Tüfenkci’den Muhtarlar Derneği’ne ziyaret

KripTon

Member
AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yapılan genel konsey kararı inanç tazeleyen Muhtarlar Derneği Lideri Mustafa Eren‘e güzel olsun ziyaretinde bulundu.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, “Muhtarlar Derneği idaresinde çeşitli arkadaşlarımız misyon yaptı. Muvaffakiyetle bu nazaranvlerini ifa ettiler ve yeni arkadaşlarımızla da yolumuza devam ediyoruz. Yeni devrin Malatya’ya güzel ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Liderimize ve grubuna muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Malatya’daki yatırımlar ile ilgili de konuşan Tüfenkci, “Malatya yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun parlayan yıldızı değil. Türkiye’nin parlayan yıldızı. Baktığımız vakit Malatya daima gelişen, değişen daima de hizmet alan bir ilimiz. Buna da bütün muhtarlarımızın başka ayrı katkıları var. Vatandaşlarımızın meselelerini lisana getirme noktasında yerelde, belediyeler nezdinde, merkezi hükümetler noktasında kıymetli nazaranvler ifa ediyorlar. Muhtarların işinin kolay olmadığını da biliyorum. Mahalleleri için ne uğraşlar verdiklerini de fazlaca hayli düzgün biliyorum. Her biri de mahallelerinde birer kanaat lideri. birebir vakitte bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerle de göz dolduran arkadaşlarımız. Biz Malatya’ya büyütmek istiyor, kimseyi ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak Malatya’ya hizmet etmek istiyoruz. Geldiğimiz nokta prestiji ile Malatya etraf yolunun ihalesini gerçekleştirmiş, inşaatı süratli bir biçimde devam eden, Türkiye’de 6. Bölge teşviklerinden yararlanan, kayısı içi iki tane lisanslı deposunu tamamlamış ve TMO’nun da alım yaptığı bir vilayet pozisyonundayız. Sıhhatte 12 ilçemize entegre devlet hastanemizi yapmışız. Battalgazi’imizde hastanemiz bitmek üzere. Yeşilyurt’ta hastanemiz var, onkoloji hastanemizi bitirdik. Yüzde 100 doluluk oranıyla bu millete hizmet ediyor” halinde konuştu.

“Bilkent büyük yatırım yapacak”

Tüfenkçi, “Eğitimde bir üniversitemiz vardı, bir üniversite daha kazandırdık. İkinci üniversitemizin içine bir tıp fakültesi daha ekleyerek Malatya’da ikinci tıp fakültesine kavuştuk. Bu senede 100 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan bir kent haline geldik. Battalgazi bölgemizde Bilkent Okulları’nın devletin de desteklediği özel proje ile 300 milyonluk bir yatırımla ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile büyük bir yatırımı Malatya’ya kazandırdık. Orada okuyan öğrencilerin fiyatının yüzde 70’ini ve kimilerinin yüzde yüzünü devlet karşılıyor. bu biçimde isim yapmış bir okulu Malatya kazandırıyoruz. 71 tane okulumuzun İnşaatı devam ediyor. Birçoğu bu periyot eğitim öğretim yılına kazandırılacak. Bir kısmı da önümüzdeki sene içerisinde kazandırılacak. Beydağı Tabiat Parkı ortasında gençlik merkezi olan 250 kişilik bir gençlik merkezi yapıyoruz. Gençlerin buraya gelerek kamp yapmalarına imkan sağlayacak. Orduzu’da ki Turgut Özal Tabiat Parkı’nda 5 bin kişilik kapalı spor salonu, jimnastik salonu, tenis kortları, yüzme havuzları ile farklı bir kompleks yapıyoruz. İhalesi yapıldı. Yakınca’ya birebir biçimde bir kompleks yapıyoruz. Melekbaba dahil olmak üzere semt alanlarımız neredeyse bütün mahallelerimizde var. Gençlere yönelik gençlik merkezlerimizle kitap kafelerimizle farklı bir noktaya getiriyoruz” diye konuştu. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı