Turizmciler İngiliz turistleri bekliyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Kalkan Mahallesi’nde otel işleten Adem Dolunay Tomanbay, İngiltere’nin aldığı kararla bölgede turizmin canlanmasını ümit ettiklerini söylemiş oldu.

İngiltere’nin sonucunı sevinçle karşıladıklarını belirten Tomanbay, “Rezervasyonlar almaya başladık. Heyecanlıyız. Olumlu datalar geliyor. Yüzde 60 doluluk oranını yakaladık. Umarım katlayarak devam ederiz. Hem yerleşik birebir vakitte tatilcilerle ağır bir dönem olacağını umuyoruz. Otelde tüm tedbirleri aldık. Hazırız, konuklarımızı bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Turizm acentesi sahibi Sami Altu da Kalkan Mahallesi’ndeki turizmin yüzde 80’inin İngiliz pazarına bağlı olduğunu belirtti.

“Bu karar çıkmasaydı 30 yıl daha sonra birinci sefer eylül ayının 15’inde dönemi kapacaktık. Çok âlâ bir haber. Bizim için epeyce büyük umut oldu. Şu anda rezervasyonlar epeyce yeterli gidiyor. Tam istediğimiz üzere olmasa bile bu biçimde devam ederse 2022 turizm dönemini yeterli geçireceğiz diye ümit ediyorum. İki hafta daha sonra İngiltere’de 2 haftalık tatil var. Rezervasyonlarla 3 bin kişilik bir konuk geleceğini umut ediyoruz.”

“Önümüzdeki yıl Kalkan’da mükemmel bir dönem olacak”

Bir seyahat firmasının yöneticisi Mathew Simpson ise sonucun gelecek için hayli olumlu bir adım olduğunu lisana getirdi.

İngilizlerin Kaş ve Kalkan’ı epeyce sevdiğini söz eden Simpson, “Önümüzdeki yıl, Kalkan’da şahane bir dönem olacak. Buradan herkese tatil için Türkiye’ye gelmelerini öneriyorum. Lütfen gelin, paranızın karşılığını en düzgün biçimde alabileceğiniz olağanüstü bir lokasyon, kusursuz bir destinasyon. Pişman olmayacaksınız.” değerlendirmesinde bulundu.