Sgarbi, Sangiuliano mesafe koyuyor: “Cinsiyetçilik ve kötü dil her zaman kabul edilemez”. Julie özür diler. Demokrat Parti: “Yetmez, Meloni araya gi

Sezai55

New member
Kültür Bakanı, Gennaro Sangiulianokendinden uzaklaşır Vittorio Sgarbitarafından bildirilen bazı MAXXI çalışanlarının müsteşarın müdahalesine karşı protestolarının ardından Cumhuriyetile bir akşama morgan. Başbakan’dan müdahale isteyen Demokrat Parti’ye yetmiyor Giorgia Meloni. müze başkanı Alessandro Giuli, çalışanlardan özür diler: “Rahatsızlığı paylaşıyorum”. Sgarbi’nin yanıtı: “Yaratıcı özgürlüğüme yaratıcı bir yerde sahip çıkıyorum”.

Cumhurbaşkanına bir mektup yazan Sangiuliano, “Kültürel bir yerde ve kurumları temsil edenler tarafından her zaman ve hatta daha da fazla bir kültür ortamında kabul edilemez olduğunu düşündüğüm cinsiyetçi gösterilerden ve küfürlü dilden her zaman kategorik olarak uzak durdum” diyor. Maxxi, Alessandro Giuli’den ne olduğuna dair açıklama istemek için. Bakan, “Düşünceyi ifade etme özgürlüğü her zaman maksimum olmalı ve herkes için garanti altına alınmalıdır, ancak insanlara saygıda sınırını bulur” diye ekliyor. “İfade biçimleri bile asla başkalarının haysiyetine zarar vermemeli. Kültürel kurumlar ve Alessandro Giuli’nin de benimle aynı fikirde olduğunu biliyorum, bunlar açık ve çoğul olmalı ama her türlü bayağılıktan uzak olmalı. diğerleri”.

Cevap: “Yaratıcı özgürlüğüme sahip çıkıyorum”

Sgarbi’nin yanıtı kısa bir süre sonra gelir: “Bakan Sangiuliano’nun tutumunu kelimesi kelimesine paylaşıyorum. Ama bu bir şovdu: müsteşar yoktu, Giuli ve Morgan’ın oyuncu olarak istediği Vittorio Sgarbi vardı” diyor müsteşarı.Halletmek. Sgarbi, “Müsteşar olarak görevlerimde, doktrinim ve rolüm ağırbaşlı”, diye devam ediyor. “İlgili oldukları bağlam dışında asla kötü sözler söylemem. Bu durumda MAXXI Giuli’nin başkanı ve benim oğlum gibi olan Morgan tarafından oyuncu olarak çağrıldım. Orada değildim. bir sergi açmak ama saygısızlığın merkezi olan bir yerde konuşma yapmak, çünkü çağdaş sanat saygısızlıktır.Bu nedenle, yaratıcı özgürlüğümü yaratıcı bir yerde talep ediyorum ve Sangiuliano’dan da saygısızlığın olduğu bir yerde bunun garanti altına alınmasını istiyorum. – yineliyor – kural bu”. Sgarbi ayrıca, “Morgan’ın eğlenceli bir provokasyonuna bir fütüristin yanıt verdiği gibi yanıt verdi. Ve Sangiuliano, fütürizmin büyük bir hayranı olduğu için bunun ne anlama geldiğini biliyor. Aklıma Duchamp’ın Pisuvarı geliyor, bir müzede her şey olabilir. Ve böylece Hayatımı, kanserimi ve fallik aletimin kullanılmasını ilgilendiren bir provokasyona Houellebecq’ten başlayarak karşılık verdim. Her şey meşruiyet içinde gösterinin sınırındaydı.” Ve şu sonuca varıyor: “Sangiuliano, Calenda’dan hoşlanmıyor, o Marinetti’nin tarafında”.

Pd: yetmez, Meloni kayıtsız kalamaz

Temsilciler Meclisi’ndeki Pd grubu lideri Chiara Braga bir notta “Bakan Sangiuliano’nun sözleri yeterli değil” diyor: “Büyük bir kültür kurumunu, kadın işçilerin ve tüm kadınların yersiz ve saldırgan bir gösterisine seyirci olarak kullanamazsınız. Başbakan Meloni’nin bile kayıtsız kalamayacağına ikna olan önlemler isteyin. Şaka değil, dil, üslup ve içerik açısından ciddi bir olaydı”. Braga’ya göre, “Sgarbi’nin Maxxi’deki açıklamaları kabul edilemez ve çok ciddi, endişe verici bir kültürel gerilemenin işareti”.

Beş yıldızlı hareket ise Sgarbi’nin istifasını istiyor. Oda ve Senato’nun kültür komitesindeki M5S savunucuları bir notta, “Sangiuliano’nun müsteşarı Sgarbi’nin başrol oyuncusu olduğu sayısız kaba ve cinsiyetçi şov hakkındaki sözleri takdire şayandır” diyor. “Ancak bu noktada kendine saygısı olan bir kültür bakanı, söylediklerinin sonuçlarını çıkarmalıdır. Ona göre Sgarbi, çarpık bir ifade özgürlüğü yorumu adına insanların özgürlüğüne zarar vermiş olsaydı, o zaman Giuli’ye açıklama istemek için bir mektup yazan Sangiuliano, eline kağıt kalem alıp istifasını istemek için Vittorio Sgarbi’ye bir tane daha yazarak istifasını istiyor. rüzgar sözlerini alıp götürür.”

onun adına Angelo BonelliGreen Europe’un ulusal sözcüsü ve Alleanza Verdi Sinistra’nın yardımcısı, “bugünkü gazetede verdiği röportaja göre, beni ‘İtalya’nın tecavüzcüsü olmakla suçlayan saygıdeğer Sgarbi’ye sivil mahkemede dava açma yetkisi verdi. Puglia’dan Başkan Meloni, kurumları korumak için bir şeyler söyleme gücünü bulacaktır” dedi.

Giuli: “Çalışanlardan özür dilerim”

bir açıklamada Çg1MAXXI vakfının başkanı Alessandro Guili, müze çalışanlarından özür diledi: “Başından beri bu rahatsızlığı paylaştığım MAXXI çalışanlarından pişmanlık duymakta ve özür dilemekte zorlanmıyorum ve bu nedenle onlar MAXXI’nin yaptığı özürler. Her şeyden önce kendisine ve farklı bir yolda ilerlemesi gereken bir akşamdan rahatsız olan herkese” diyen Giuli, geceden böyle bir sonuç beklemediğini söyledi: “Her şey -diye açıkladı- farklı bir şekilde doğdu. varsayımlar: bir sanatçı ile bir müsteşar arasında serbest ve yumuşak bir konuşma olmalıydı, tartışmanın farklı bir yöne döndüğü ve olası rahatsızlığın sonuçlarını mümkün olduğunca içermeye çalıştığım durumda. “Şu anda Bakan Sangiuliano’nun gözlemlerine tamamen ve inandırıcı bir şekilde katılmak gibi hissediyorum – Giuli yanıtladı – ve bu, küfür ve cinsiyetçiliğin kamusal söylemde ve özellikle de kamu söyleminde vatandaşlık hakkına sahip olamayacağıdır.” kültür mekanları, bu nedenle geçmişe bakıldığında, “MAXXI’de yaz açılışında gördüğümüz planı takip eden herhangi bir değerlendirmeye yer yoktur” diye bir şey yoktur.

Kendini savunma: “İptal kültürüne karşı savaşlar”

Müsteşar, “iptal kültürü”ne karşı söylenen “şaka, oyun” diyerek eleştirilere karşı hemen kendini savunmuştu.

Kaba: Benimki “kültürü iptal et” e karşı şakalardı, Mozart da kınanmalı mı?

Youtube’da yayınlanan bir videoda Sgarbi, “Repubblica’nın bir oyun, bir eğlence, bir parti, şakalar, bir diyalog yüzünden on gün geç tetiklediği polemiğe” itiraz ediyor, “skandallığa uğrayan MAXXI çalışanlarına” seslenerek ” nemfomani de var” diyor. ”, ve Mozart’ın kınanması gerekip gerekmediğini merak ederek San Giovanni’den bir pasaj okur.