Senato, Matteotti’nin ölümünün 100. yıl dönümü kutlamalarına ilişkin yasa tasarısının acil durum prosedürünü kabul etti

Sezai55

New member
Oybirliğiyle kabul edildi. Meclis’ten sonra Senato da (lehte 137 oyla) Şam’ın ölümünün 100. yıl dönümü kutlamalarını düzenleyen yasa tasarısının ivedi usulüne yeşil ışık yaktı. Giacomo Matteotti10 Haziran 1924’te faşist bir kadro tarafından kaçırılan ve öldürülen sosyalist milletvekili. Hüküm, ömür boyu senatör tarafından güçlü bir şekilde desteklendi. Liliana Segretasarının ilk imzacısı.

Palazzo Madama tarafından onaylanan belgenin amacı, 2024’te konferanslar, eğitim ve öğretim girişimleri, arşiv dijitalleştirme ve özellikle Matteotti’nin anısını destekleyen çeşitli türde etkinliklerin düzenlenmesi prosedürlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmaktır. kahramanıydı.

Örneğin, hâlihazırda sunulan (ve geçici olarak oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilip seçilecek olan) projeler arasında, belirli bir ekonomik bağış atanması gereken Casa Museo di Fratta Polesine (Rovigo ilinde) ile ilgili olan vardır. ek olarak ve etkinliklerin tanıtımı için, müzenin kendisinin kamusal kullanımı için gerekli bakım ve restorasyon müdahalelerini desteklemek.

Son aylarda, Matteotti davası, şu bağlantılı ilişkiyle sonuçlandı: Claudius Anastasius3-I spa’nın eski başkanıbundan sonra Meloni hükümeti tarafından kendisine verilen görevden istifa etmek zorunda kalan Cumhuriyet konuşmasından alıntı yaptığı bir e-postayı yönetim kuruluna bildirmişti. Benito Mussolini öldürülmesinin ardından TBMM’de Giacomo Matteotti.

Grup lideri, “Bu hüküm, İtalya’nın bu şanlı şehidinin hikayesinin bilinmesine ve yayılmasına yardımcı olacaktır: yani ulusal tarihin son 100 yılında, onun gibi adamlar bu ülkenin ve onun demokratik dokusunun harika olmasına katkıda bulunmuştur.” Yeşil ve Sol İttifak Senatosu Peppe de Cristofaro. Ve Forza Italia’nın senatörü marco occhiuto ekledi: “Montecitorio’ya ve Üniter Sosyalist Parti sekreterliğine girişinden Matteotti’nin hayatı, faşizme karşı mücadeleye olan bağlılığını ve aynı zamanda pedagoji olarak siyaset fikrini anlatıyor. Onun örneğinden, büyük insanlık dersleri iniyor. korumamız gereken ABD politikaları”.