Todde'un Sardinya'daki zaferinin ardından Bonaccini uyarıyor: “Kuzeyde Pd-5Stelle ittifakı yeterli değil”

Sezai55

New member
“Calenda'nın açık sözlülüğünü takdir ediyorum ve M5S'ye Kuzey'i ilgilendiren bir sorun olduğunu söylüyorum: Kuzey'de Pd-5Stelle ittifakı yeterli değil”. Bu, Alessandra Todde'nin Sardunya'daki zaferinin ardından Skytg24'te röportaj yapan Bölge Başkanı Stefano Bonaccini'nin uyarısı. Kuzey'in sorusunu gündeme getiren Demokrat Parti'nin başkanı, “Prensip her zaman ittifaklarda mümkün olan en büyük yakınlaşmayı sağlamaktır” diyor: “Kuzey'de merkez sol tek bir bölgeyi yönetiyor, benimki. Ve burada Hareket ile ittifak yeterli değil. Bu ülkenin vatandaşlarının neredeyse yarısının Kuzey'de yaşadığını ve Emilia Romagna'nın Avrupa seçimlerinden sonra Umbria ile birlikte bölgesel seçimlerde oy kullanacağını hatırlıyorum. Sonra Veneto olacak.”

Bu nedenle ılımlılara bir destek. Ama aynı zamanda Giuseppe Conte'nin Demokrat Parti tarafından desteklenen adaya desteği hariç tuttuğu Basilicata'daki 5 Yıldız Hareketi'ne de bir tane. Bonaccini, “Basilicata ile ilgilenmedim” dedi, ancak eğer bir aday mümkün olan en geniş koalisyonu bir araya getiremezse bu, adaylığın bir sorunu olduğu anlamına gelir”.

siyaset

Emilia-Romagna'da da Todde etkisi: Pd ve M5S arasındaki anlaşma genişliyor. İşte Haziran ayındaki idari seçimler göz önüne alındığında

kaydeden Silvia Bignami

28 Şubat 2024

Demokrat Parti'nin reformist bölgesinin Sardunya'da yenilgi durumunda Nasıralılara saldırmaya nasıl hazır olduğunu anlatan yeniden yapılanmalarla karşı karşıya kalan Bonaccini, perde arkasında “eğlenceli” bir konuşma yaptı: “Bunlar Türkiye'nin ilgisini çekmiyor. Demokrat Parti çoğul bir partidir ve Allah yaşasın farklı görüşler vardır, ancak farklı düşünsek bile hepimiz aynı ailedeyiz.”

Bununla ilgili olarak vali, komisyonda herhangi bir talebin olmaması ve PD liderliğinin göstergesinin bozulmasının ardından üçüncü görev süresine ilişkin tartışmanın yeniden başlatılması gerektiğini de yineledi. “Milletvekillerinin oy verdiğinden farklı bir karar verdiğimizi anladım… zaten mesele çözüldü. Düşüncenin geri kalanı, yerel yönetimlere ilişkin birleştirilmiş kanunun genel bir reformundan yeniden başlamamız gerektiği ve bunun içinde üçüncü yetkiyi de düşünebileceğimiz yönündedir”.