Selim Ay: Maksat A Ulusal Kadro’da oynamak

İzmirliEfe

New member
Spor Toto Harika Lig takımlarından Çaykur Rizespor’un oyuncusu Selim Ay, kadrosu dönem başında hedeflenen yere yanlışsız adım adım götüreceklerini söylemiş oldu.

Yeşil-mavililerin bu dönem ligde aldığı Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor galibiyetlerinde birer gol atarak, grubuna katkı sağlayan deneyimli defans oyuncusu Selim Ay, AA muhabirine, lige berbat başladıklarını şu an ise grubun güzel gittiğini belirtti.

Alınan berbat sonuçlardan dolayı toparlanma sürecinin biraz daha geç olduğunu söz eden Ay, “Bireysel hatalarımızda oldu. Lakin bir yerden döneceğini de biliyorduk.” dedi.

Ay, Kasımpaşa maçında birinci galibiyetlerini aldıklarını belirterek, “Uzun müddettir gol atamıyordum. Kasımpaşa maçının son dakikasına gol atım. Daha evvel atacağım diye hissetmiştim. daha sonra gol oldu. Hem kendi adıma tıpkı vakitte ekip ismine hoş oldu.” diye konuştu.

“Özgüven manasında düzgün gidiyorum”

Kendisine bir öz itimat geldiğini anlatan Ay, şöyleki devam etti:

“Öz inancımın yeterli olduğunu düşünüyorum. Bunun avantajı ve dezavantajı da var. Öz inanç kimi vakit âlâ lakin bunu dizginleyemediğiniz vakit tehlikeli bir durum. Aytemiz Alanyaspor maçında da gol attım. Öz itimat manasında yeterli gidiyorum.”

Ay, grubun uygun gitmesinin daha kıymetli olduğunu altını çizerek, “Takım olarak şu an oturmuş durumdayız. Saha içi tertibimiz devam ettiği sürece bir iki maç makus sarfiyat, çabucak sonrasında bu skora yansır. Bunun da yansıdığını düşünüyorum. İnşallah bu türlü devam eder. Puan ve puanlar alarak Çaykur Rizespor’u dönem başında hedeflenen yere yanlışsız adım adım götüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Gol bölgelerinde tesirli olmadığını lisana getiren Ay, şu biçimde konuştu:

“Öz inanç olduğu için artık her konumun sana geleceğini hissediyorsun ve daha epeyce inanarak gidiyorsun. Kendime bir maksat koymuştum. Birinci devre ortasına kadar 5 gol maksadım vardı. Olur olmaz onu bilmiyorum. Benim önceliğim gol atmak değil önceliğimiz maçlarda gol yemememiz. Bu aslında daha epey sevindirici. Karagümrük ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında gol yemeden bitirdik. Ne kadar az gol yerseniz ekibin oyunda direnci o kadar daha artıyor. Elimden gelenin en uygununu yaparak tabirin son damlasına kadar gayret etmek istiyorum.”

Gaye A Ulusal Grup’ta oynamak

30 yaşında ligde deneyimli bir stoper olduğunu lisana getiren Selim Ay, “30 yaş bir stoper için hoş bir yaş. Hangi futbolcuya sorarsanız sorun hepsinin hayali A Ulusal Kadro’da oynamak. Benim de bu biçimde bir hayalim var. niye olmasın. Her futbolcu üzere ben de bekliyorum. Grup olarak daha yeterli sıralarda olduğumuz vakit bu performansı devam ettiğim sürece bunun gerçekleşebileceğine inanıyorum.” tabirlerini kullandı.

Hafta sonu eski ekibi olan Konyaspor’a karşı oynayacaklarını hatırlatan Selim Ay, “Taraftarın önüne birinci kez çıkacağım. Benim için duyusal manada Konyaspor’un yeri farklı. Konya’da alt yapından çıktım. pek fazlaca başarılara orda imza attım. Selim Ay olarak ligdeysem Konyaspor’un yardımıyla. Hakkını yememek lazım. Alana çıktığınız vakit renklerin ve ekibin bir değeri olmuyor. bu biçimde de olmak zorunda. Bu maçta da gol atarım ve puanla döneriz.” dedi.