THY ve İstanbul Havalimanı’ndan rekor üstüne rekor

Eftal

Global Mod
Global Mod
İstanbul Havalimanı’nı, dün iç sınırlarda 37 bin 90, dış çizgilerde ise 79 bin 90 yolcu kullandı. Toplam 116 bin 180 yolcunun kullandığı havalimanı, salgın periyodundaki en ağır günlerinden birini yaşadı.

1000 uçuş barajını aştı

2021 yılının 5 ayında Avrupa hava alanının en hayli uçuş gerçekleştirilen hava yolu olan THY ise 25 Haziran’da 1065 uçuş ile salgının başlangıcından itibaren birinci defa bir günde 1000 uçuş (konma sayısı) barajını aşmayı başardı.

Üç haftada yüzde 23,4 arttı

Salgının başlamasının akabinde 2020 yılının ikinci çeyreğinde yolculu uçuşlar büsbütün durma noktasına gelmiş ve hem yurt içi birebir vakitte memleketler arası uçuşlarda havacılık tarihinde görülmemiş bir devir yaşanmıştı.

2021 yılı prestijiyle dünya çapında artan aşı uygulamaları, seyahat kısıtlamalarının esnetilmesi ve yaz döneminin başlangıcı ile hava yoluna olan seyahat talebi de olağanlaşmaya başladı. Türk Hava Yolları’nın salgın periyodunda uyguladığı başarılı stratejisi sonuçlara olumlu yansırken 863 uçuş gerçekleştirilen 4 Haziran’dan daha sonra geçen 21 günlük müddette, günlük uçuş sayısı yüzde 23,4 oranında artmış oldu.

THY, 1065 uçuş gerçekleştirdiği 25 Haziran’da, Türkiye’ye varış seferlerinde yüzde 75,3, Türkiye kalkışlı seferlerde ise yüzde 68,2 doluluk oranına ulaştı.

“Bu sayıyı artıracağımıza inanıyorum”

Güvenlik önlemlerini aldıklarını, ileriye odaklandıklarını ve her basamakta daha hoş sonuçlar alarak yükseleceklerini kaydeden THY İdare Heyeti ve İcra Komitesi Lideri M. İlker Aycı, Aycı, “Çalışma arkadaşlarımızla emek vermeye, adım atmaya devam edeceğiz. Bulutların üzerinde önder olana kadar çalışacağız. bir daha dört haneli uçuş sayılarına ulaştığımız için memnunum, her geçen gün hem bu sayıyı tıpkı vakitte doluluk oranımızı artıracağımıza inanıyorum” tabirlerini kullandı.