Trump’tan bir daha adaylık sinyali: Öbür seçeneğiniz yok

KripTon

Member
Eski ABD Lideri Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskınının bir ayaklanma değil protesto olduğunu savunurken, bir daha aday olup olmayacağına ait, “Ülkeyi seviyorsanız öteki seçeneğiniz yok” dedi.

Trump, aşı sağcı İngiliz kanalı GB News’e verdiği röportajda, kaybettiği 3 Kasım seçimlerin hileyle çalındığı istikametindeki argümanlarını yenidenladı.

Seçimden 3 gün daha sonra Kongre önünde miting düzenlemesinin bir yanılgı olup olmadığı sorulan Trump, “Bir ayaklanma var ise 3 Kasım’da, seçim günü gerçekleşti ve öncesi ve daha sonrasında oldu. Bana göre ayaklanma buydu ve 6 Ocak bir protestoydu” dedi.

“Ne yazık ki birtakım makus şeyler olduğunu” kaydeden Trump, kendisinin 10 bin ulusal muhafızın hatta ordunun gorevlendirilmesini istediğini öne sürerek “Çünkü kalabalığın fazlaca büyük olacağını biliyordum zira seçime hile karıştırılması üzerine oluşan öfkeden haberdardım ve bunu herkesten daha güzel anladım” diye konuştu.

Eski ABD Lideri, güvenlik talebinin Temsilciler Meclisi Liderli Nancy Pelosi tarafınca geri çevrildiğini argüman etti.

“ÜLKEYİ SEVİYORSANIZ DİĞER SEÇENEĞİNİZ YOK”

Trump, 2024’te bir sefer daha Başkanlık için aday olup olmayacağına ait bir soru üzerine, “Ülkeyi seviyorsanız öbür seçeneğiniz yok. Bu bir soru değil.” dedi.

Ülkesini sevdiğini ve onu daha evvel görülmemiş bir düzeye getirdiğini savunan Trump, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşılarının bulunması muvaffakiyetini da sahiplenerek “(Aşının bulunmasının) 12 yıl sürmesini bekliyorlardı ve herkes bunun işe yaramayacağını söylemiş oldu ve inanılmaz âlâ çalıştılar. Süper bir iş çıkardık” diye konuştu.

“HARRY PİŞMAN OLACAK”

Trump, Kraliçe 2. Elizabeth’in torunu Prens Harry’nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle hakkında da konuştu.

Markle’ı Kraliçe ve Kraliyet ailesine “saygısızlık” etmekle suçlayan Trump, “Onun bir hayranı değilim. Birinci günden beri değildim. Bence Harry fecî bir biçimde kullanıldı ve bir gün pişman olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Prens Harry’nin ailesiyle olan bağının mahvedildiğini savunan Trump, Kraliçe’nin incitildiğini de belirtti.