Tren kaosu, Salvini: “Şikayetin ardından yangınlar ve arızalar sona erdi”. Schlein: “Çalışmaya başlayın”

Sezai55

New member
“İtalya gibi büyük bir ülke asla korkmaz ve korkmayacaktır, bunu söylüyorum çünkü demiryolu ağı yıllardır saldırılara konu oluyor.” Başbakan yardımcısı ve ulaştırma bakanı öyle söyledi Matteo Salvini Demiryolu ağında son aylarda kaydedilen olumsuzluklara ilişkin olarak Oda'ya verdiği bilgilerde.

“Yapılan kontrollerden sonra gerçeği dile getirmeyi tercih ediyorum. Elimizde patlamalar, kundaklamalar, kazalar, elektrik sorunları resmi var. Şikayet ve şikayetlerden sonra artık yaşanmayan sorunlar var. Endişe verici bir şekilde tırmandırıyoruz” Daha kesin bilgi toplamayı beklerken hiçbir zaman sorumluluk duygusuyla altını çizmek istemedim”.

Salvini daha sonra M5S ve Pd'ye saldırdı: “Son yıllardaki en kötü sonuçlar, ulaştırma bakanlarının Pd ve Beş Yıldız Hareketi'nden olduğu 2018 ve 2020 yıllarındaydı. Daha az tren, daha az inşaat alanı, daha fazla gecikme: öyle değil Bana öyle geliyor ki geçmişte bu tür bir kampanya vardı.”

Tren gecikmeleri konusunda bakan, “Pnrr'ye yanıt verme ve uzun yıllardır engellenen bir ağı modernleştirme yönündeki benzeri görülmemiş kararlılık sorun yaratabilir. Bu fizyolojik bir durumdur ve örneğin şunu bilmek bizi teselli edemez: Almanya'da trenlerin yüzde 35'inden fazlası geç seyahat ediyor.”

Salvini, grev konusuna da değindi: “2024'te ulaştırma sektörünün 626 grev kaydettiğini belirtti. Günde birden fazla. Ayrıca bu nedenle birden fazla kez tedbir kararıyla müdahalede bulundum. Gezginlerin korunması her zaman bir önceliktir ve öyle kalacaktır: Toplumsal isyan çağrısında bulunanlar ve gelecek hafta sonu başka bir grev çağrısında bulunanlar bunu kabul etmelidir.”

Bakan, olası istifası hakkında şu yorumu yaptı: “Kol Aç sürecinin de gösterdiği gibi, geniş omuzlarım var ve haklı olduğumu ve İtalyanların iyiliği için çalıştığımı düşünürsem durmam. Bunu yapanlara da söylüyorum.” Teksir edilmiş istifa talebimiz var, hepimiz dönüşümlü olarak çoğunluk ya da muhalefet olduk, bu oyunun bir parçası.”

Schlein: “Meloni özür diler ve Salvini çalışmaya başlar”

Muhalefetten Demokrat Parti Sekreteri Elly Schlein Salvini'ye şöyle cevap veriyor: “Salvini önce çok sakin bir şekilde, sonra son derece acil bir şekilde, ağda aylarca süren sıkıntılardan sonra rapor vermek istedi, sonra buraya gelerek demiryollarının özür dilediğini hatırlatan bir şikayeti okudu. Ama ne zaman özür dileyecek bakanım?” ve G özür dilediğindeiorgia MeloniDem lideri şunu ekliyor: “Güvenilirliği yok ama bu ülkede hareketliliği garanti etme sorumluluğu var. Herkes kurdele kesmede iyidir. Siz İçişleri Bakanı değilsiniz, düşündüğünüz tek hamlenin İçişleri Bakanlığına taşınmanız olması mümkün değil. Başbakan sizi İçişleri Bakanlığı'na göndermek istemiyor, o yüzden rahat olun ve çalışmaya başlayın.”

Fratoianni: “Salvini Parlamentoya saygı duymayı öğrenmeli”

Nicola Fratoianni Avs'tan Montecitorio'da gazetecilerle konuşan şunları söylüyor: “Bakan Salvini, Parlamentoya saygı duymalı ve Parlamento kendisinden meclise gitmesini istediğinde meclise gitmeli, demiryolu trafiğinde sürekli yaşanan gecikmeler konusunda bir soru zamanı vardı ve Salvini, Meclis'e gitmesi gerektiğini söyledi. başka bir bakanı görevlendirerek kendini tanıtmadı, bunu inanılmaz buluyorum çünkü o karar vermiyor, bu ülkede demokrasi böyle işliyor, Parlamento ile hükümet arasındaki ilişki bu şekilde çalışmıyor.”