SITMAPINARI’NDA ÇÖKEN BİNADA 13 VATANDAŞIMIZI KURTARAN ÇALIŞANA ZİYARET

KripTon

Member
MALATYA (Habermetre) – İTFAİYE TEŞKİLATIMIZLA GURUR DUYUYORUZ UYGUN Kİ VARLAR

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, İtfaiye Daire Başkanlığını ve İtfaiye işçilerini ziyaret etti. Lider Gürkan, İtfaiye teşkilatıyla gurur duyduklarını ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İtfaiye teşkilatının çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini söylemiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde Malatya Sıtmapınarı’nda meydana gelen bina yıkımında yaptığı çalışmalarla kısa müddette enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılmasını sağlayan İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret eden Lider Gürkan, yapılan çalışmalardan dolayı işçilere teşekkür etti. Olayın yaşandığı anda bölgeye birinci vakit içinderda ulaşan itfaiye işçileriyle bir arada Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı takımlar, enkaz altında kalan vatandaşların enkazdan çıkarılmasını sağladı.

Lider Gürkan’ın yaptığı ziyarette, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 7/24 365 gün alanda olduklarını söz eden İtfaiye Daire Lideri Mustafa Katipoğlu, “Sıtmapınarı’nda istemediğimiz elim bir olayla karşılaştık. Sayın Liderimizin liderliğinde arkadaşlarımız birinci dakikalarda olay yerine ulaştı. Rastgele bir arama kurtarma takımı yahut STK olay yerine gelmeden arkadaşlarımız 4 vatandaşımızı çabucak birinci dakikalarda, devam eden kurtarma çalışmaları kapsamında kısa mühlet içerisinde toplamda 13 vatandaşımızı enkazdan çıkardı. Çıkarılan vatandaşlarımız sıhhat gruplarına teslim edildi ve sabah saatlerine kadar çalışmalarımıza devam ettik. Çalışmalarımızda yalnızca İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı arkadaşlarımız değil Büyükşehir Belediyemizin Yol ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığına, Park Bahçeler Daire Başkanlığına, Etraf Müdafaa Daire Başkanlığına, Zabıta Daire Başkanlığına, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığımıza ve MASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı arkadaşlarımızla birlikte besin ve iaşe gereksinimlerini karşılayan BELSOS şirketimiz de olay yerindeydi. Daha doğrusu Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla olay yerindeydi. Biz itfaiye olarak 2 dakika içerisinde olay yerindeydik lakin bizim belediyemizden arkadaşlarımızda olay yerindeydi. Olayın yaşandığı gün Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Amiri Fatih Karakaya arkadaşımızın şube müdürümüze süratli bir biçimde ulaşması bölgeye bizimde süratli bir biçimde ulaşmamızı sağladı. bir daha Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığımızın çalışanlarından İrfan Tunay kardeşimizde enkaz çalışmalarının birincisini yaptı. İtfaiye Dairesi olarak 7/24 365 gün çalışıyoruz. Arkadaşlarımız her an alanda bakılırsavde. Teşkilatımıza, arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İtfaiye teşkilatında mesai arkadaşlarıyla birlikte olmaktan dolayı onur duyduğunu söz eden Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, “İtfaiye teşkilatımızla daima onur duyduk. Çalışmaları, uğraşları, olaylara vaktinde müdahale etmeleri yalnızca resmi vazifelerinin haricinde insani olarak hadiselere yaklaşmalarıyla bütün itfaiyeci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Sıtmapınarı’nda yaşanan olayda olay yerine geldiğimizde itfaiye teşkilatımızı gördük. Trafiğin çabucak kapatılması konusunda zabıta da nazaranvli arkadaşlarımızı gördük. Bölgedeki yolların kapatılmasıyla ilgili talimatı da şahsen kendim zabıta arkadaşlarımıza verdim. İtfaiye teşkilatımız birinci andan itibaren olay yerindeydi ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızın tümünün çıkarılmasını gerçekleştirdiler. Ben itfaiye teşkilatımızı tebrik ediyorum. Devletimizin kurumları AFAD, UMKE ve öteki STK’lara da teşekkür ediyorum. Bizim öteki ünitelerimizde çalışmalara katıldı. Devletimizin bütün kurumları bizim için önceliklidir fakat bizim itfaiye teşkilatımız bizleri gururlandırmıştır, onurlandırmıştır.

Lider Gürkan’ın İtfaiye Daire Başkanlığı’na yaptığı ziyarette, Sıtmapınarı’nda yaşanan göçükte olayın yaşandığı birinci dakikalarda bölgede bulunan Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Amiri Fatih Karakaya ile bir arada enkazın üzerinde birinci vakit içinderda çalışma yapan ve yaralıların çıkarılması için birinci müdahale eden Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı çalışanlarından İrfan Tunay’da yer aldı. Lider Gürkan, Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Amiri Fatih Karakaya ile zabıta teşkilatına ve İrfan Tunay’a da çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Habermetre – Son Dakika Haberleri