklı Elly Schlein komitesinin Emilia-Romagna'daki zaferine Michele De Pascale. Umbria'daki sayımı takip etmek için Perugia'ya taşınmadan önce: “Dem lideri, güzel, duygusal bir zafer” diye açıklıyor. Mutlu ve heyecanlıyız çünkü bu, dokunaklı ve heyecan verici bir zafer”. Demokrat Parti genel sekreteri için bu bir zaferdir ve bu da koalisyon ile Demokrat Parti arasındaki birliğin göstergesidir. Bu büyük bir güven göstergesi ve biz de buna uymak için elimizden geleni yapacağız.”

Schlein, De Pascale'nin açıklamasının “hedef etrafında birlik olup kenetlendiğimizde nereye varabileceğimizin bir işareti” olduğunun altını çiziyor. Ve şunu ekliyor: “Demokrat Parti için olağanüstü bir sonuç ufukta görünüyor ve bu, bu sağcı partilere bir alternatif oluşturmanın temel taşı olduğunu düşündüğümüz şeyi doğruluyor.”

Eylem lideri ayrıca De Pascale'yi zaferden dolayı tebrik etti. Carlo Calenda “De Pascale'nin mükemmel açıklaması onun doğru aday olduğunu doğruluyor. Pragmatik, hükümet deneyimi olan bir insan, bir reformist. Onu desteklediğimiz için çok mutluyuz, kendisini tebrik ediyoruz”.

Emilia Romagna'nın görevden ayrılan başkanı ve şimdi milletvekili zaferden memnun, Stefano Bonaccini: “Çok gururluyuz, mutluyuz” yorumunu yapıyor. Depremlere, salgınlara, sellere rağmen burası bugün yaptığımız fedakarlıkların karşılığını aldığı ve neredeyse yirmi yaşına gelmiş bir gencin bacakları üzerinde yürüyeceği bir toprak. Benden daha genç” Ve merkez sağı kızdırıyor: “Bu kampanyada da 'Emilia-Romagna'yı alacağız' ve 'Emilia-Romagna'yı serbest bırakacağız' gibi sözler duyduğumu söylemek isterim. her zaman ayaklarımı biraz tutardım. ' yapmaya çalıştığımız gibi daha çok yerde.”

Merkez sol adayın bulunduğu Umbria'ya gelince Stefania Proietti kazandı, koalisyon birliğinin öneminin altını çizdi Matteo RenziItalia viva'nın lideri: “Michele De Pascale ve Stefania Proietti'yi tebrik ederiz. Birleşik merkez sol kazanır. Bölünmüş merkez sol kaybeder. Matematik her zaman bunu söyledi, bugün siyaset bunu doğruluyor”.

5 Yıldız Hareketi'nin lideri de Proietti'nin zaferine seviniyor: Giuseppe Conte Yeni başkanla telefonda konuşan kişi şöyle diyor: “Muhteşem bir zafer, merkez sağın son dakika vaatleri Umbrialıları aldatmadı. Hiç şüphe yok ki siz en iyi adaydınız”. Eski başbakan, kutlama için Perugia'da olamayacağını belirtiyor: “Nova'ya hazırlanıyoruz, iç sahadayız – ekliyor: Size ulaşamıyorum, sizi kutlayamıyorum ve sizi, seçmenleri kucaklayamıyorum”. M5S “Roma'da beni engelliyor”.

Umbria sonuçtan çok memnun Elisabetta Piccolotti Alleanza Verdi e Sinistra'dan Perugia'daki Proietti komitesine: “Umbria'da görüldüğü gibi bir koalisyon ortak bir çalışma alanı olarak yapılandırıldığında, iyi çalıştığında sonuçlar görülebilir – diye yorum yapıyor -. Geniş bir adaylıktı, artık inşa edilen modelden vazgeçmemeliyiz, Küçük Umbria ülkeye sinyal veriyor.”

Merkez sağ için Forza Italia lideri ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani adaylarımıza övgüye değer bağlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.”