Toti davasında savcılara yönelik suçlamayı Salvini yönetiyor: “Onlar için böceklere ihtiyacımız var”

Sezai55

New member
MİLANO — Hükümetin yarısı, hatta daha fazlası zaten seçimini yaptı: Giovanni Toti ve tereddüt etmeden. Birkaç on yıldır İtalyan siyasetinin bir klasiği olan “saat işleyişi soruşturması” şeklindeki olağan suçlamalar ile yargıçlara kendi evlerine bakma daveti arasında. «Her şüpheli istifa ederse, İtalya yarın duracak; bu başbakan yardımcısının pozisyonudur Matteo Salvini — Herhangi bir sulh hakiminin makamında böcek olup olmadığını, onun sulh hakimi olarak ne kadar süre görev yapmaya devam edeceğini bilmek isterim.”

Belki de tesadüf değil, Birliğin lideri her zaman Ligurya başkanının ana ve en güncel siyasi sponsorlarından biri olmuştur. Savunma Bakanı Guido Crosetto dün Cenova savcılığını “gerçeği aramaya pek ilgi göstermemekle” suçlayarak kendisini çok fazla ifşa etti. Bazı insanların, herhangi bir zamanda, herhangi bir sorun ya da risk olmadan, herhangi bir kişinin üstün gelme özgürlüğünü elinden alabileceğini gösterme arzusunu istemem.” Bugün, kimliği kendisine ait olan muhataplarından biriyle yaptığı bir diyaloğu yazıya geçirerek konuya geri döndü. Açıklanmadı, duygularını şöyle aktardı: “Şimdi ve gelecek yıl herkese saldırmak, siyasi düşmanları yok etmek ve yeni “Kurtuluş” seçimlerine gitmek istiyorlar”. Bu onların ideolojik duruşudur.”

Beni ilgilendirmeyen bir konuda kamuoyu önünde tavır almamam gerektiğini, bu tweetin eleştirileceğini, saldırıya uğrayacağını, zaten yargının bir kesimi tarafından pek sevilmediğimi çok iyi biliyorum ama yapamam. yardım et.
Benzer gerçekler hakkında yazacaklarımı yazıyorum, eğer…

— Guido Crosetto (@GuidoCrosetto) 9 Mayıs 2024
Düşünceleri başka bir bakanın düşüncelerinden (Deniz Politikaları) pek farklı değil, Nello Musumeci: «30 yıldır yargı kendine ait olmayan alanlarda ilerledi, yargı ilerlerse siyaset geri çekilir, kendi görevlerini yargıya devrederek otoritesini kaybetmiştir» ve Ligurya başkanının olası istifasına gelince « bunlar öncelikle Toti'nin koalisyon güçleriyle birlikte yapması gereken değerlendirmelerdir.”

Muhalefet üyesi olarak herkesin istifasını istedi, Turizm Bakanı olarak (başında iddianame talebiyle) Daniela Santanchè garanticilik konusunda acı sona ders veriyor: “Toti'ye inancım tam, onun masumiyetini kanıtlayacağından ve gerçeği yeniden ortaya çıkarabileceğinden eminim. İddia makamını gördük, savunmayı da görelim. İtalyanlar pek çok soruşturma gördü, birçok kişi gazetelerin ön sayfalarında canavar gibi gösterildi ve ardından suçu işlemediği için tüm gücüyle beraat etti. Bu ülkede adaletin reform edilmesi gerektiğine inanıyorum.” Adolfo Urso (Ekonomik Kalkınma), Toti'nin “gerçekler konusundaki bilgisizliğini gösterebileceğini” umuyor. Düğümlerin ve gizemlerin kısa sürede çözülebileceğini umuyoruz.” Carlo Nordio (Yargı, eski sulh hakimi), “her zaman ihtiyatlı ve saygılı olunması gerektiğini, olası bir temyizin sonuçlarını bekleyeceğimizi” ifade ediyor. Birisinin şüphelinin masumiyetini kanıtlamasını beklemesi beni çok etkiledi, bu demokratik bir medeniyette küfürdür. Şüphelinin suçunu ispatlaması gereken kişi, suçlayandır. Sürecin bu fizyolojik dinamiğinin sonuçlarını bekliyoruz.”

Bu arada yarın Cenova'da komiteler tarafından “yukarıdan aşağıya projelere” karşı bir gösteri düzenlenecek. Giuseppe Conte. M5S'nin başkanı, Hareketin seçim kampanyasını Milano'daki Dal Verme tiyatrosunda resmen açtı; Apulian olayları ve Michele Emiliano'nun konseyden ayrılmasının ardından Liguria davası, 5 Yıldız Hareketi'nin “ahlaki sorun” konusundaki tarihi sloganlarını ileriye taşımak için bir başka fırsat. Conte, Demokrat Parti'nin sekreteri gibi Elly Schleinbunun yerine Toti'nin istifasını istiyor.