Tüfenkci: “Bu sene de bütçede en büyük hissesi eğitime ayırdık”

KripTon

Member
MALATYA (İHA) – AK Parti Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir ortaya geldi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Tüfenkci, 2022 bütçesinin TBMM bütçe komitesinde görüşüldüğünü söz ederek, bu sene de en büyük hissesi AK Parti hükümeti olarak eğitime ayırdıklarını söylemiş oldu.

Geçen sene pandemi niçiniyle yüz yüze eğitime orta verildiğini hatırlatan Tüfenkci, “Bu eğitim-öğretim periyodunda yüz yüze eğitim şu ana kadar kesintisiz bir biçimde devam etti ve iki aylık süreyi ulusal eğitim topluluğu muvaffakiyetle tamamlamış oldu. Geldiğimiz bu okul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafınca yapılarak Ulusal Eğitim Bakanlığımıza hibe edilen bir okul. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Liderimize ve arkadaşlarına teşekkür ederiz. Hakikaten okulumuz Malatya’mızın beğenilen okullarından birisi haline gelmiş. Gerek fiziki ortamlar gerek oyun alanları ile hakikaten çocuklarımızın fizikî gelişmenini destekleyecek gereçler ve gelişimlerini sağlayacak alanlarla hem zihnen hem manen çocuklarımızı yetiştirmiş olacağız. Okulumuzun proje imam hatip okulu olması sebebiyle hocalarımız da sahiden seçilen hocalar ve bu noktada muvaffakiyet da resen geliyor. Bu tip okullarımızın sayısı arttığında vatandaşlarımızın talebinin ve ilgisinin ne kadar epey olduğunu görüyoruz. Muhtaçlığı da görüyoruz. Buradaki yetişen çocuklar tek başına hafızlık dersleri almıyor bununla birlikte akademik dersleri de alarak akademik manada da kendilerini yetiştirip hayata hazırlıyorlar. Yalnızca ulusal eğitimin takviyesi ile de değil Diyanet İşleri Başkanlığımız ile de iş birliği yaparak bu eğitimler aslına uygun biçimde verilmeye çalışılıyor. Bu okullarımız yalnızca Malatya’da değil Türkiye’nin farklı vilayetlerinde de süratli bir biçimde mevcudiyetini artırarak yoluna devam ediyor” formunda konuştu.

“İnönü Üniversitesi’nde imam hatip okulu yapılacak”

Tüfenkci, konuşmasında Malatyalılara okul muştusu vererek, “Hayırsever bir işadamımız İnönü Üniversitesi’nde yeni bir proje imam hatip okulu yapacak. Bunu da buradan duyuralım ve muştusunu vermiş olalım. Bu okul Türkiye’de iki tane ve üçüncüsünü Malatya’ya kurmuş oluyoruz. Manevi kıymetlerine sahip gençlerin yetişmesi noktasında kıymetli bir okul olacak. Hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri