TFF’de gergin toplantı: Hamit Altıntop’tan Güneş’e sert eleştiri!

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Nihat Özdemir dün Türkiye A Ulusal Ekibi’nin Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısızlığını masaya yatırdı. Özdemir, Türk halkının Avrupa Şampiyonası’ndaki beklentilerini karşılayamadıklarını ve idare heyeti olarak bir öz tenkit yapmaları gerektiğini söz etti. Bunun için teknik yönetici Şenol Güneş’ten detaylı bir rapor istediğini ve bu rapor doğrultusunda Ulusal Takım’ın başarısı için yanlışsız kararlar almak zorunda olduklarını tabir etti. İdaresi bunun için toplandığını ve Şenol Güneş’ten gelen raporu kendilerine okuduğunu söylemiş oldu. En sert tenkit ise Hamit Altıntop’tan geldi. Ayrıntılar haberde…

Özdemir: “Herkes özgürce niyetini söz etsin”

Hürriyet’ten Mehmet Arslan’ın haberine nazaran; Nihat Özdemir, “Arkadaşlar bu rapor doğrultusunda herkes niyetini özgürce tabir etsin. Hedefimiz doğruyu bulmak ve başarılı olmak. Şayet itirazı olan var ise, önerisi olan var ise çabucak burada niyetlerini lisana getirsin” sözlerini kullandı.

Şenol Güneş’in itirafı: Sorunu çözemedik

Haberde Şenol Güneş’in raporu da yer aldı. Kelam konusu raporda tecrübeli teknik adam EURO 2020’deki başarısızlıkla ilgili şu sözleri kullandı:

· Son 3 maçımızı epey makûs oynadık. Bunu biz de beklemiyorduk. Ne ben ne de futbolcu arkadaşlarım bu makûs oyunun sebebini çözemedik

· Yaptıklarımız gerçek şeylerdi. Ancak çözemediğimiz bu niçinlerden dolayı başarısız olduk.

· Türkiye turnuvanın en genç ekibiydi. Ve bu biçimde bir turnuvada birinci kere oynayan bir gruptu.

· Bunu bir mazeret olarak sunmuyorum. Sorumluluk büsbütün benim.

· Bizim iki maksadımız vardı. Biri Avrupa Şampiyonası’na başkası Dünya Kupası’na gitmek. Birinci amacımızı gerçekleştirdik.

Selim Soydan: “Bu kadro ve bu hoca bizi buraya getirdi”

A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Şenol Güneş’in bu açıklamalarını okuyan Özdemir, ondan sonrasında A Ulusal Kadro Sorumlusu Selim Soydan’a yemin etti. Soydan, Şenol Güneş ile ilgili fikrini lisana getirdi. Soydan, şampiyonadaki sonuçların herkes üzere Ulusal Takım’ı hayli üzdüğünü lakin Şenol Güneş’in de söz ettiği üzere EURO 2020’ye gitme maksadına ulaştıklarını söylemiş oldu ve kelamlarını “Unutmayın ki bu grup ve bu hoca bizi buraya getirdi. Bunu bilhassa belirtmek istiyorum” tabirlerini kullandı.

En ağır tenkit Hamit Altıntop’tan geldi

sonrasındasında idare şurası üyelerine kelam veren Nihat Özdemir, “Söz almak isteyen var mı?” diye sordu. Akabinde Hamit Altıntop, İsmail Fazilet, Nuri Akın ve Akın Kalkavan kelam aldı. Kalkavan, Ulusal Kadro kampının uzun bir kamp olduğunu ve verimli geçmediğinin altını çizdi. Fakat en ağır tenkit Hamit Altıntop’tan geldi.

“Çaresiz kaldık, mahkum oynadık, korktuk”

Hamit Altıntop, “Çaresiz kaldık, mahkum oynadık, korktuk” dedi. Altıntop’un kelamları üzerine Selim Soydan bir daha kelam aldı. Soydan, “hiç bir futbolcu ‘Kötü oynayacağım’ diye alana çıkmaz. Bu futbolun kanunudur ve futbol oynayanlar yeterli bilir. Lakin her maçın da farklı bir havası vardır. Başarısızlığı ben de kabulleniyorum. Lakin bizi bu oyuncular buraya getirdi. Benim fikrim bu” dedi.

Son noktayı Özdemir koydu: “Başarılı bir grup izlettireceğiz”

TFF Lideri Nihat Özdemir, tüm konuşmaları dinledikten daha sonra tekrar konuştu. Özdemir, “Evet iki amacımız vardı. Birincisi gerçekleşti. Ancak kabul edelim ki son 3 maçı fazlaca makus oynadık. Ulusal Takım’ın elemelerdeki başarısı çıtayı epeyce yükseltti. Bu beklentiye ne yazık ki karşılık alamadık. Hepimiz fazlaca üzüldük. Artık 1 ay daha sonra Dünya Kupası elemeleri başlayacak. Bugünden itibaren Türk Ulusal Takımı’nın Dünya Kupası’na katılması ve orada başarılı olması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bunun için çalışacağız ve Türk halkının hak ettiği, özlediği başarılı bir Ulusal Takım’ı onlara izlettireceğiz” dedi. Gergin geçen toplantı Nihat Özdemir’in bu kelamlarıyla bitmiş oldu.