Tarantino: “Netlik ve seferberlik görevimiz var”

Sezai55

New member
Roma – «Sanırım birçoğu Avrupa'nın son plaj olmadığını, yanıt verme zamanının geldiğini göstermek istiyor. Ve tepki vermek her zaman bir eylemle başlar: orada olmak ». Massimiliano Tarantino Fondazione Feltrinelli'nin direktörü ve 15 Mart'ta “patron” Carlo Feltrinelli ile Roma'da, meydanda olacak.

Avrupa için Bir Meydan

Michele Serra tarafından

27 Şubat 2025

Tarantino son plaj olmayacak, ama AB bir boksör gibi görünüyordu: şüphecileri ikna ediyor mu?

«Yapılan birçok hata var. Fakat Avrupa'nın bir bürokrasiler veya bankalar ağı olarak algılanmasına izin verirsek, yaygın ve maalesef kurulan bir retorik kullanmak için ve kültürler ve vatandaşların birliği olarak değil, bir seferberlik dalgasıyla kapak için koşmak için sorumlu hissetmeliyiz “.

Michele Serra nasıl yazdı: arzu değil mi ama ihtiyacım var?

«Evet, Michele'nin yardımından, aciliyeti ve açılış sistemini paylaşıyorum, şaşırtıcı bir şekilde farklı hassasiyetten yakalanmadı. Kapıların çevresinde çifte bir tehlike olduğu için: doğudan veya batıdan aşırı bir sentez kullanmak için bizi vurmak ve bölmek istiyorlar. Boşa harcayacak zaman yok: ve hiçbir şey kalbi gözlere bakmak gibi ısınmaz, içinde köklerimiz olan ortak bayrağın altında “.

Bir kare Avrupa'yı yaşayanlara yaklaştırabilir mi?

«Büyük ve karşılıklı bir tanınmaya ihtiyaç vardır, aynı zamanda yanlışların ötesine geçer: siyasete karşı vatandaşlar, ekonomiye karşı siyaset vb. Bağın duygusu şeyleri hareket ettirir: Avrupa sadece ev değil, aynı zamanda kültürel mesleğimiz, dünya fikri bölünmelerin ve molozların tortusu üzerinde olgunlaştı. Çünkü babalarımızdan bir barış hayali olarak inşa edildi ».

Amerikalı yazar Richard Sennet ile Trump etkisini analiz ettiniz. Manipülatörler için antikorlar var mı?

«Richard bana basit ama aydınlatıcı bir şey söyledi: İnsanlar Mass Trump'ta oy kullandı çünkü krizlerde en kolay yolu, en kolay yolu seçiyorsunuz. Çünkü seçim yorucu. Bu nedenle somut bir siyasi düşünceyle cevap vermeliyiz, açık, ancak herkes için anlaşılabilir ».

Bir netlik çabasına mı ihtiyacınız var?

“Netlik, ama her şeyden önce empati: gizemin derslerine bırakılmaması gereken bir boyut”.

Milyonlarca genç olan Feltrinelli diyalogları. Onları meydanda görmek zor mu?

«Sana bir ayrıntı veriyorum. Vakfın 2025 seçimleri mevsimi için, kapakta, gözlerini elleriyle kaplayan bir çocuğun fotoğrafına sahibiz: bakmamak için … ».

Gençler korkuyor mu?

«Kırılganlık yaşarlar ve hareketsizliği riske atarlar. Ama biz bu ellerde iki büyük gözü açtık: kültür merak, dinliyor ve sizi ciddiye alıyor. Ama onlara da ihtiyacımız var: Bana yardımcı olan 18'in altında bir bilimsel komite kurdum. Onları 15'teki meydanda görmeyi umuyorum. Ama daha büyük bir hedefle ».

Hangi?

«Kare hareket haline geliyor. Sorumlulukları olanlar, farklılıkları sulamadan bile bizi bu mavi bayrak altında birleştirmelidir. Her durumda iyimserim: Birkaç saat içinde küçük bir ateş görüyorum ve gençlerin Mattarella'yı övmek için görüyorum ».