TÜSİAD 28 Şubat’ta da birebirini yaptı

Eftal

Global Mod
Global Mod
Düşük faizle üretim, istihdam ve ihracat temelli ‘yeni iktisat modelini’ gaye alan TÜSİAD, geçmişte de Türkiye’nin başlatmış olduğu kalkınma atılımlarına daima takoz oldu.

28 Şubat sürecinde faizden çıkıp üretim atağı başlatmak isteyen Erbakan hükümeti, TÜSİAD’ın başını çektiği STK’lar ve medya tarafınca amaç alındı. 28 Şubat’ın şahitleri TÜSİAD’ın dününü ve bugününü Yeni Şafak’a kıymetlendirdi:

– İSMAİL KAHRAMAN (DÖNEMİN KÜLTÜR BAKANI): Türkiye ne vakit yükselmeye başlarsa derhal önü kesiliyor, Gelişimi engelleniyor. Tarihimiz, bunun emsalleriyle dolu. Bugün de benzeri arayışlar var. 28 Şubat’ta da bunu yaşadık. TÜSİAD’la birlikte 5’li sermaye bir ortaya geldiler ve ulusal iktisat diyen Erbakan’ı düşürelim dediler. Maalesef, bugün de birebir arayış içerisindeler.

– TEOMAN İSTEK GÜNERİ (DEVLET ESKİ BAKANI):TÜSİAD emsal her durumda, hükümetlerin karşısında yer alıp, vesayet odaklarından yana hal aldı. O gün ki Erbakan hükümeti havuz sistemini icat etti, iç borçlanma gereksinimi azaldı. Bunun üzerine kendi menfaatleri ortadan kalktığı için de hükümete karşı bir kalkışmaya dahil oldular.

– EROL FAYDA (MÜSİAD ESKİ BAŞKANI): 28 Şubat’taki TÜSİAD’ın hali ile bugünkü TÜSİAD’ın hali içinde bir fark yok. O devir Dindarlık, İslamcılık, laiklik üzere telaffuzlarla merhum Erbakan Hoca’yı gaye almıştılar. Bugün de İstikrarı savunmak yerine siyasi sloganlarla direkt siyasete saldırıyorlar. TÜSİAD üyelerinin son 20 yıldaki bilançolarına bakın hepsi 10 kat büyümüşler. Bu büyümeyi siyasi iktidara borçlular.

– NECMETTİN AYDIN (ESKİ MİLLETVEKİLİ): TÜSİAD ve üyelerinin sahip olduğu şirketler büsbütün memleketler arası sermayenin Türkiye’deki uzantılarıdır. Türkiye aşikâr bir periyot bu TÜSİAD’ın perde gerisinden yönettiği bir ülkeydi.

– MUSTAFA KOCA (İŞ İNSANI): Dün TÜSİAD’la birlikte periyodun STK’ları ve medyası Erbakan düşsün de ne olursa olsun dediler ve bunu başardılar. Bugün de Tayyip Bey’e yapılmak istenen budur. Zira, Erdoğan faiz temelli değil de üretim ve ihracat temelli bir ekonomik model ile devam ediyor. İnsanımızın refah ve memnunluğunu istemeyen odaklara fırsat vermemeliyiz.