Üreticinin yol problemini Lider Güder çözdü

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – Malatya‘nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı’nın eteklerinde küçükbaş hayvancılık işiyle uğraşan üreticinin yaşadığı yol derdi, Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’in talimatıyla tahlile kavuştu. Yol açma ve 3 kilometrelik stabilize serim çalışması ile sorunu çözülen üretici Hüseyin Kopar, “Allah herkese bu biçimde lider nasip etsin” dedi.

Battalgazi’de Beydağı aşıldı, üreticinin sorunu tahlile kavuşturuldu. Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’in talimatıyla Beydağı’nın eteklerine üretici için yol gdolayıldü. Beydağı (Mamurek) Mahallesi Çalhan mevkisinde yıllardır küçükbaş hayvan üreticiliği yapan 53 yaşındaki Hüseyin Kopar, yol sorunu niçiniyle hayvanlarına bakmakta zorlanıyor, samanı ve yemi eşek sırtında çıkarıyordu. Büyük sıkıntılar ve zorluklar ortasında Beydağı’nın eteklerinde üreticilik yapan Hüseyin Kopar, uzun vakitten beri yaşadığı problemini üretici dostu Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’e iletmesi üzerine bölgeye giden Fen İşleri Müdürlüğü grupları, Lider Güder’in talimatı üzerine kısa mühlet ortasında bir çalışma başlattı. İş makineleri ve kamyonlarla bölgeye giderek yol açan ve 3 kilometrelik stabilize serim çalışması gerçekleştiren gruplar, üreticinin yol sıkıntısını tahlile kavuşturdu. Yolu yapılan üretici Kopar, hayvanlarına artık rahat koşullarda bakabileceğini belirterek, Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’in ilçe için büyük bir baht olduğunu söylemiş oldu. Beydağı (Mamurek) Mahallesi Muhtarı Mahmut Pesen ile bir arada çalışmalardan dolayı büyük bir memnunluk yaşadığını aktaran Kopar, “Allah herkese bu biçimde lider nasip etsin” dedi.

“Bu hizmeti baba oğluna yapmaz”

Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’e teşekkürlerini ileten üretici Hüseyin Kopar, ” Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Biz burada tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Üretime takviye veriyoruz. Beydağı’nın eteklerinde olan ahırımızın yolu yoktu. Uzun vakitten beri büyük meşakkatler içerisinde üretim yapıyordum. Yaşadığımız bu sorun niçiniyle hayvanlarıma yemi eşek sırtına getiriyordum. Hayvan alırken ve satarken 3 kilometre aşağıya gidip, hayvanlarımı yüklüyordum. Durumu muhtarımızla birlikte Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e anlattık. Başkanımızda çabucak bir grup gönderdi ve bölgede çalışma başlattı. Şuanda güç kurallar altında hayvancılık yaptığımız yerin yolları açılıyor, serim süreçleri yapılıyor. Bundan daha sonra hayvanlarımızı ve yemlerini rahatlıkla gdolayıp getireceğiz. Allah devletimizden razı olsun. Bu hizmeti baba oğluna yapmaz. Osman Liderimiz bize yaptı Allah razı olsun. Allah herkese bu biçimde lider nasip etsin. Liderimizi inşallah bir gün burada da konuk ederiz, çay ikram ederiz. Liderimiz ilçemiz için büyük bir baht. Değerini bilmemiz lazım. Allah başımızdan eksik etmesin. Rabbim kendisine güç kuvvet versin” sözlerine yer verdi. Beydağı (Mamurek) Mahallesi Muhtarı Mahmut Pesen ise, “Battalgazi Belediyemizin gruplarına ve değerli lideri Osman Güder’e yaptığı çalışmalardan dolayı fazlaca teşekkür ediyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Büyük bir hizmeti mahallemize getirdiler. Üreticilik yapan vatandaşımızın sıkıntısını çözdüler. Bu mağduriyeti ortadan kaldırdılar, üreticimizin yüzünü güldürdüler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” tabirlerini kullandı. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri