Tüfenkci, minibüsçü esnafının taleplerini dinledi

KripTon

Member
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatya Minibüsçüler Odası’nı ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılı başlarken minibüsçü esnafının talep ve eksiklerini dinledi.

Malatya Milletvekili Tüfenkci, “Malatya’nın birlik ve birliktelik noktasındaki çabaları minibüsçü esnafının sıkıntılarını lisana getirme ve takibi noktasında liderimiz ve arkadaşlarının ısrarlı çalışmaları Türkiye’de pek hayli konun da değişmesine vesile oldu. Bu manası ile kuvvetli bir odamız. Bizlerde dün olduğu üzere bugünde minibüsçü esnafımızın ve halk otobüsü esnafımızın meselelerine hiç bir vakit duyarsız kalmadık. AK Parti hükümetleri olarak bu dalda hem vatandaş memnuniyetini arttırmak bununla birlikte esnafımızın nizama girmesi ve haksız rekabetin önlenmesi noktasındaki çalışmalar geçmişteki liderimizin büyükşehir ile çizgiler noktasındaki çalışmaları bilen biri olarak bütün esnafımızın yanında olduk.” biçiminde konuşan Tüfenkci, 2020-2021 devrinde toplamda yalnızca KOSGEB eli ile bin 29 girişimciye 30 milyona yakın takviye sağladık. Pandemi devrinde orta ölçeğin üstündeki esnafımıza KOSGEB aracılığıyla toplamda 63 milyon lira üzere bir sayısı esnafımıza faizsiz kredi olarak verdik. Sarsıntıdan ziyan nazarann esnaflarımıza da önemli manada yardımlarda bulunmuştuk. Hayat devam ettikçe yeni yeni meselelerin çıkması çok olağan ve bu meselelerin tahlili de bir daha siyaset merkezidir. Siyaset sorun üretme merkezi değil tahlil üretme merkezidir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da esnafın problemlerine karşı ne kadar hassas olduğunu herkes bilir” tabirlerini kullandı.

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Lideri Mesut İnce ise, “Bakanımız her vakit odamızın ve esnaflarımızın yanında olmuştur. Bakanımızın Bakanlık periyodunda 2017’de çıkarılmış olan servis araçlarının 12 yaşa indirilmesi birlikteinde koltuk sensörü ve rehber çalışanının lise mezunu kaideleri o devir servisçi esnafımıza büyük bir mağduriyet yaşatmıştı. Mevzuyu Bakanımıza ilettiğimizde İç İşleri Bakanlığımız ve Ulusal Eğitim Bakanlığımızla irtibat kurarak yeni direktörlüğün çıkarılmasında bizlere büyük bir emeği olmuştur. Bülent Tüfenkci Bakanımıza katlılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şuan servis araç yaşlarımız 15 yaşa çıkarılarak hem ulusal iktisada büyük bir katkı sağlanmış birebir vakitte pandemi devrinde mağduriyet yaşayan servisçi esnafımıza tahlil noktasında büyük ehemmiyet arz etmektedir” formunda konuşan İnce, En büyük meselelerimizden birisi halk otobüsçü esnafımızın fiyatsız taşımaları, yaklaşık yüzde 50′ ye yakın yolcularımızı fiyatsız taşıyoruz. Gelir masrafımızı karşılamadığı için hal otobüsçü esnafımızın mağduriyetini çözemiyoruz. Merkezi hükümetimizin fiyatsız taşımaları iptal etmesi ve esnafımızın rahat nefes almasını sağlaması için Bakanımıza meselelerimizi ileterek tahlil noktasında da takipçisi olacağız” diye konuştu. – MALATYA

SON ZELZELELER: Türkiye ve dünyadan son dakika zelzeleler listesi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı