Schlein'den göçmenler konusunda hükümete: 'Artık Arnavutluk'ta her şeyi sökün ve özür dileyin'

Sezai55

New member
“Artık” Arnavutluk'ta “her şeyi söküp geri dönmeli ve İtalyanlardan özür dilemelisiniz”. Böylece Demokrat Parti'nin Nasıralı'daki yönü açıldı. Demokrat sekreterle Elly Schlein Bir gün önce parti genel merkezinde göç konusuyla ilgili yapılan tartışmanın ardından hâlâ göçmenlerden bahsediyor. Dem lideri, Arnavutluk'taki başarısız yönetim nedeniyle çoğunluğa saldırıyor: “Bütün mekanizma ayakta durmuyor. Hatta kısa bir süre önce mahkeme karar vermeden önce ikisi kırılgan, ikisi reşit olmayan dört kişiyi geri getirmek zorunda kaldılar. Biz her zaman söyledik. Dolayısıyla bir gemide küçüklerin ve kırılgan kişilerin tespit edilmesi düşünülemez.”

“Roma Mahkemesi Göçmenlik bölümü, Gjader'in Arnavutluk'a geri gönderilmesi için İtalyan gözaltı merkezinde göçmenlerin gözaltına alınmasını onaylamadı – diye devam ediyor -. Bunu kahin olduğumuz için değil, yasaları okuduğumuz için söyledik. Şimdi Hükümete ve Cumhurbaşkanına hitap ediyorum Giorgia Meloni: durmak. Durun ve geri dönün, gazetecilerin tahminlerine göre her biri 18 bin avro harcayarak Arnavutluk'a rezil bir şekilde sınır dışı ettiğiniz 16 kişiyi geri getirmek zorunda kalırken, onlarca yıldır İtalya'da resepsiyon için harcanan günde 35 avroya karşı havladığınızı duyduk. ” .

Schlein saldırıyor: “Yazık! Bir modelden fazlası: Arnavutluk'la yapılan anlaşma hukuka aykırı bir anlaşma, uluslararası hukuku ihlal eden bir anlaşma. Dün merkeze giden milletvekillerine teşekkür ediyorum.” Tüm mekanizma ayağa kalkmıyor. Bu, sağlık hizmetleri için kullanılabilecek 800 milyon israftır. Devletin hazinesine zarar var.”

Sonra cevap geldi. Schlein şunları söylüyor: “Sahte ılımlı Tajani yargıçlara 'hükümetin çalışmasını engellemeyin' diyor. Kanunlar herkes için geçerlidir, özellikle de hükümet için: hiç kimse kanunların üstünde değildir, bu mutlak monarşiydi. Hükümet onlara saygı duymalı.” Bu hükümet ancak kendisini suçlayabilir çünkü bu anlaşmanın çerçevesinin uluslararası düzenlemelerle, Avrupa düzenlemeleriyle, ulusal düzenlemelerle, yabancıya bunu yapmayan yabancılara izin veren anayasamızla çeliştiği birçok çevrede dile getirildi. Aynı anayasanın sağladığı hakların tanınmasına, cumhuriyet topraklarında sığınma talep etme hakkına sahip olunması ve (Arnavutluk, ed) cumhuriyetin toprakları değildir”.

Dem lideri şöyle devam ediyor: “Fakat her şeyden önce 4 Ekim'den bu yana son haftalarda kendisine açıklamaya çalıştığımız şeye, bahsettiğim Avrupa Adalet Divanı'nın kararına sağır olduğumuza inanıyorum. Bunların hepsi son derece ihtiyari, güvenli veya güvensiz bir üçüncü ülkeye dair siyasi bir değerlendirme, ancak adalet divanı bu konuda kendisini açıkça ifade etti, dolayısıyla şu anda kiminle uğraştıkları belli değil, çünkü ulusal yargıçlara ihtiyaç var. Avrupa mevzuatını uygulayan Avrupa içtihatlarına saygı göstermek”.

Schlein için “Bu küstah tavrı sadece bu saatlerde, bu olaylarda, bu açıklamalarda görmedik, maalesef iktidara geldiğimden beri de görüyoruz. Korkunç güvenliğin de onayıyla görüyoruz ve görüyoruz.” Rocco Yasası'nın bazı hükümlerinden bile daha kötü olmayı başaran kararname”.

Başbakanla ileri geri

“Roma'daki yargıçların kararının önyargılı olduğunu düşünüyorum, bu yargıçlardan bazılarının Arnavutluk'la yapılan anlaşmayı esasa girmeden önce bile eleştirmiş olmasının da gösterdiği gibi. Korkarım bu kararın, bu kararın geçerli olduğu gerçeğini de etkilemesi gerekiyor. Yargıçların bu kararı dün Demokrat Parti'nin bazı temsilcileri tarafından bekleniyordu.” Böylece Başbakan Giorgia Meloni Beyrut'ta bir basın noktasında.

Demokrat Parti Sekreteri'nin yanıtı çok geçmeden geldi: “Başkan Meloni, sizin şu anda Lübnan'da görevde olduğunuzu gördüm ve İtalya'nın barış yolunun inşasına katkısını vermek yerine bugün oradan yargıya saldırdınız. , muhalefetler ve yasama meclislerinde oynadıkları rol. Size açıkça söylüyorum: Gözümüzü korkutmayacağız. Ve bunu size kesin olarak açıklayacağım: Yargıçların kararlarını önceden tahmin etmiyoruz. Birkaç gün önce size mahkemede de açıkladığım kanunlar ve Avrupa Adalet Divanı kararları.”

Meloni'nin yanıtı: “Sevgili İtalyanlar, Avrupa Parlamentosu'na seçilen PD milletvekillerinin Avrupa'dan İtalya'ya karşı resmi bir ihlal prosedürü başlatmasını istedikleri metin budur. İtalyan Parlamentosu tarafından oylanan bir tedbiri, sırf bu karara katılmadıkları için 'yasadışı' olarak tanımlayan temsilcileriniz. Vatandaşlarının çoğunluğu ülkeyi yönetmek için merkez sağı seçtiği ve hükümetten kitlesel yasa dışı göçü durdurmasını istediği için İtalya'nın cezalandırılmasını öneren temsilcileriniz.”

Böylece Başbakan X, Demokrat Parti'nin talep metnini yayınlıyor. “Bunların, İtalyanların çoğunluğunun iradesine karşı, İtalya'yı vatandaşlarının çoğunluğunun iradesine saygı duymamaya zorlamak için dış destek isteyen 'demokratlar' olduğunu ekliyor. Tek kelimeyle skandal ve sorumsuz bir davranış. hayır 'ne sağ ne de sol girer: önemli olan tek şey, hoşlanmadıkları bir hükümete saldırmak için tüm İtalya'ya zarar vermeye istekli olmalarıdır.'