Sudan’da iki Türk vatandaşı kaçırıldı

KripTon

Member
Sudan’da, Türk elektrik üretim firması ismine çalışan bir mühendis ile bir idari işçi, kimliği belgisiz şahıslarca kaçırıldı.

Sudan’ın Darfur Bölgesi Valisi Küçük Arko Minavi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Üzgünüm. Darfur’a hizmet için çalışan Türklerin güvenlik güçlerinin önünde kaçırılması tüm insanlığın vicdanını sızlatıyor. Onları bulmaya çalışıyoruz. Kaçıran şahıslardan bu temizlere ziyan vermemelerini ve sağ salim teslim etmelerini istiyoruz” sözlerini kullandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kuzey Darfur eyaletine bağlı Faşir kentindeki elektrik üretim şirketinde çalışan 2 Türk ve Sudanlı sürücü, dün akşam saatlerinde, işten meskene döndükleri sırada kimliği bilinmeyen bireylerce, içerisinde bulundukları araçla bir arada bilinmeyen bir yere gdolayıldü.

“FİDYE İSTEMİYORLAR”

Darbedilerek aracıyla salıverilen Sudanlı sürücü, Faşir’deki hastanede tedavisinin akabinde meskenine döndü.

Sudanlı sürücü, kendilerini kaçıran bireylerin, fidye istemediklerini, Türklerle rastgele bir meseleleri olmadığını, evvelki gün kentte kabileler içinde yaşanan meyyit ve yaralıların olduğu taarruzun failleri yakalanana kadar kaçırılan Türkleri rehin tutacakları bilgisini paylaştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği, kaçırılan Türk vatandaşlarının bir an evvel bulunup hür bırakılması için Sudan makamları nezdinde ağır teşebbüslerini sürdürüyor.

Kuzey Darfur Valiliği, dün Faşir kentindeki Zemzem sığınmacı kampı yakınlarında, kimliği meçhul şahıslarca düzenlenen silahlı hücumda 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Valilik önünde toplanan öfkeli kalabalığa itidal davetinde bulunan yetkililer, bir zanlının yakalandığını, tüm failler yakalanıncaya kadar soruşturmanın süreceğini açıklamıştı.