Üniversite öğrencilerinin besin muhtaçlığı kış boyunca karşılanacak

KripTon

Member
– Üniversite öğrencilerinin besin gereksinimi kış boyunca karşılanacak

MALATYA – Yeşilyurt Belediyesi, ilçede yaşayan üniversite öğrencileri için hayata geçirdiği besin yardımı projesi ile besin muhtaçlıkları karşılamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca, hayata geçirdiği gençler ile ilgili toplumsal projeler niçiniyle ödül alan Yeşilyurt Belediyesi, yeni bir projeyle ilçede kirada oturan üniversite öğrencilere dayanak olmaya hazırlanıyor. Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi olarak toplumsal sorumluluk projesi kapsamında ilçelerinde kirada oturan üniversite öğrencilerinin kış ayı boyunca besin muhtaçlıklarını karşılamak için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söylemiş oldu. Üniversitede okuyan öğrencilere cüzi de olsa bir takviye vermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çınar, “Öğrencilerimizin kasvet yaşamamaları, onların bütçelerine katkı sunmak, onlara takviye vermek için ve bölgede yaşayan üniversiteli öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı niteliğinde küçük bir katkı sumak istedik. Yeşilyurt Belediyemiz bilhassa toplumsal sorumluluk ve toplumda dezavantajlı durumda olan vatandaşlarımızın da badirelerinin çözülmesi için biroldukça proje geliştirdi” dedi. Son devirlerde üniversite öğrencilerinden kendilerine gelen taleplerin de bu projeyi yapmalarında tesirli olduğunu söyleyen Lider Çınar, “Dün İnönü Üniversitesi’nde meslek merkezli toplantıya katılmıştık. Orada öğrencilerin problemlerini dinleme, hasbihal etme ve onların badirelerini dinleme fırsatı bulmuştum. Çabucak akabinde belediyemizdeki arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Bilhassa kış mühletince öğrencilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz düşünce yaşamasınlar diye 3 ay boyunca onların meskenlerinin besinini Yeşilyurt Belediyemiz formunda arkadaşlarımıza talimat verdim. Bugün itibariyle müracaatları almaya başladık. Müracaatlarda da yalnızca öğrenci kimlik kartı, kira kontratı ve orada yaşadıklarını gösteren rastgele bir faturayı ibraz etmeleri kâfi olacaktır. bu türlü belediyemizin Toplumsal İşler Müdürlüğü’ne başvuran öğrencilerimizin kış boyunca Emanet Çarşı’mız marifetiyle besin gereksinimlerini karşılayacağız. Yeşilyurtlu gençliğimize, kiracı olan öğrencilerimize ve Yeşilyurt’umuza güzel uğurlu olsun diyorum. İnşallah problemsiz, problemsiz bir kış geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. yenidendan emeği geçenlere, belediyedeki arkadaşlarımıza, ize takviye veren gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan daha sonra toplumlumuzun eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarımızı da devam ettireceğiz” tabirlerine yer verdi.

Kendilerinin de üniversite senelerında bu cins problemleri yaşadıklarını tabir eden Çınar, “Biz de öğrencilik yaptık. Öğrencilerin konutlarında en çok kullandıkları ve en çok gereksinim duydukları, rahat bir biçimde yemek yapabildikleri çay, küp şeker, sıvı yağ, sucuk, reçel, zeytin, bakliyat, makarna, ketçap-mayonezin olduğu bir koli olacak. Öğrenci meskenlerinde bütçe oluşturan masraf kalemiyle ilgili yardım kolimizi hazırlıyoruz. Merakta etmesinler hoş bir koli. Bizde gidebildiğimiz kadarıyla gençlerimizin konutlarını devir dönem ziyaret edeceğiz. Onlarla bir arada olduğumuzu, yanlarında olduğumuzu ve onların yalnızca derslerine odaklanmasını, bu külfetle derlenmemeleri noktasında da tavsiyelerimiz olacak. Biz gençlerimizin yanındayız. Müsterih olsunlar” biçiminde konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Cahit Özçelik – Son Dakika Haberleri