Schlein: “Sağlık çalışanlarının tedavi görmesi kesildikten sonra TV'de Meloni ile sosyal meseleyi tartışırdım”

Sezai55

New member
Demokrat Parti Sekreteri, Elly Schleinzaten TV karşılaştırmasına bakın Giorgia Meloni. Ve ön taktik yapmaz. La7'deki In Onda'nın konuğu, ev sahiplerinin sorularıyla yönlendirildi Luca Telese Ve Marianna Aprile ve yönetmeni Cumhuriyet Maurizio Molinari, TV düellosuna girmek istediği konuları zaten açıklıyor: artan eşitsizlikler, ücretler ve asgari ücret meselesi. Ve daha genel olarak sosyal sorun. Özellikle sağlık hizmetlerine odaklanıyoruz. Schlein, hükümetin “özel müdahaleyi desteklemek” için harcamaları “kestiğini” vurguladı. Ve bu bağlamda sonuç şu: “Giderek daha fazla vatandaş tedaviden vazgeçiyor”: “Giorgia Meloni'nin basın toplantısında konuştuğu üç saat boyunca halk sağlığından hiç bahsetmeyi başaramadı. Hükümet bunu söyleyerek kesiyor ve yalan söylüyor. tarihin en büyük yatırımını yapıyor, harcamaları salgın öncesine döndürüyor” diye ekledi sekreter.

Pregliasco TV'de Meloni-Schlein karşılaştırması: “Puan üzerinden oynayacaklar. Demokrat sekreter için bu bir yatırımdır”

kaydeden Giovanna Casadio

05 Ocak 2024

Kadına yönelik şiddet konusuna da değiniyorum: “Meloni'ye dönüp en azından toplumsal cinsiyete dayalı şiddet alanında birlikte bir adım atabileceğimizi söyledim. Öyle gitmedi. Çoğunluk bu yasaya tutunmayı tercih etti. Demokrat Parti'nin şiddet karşıtı fonları finanse etmek için sunduğu manevrada değişiklik yapmak yerine golf sahalarını finanse etmek için arkadaşlarının bahşişlerini kullandılar.

Elly Schlein: “Meloni, zorlukları örtbas etmek için ülkeye yalan söylüyor. Alternatif biziz”

kaydeden Serenella Mattera

06 Ocak 2024

Ancak Schlein, hükümete karşı mücadelenin merkez solun tamamını kapsaması gerektiğini belirtiyor: “Biz ilk muhalefet gücüyüz, bu sorumluluğu hissediyoruz, kendi kendimize yetemediğimizi biliyoruz, ancak asgari ücretle bunu başarabildik.” Demokrat sekreter, muhalefetleri birleştirin” dedi. Solda M5S lideriyle olası bir rekabete yanıt verirken “Rakibimiz görevdeki hükümettir” diye belirtiyor Giuseppe Conte. Avrupa seçimlerinin olduğu doğru, diye ekliyor, “ancak bölgesel seçimlerin de olduğunu unutmamalıyız” ve Foggia'da olduğu gibi bu hakkın “yenilebilir” olduğu gösterilebilir. Ve bölgesel seçimler ışığında Sardunya'ya bakıyor: “Yeniden düzene dair umudumu hiçbir zaman kaybetmedim, özellikle de sağda bölünmelerin ortaya çıktığı bugünlerde, FdI hükümet felaketini inkar etti Solinasve Cagliari belediye başkanına Giorgia Meloni'yi aday gösterdi”, bu da “sağda bile pek çok bölünme olduğunu, onları saklama konusunda kesinlikle bizden daha iyi olduklarını, ancak tozun halının altında uzun süre kalmadığını gösteriyor: bu bir kale” kağıt üzerinde bir güç anlaşması” ama “esas konusunda muazzam bölünmeler var ve bunlar ortaya çıkıyor”.

Avrupa Şampiyonası'nın lideri olarak aday olacağı yönündeki hipoteze ise şöyle cevap veriyor: “Çünkü Bonaccini başvurmamamı tavsiye eder misin? Bilmiyorum, Bonaccini'ye sormalıyız. Daha sonra değerlendireceğiz, önemli olan güçlü ve çoğul bir listenin olması.”

Sekreterin La7'deki konuşmasında iki güncel konuya da yer veriliyor. FdI milletvekilinin teklifi Federico Mollicone Haberin tasdiki hakkında: “Herhangi bir metin görmedik, dolayısıyla değerlendirmesi zor ancak son aylarda bizi endişelendiren bir işaret olarak Giorgia Meloni, basın toplantısında bile 'sözde' şaka yasa değişikliğini savundu Haber ve bilgi alma hakkını sınırlayan bu karar, halihazırda onaylanmış olsaydı, Salvini'den gelip yanıt vermesini talep etmeye devam ettiğimiz, Verdini ile ilgili ciddi durumları vurgulayan bu yönetmeliğin içeriğini bilemezdik”. Ve ardından Ortadoğu: “Sivillere yönelik katliamın durması gerektiğini düşünüyorum. Çocukların öldürüldüğünü gördük, bugün 4 yaşında bir kız çocuğunun, gazetecilerin öldürüldüğünü gördük. Gazze halkına yardım ulaştırılabilmesi için ateşkesin acilen sağlanması gerekiyor. Hamas'ın vahşeti, Filistinli siviller arasındaki vahşeti haklı çıkarmaz. Savunma hakkının çok ötesine geçtik.”