Schlein-Meloni göçmenlere karşı çatıştı, Pd sekreteri: “İnsanlık dışı hükümet”

Sezai55

New member
Asgari ücret yüzleşmesinden sonra şimdi arada Schlein Ve Kavunlar göçmenlere yönelik hızlı bir yanıttır (Facebook’ta). Başbakanın tepkisini kışkırtan, bir notta saldıran Demokrat Parti sekreterinin şu sözleriydi: “‘Yetkili’ olanlardan daha fazla insan hayatını kurtardığı için para cezası ve idari gözaltı almak: Meloni hükümetinin kararnamesi, dayanışma suçu”. Viminale’nin İtalya kıyılarında kurtarma çalışmaları yapan STK’lara karşı aldığı önlemlere ilişkin Schlein’in Facebook üzerinden Başbakan’a sert sözler söylediği ortaya çıktı. Dem lideri şöyle açıklıyor: “Bu, Open Arms’ın daha önceki bir kurtarma operasyonu için Carrara’ya (zulüm nedeniyle mümkün olduğunca uzağa) tahsis edilen boşaltma limanına doğru yelken açarken zor durumdaki bazı tekneleri kurtardığı için başına gelen şeydi.

Aynı şey Salerno’da para cezasına çarptırılan ve yirmi gün alıkonulan Sea-Eye gemisinin başına da geliyor.” Ve başbakana şunu sordu: “Tehlikedeki bu insanlar denizde terk edilmiş olabilir mi?”.

Schlein’in kesin suçlamaları, ancak Meloni demin gönderisine doğrudan yorum yaparak yanıt veriyor: “Dayanışma suçu mu? Her eyalette her zaman var olan yasa ve ilkeleri uyguluyoruz: yasadışı göçün kolaylaştırılmasına izin verilmiyor” ve doğrudan veya dolaylı olarak insan ticaretini desteklemektedir”. Sosyal ağlarında yayınladığı paylaşımında ise şunu ekliyor: “Dayanışma, denizdeki umut yolculuklarını ve ölümleri durdurmaktır. Çünkü insan ticaretini organize edenleri zenginleştirmeye yardım etmenin, dayanışma ve insanlık sözleriyle hiçbir alakası yoktur.”

Ancak akşam, Reggio Emilia Birleşme Festivali’nin oturum aralarında Schlein şunları söylüyor: “Giorgia Meloni’nin bana, yasaları uyguladıklarını söyleyerek yanıt verdiğini gördüm, ancak sorun tam da onların tek amacı, yaptıkları insanlık dışı yasadır. denizde hayat kurtarmayı zorlaştırıyor. STK’lar yalnızca denizde çok fazla insanı kurtardıkları için para cezasına çarptırıldı. Ne yapacaklardı, denizde boğulmalarına izin mi vereceklerdi? STK’lar yalnızca Brüksel’deki hükümet sessizken Demokrat Parti’nin istediği bir Avrupa Mare nostrum’u olan bir Avrupa misyonunun eksikliğini telafi ediyor”.

Demokrat Parti sekreteri, Facebook’taki gönderisinde şunu hatırlatıyor: “Paradoks şu ki, İtalyan Sahil Güvenliği giderek daha fazla destek müdahalesi talep ediyor: Önceki bir görevde, Open Arms kendisini İtalya’da 7 kurtarma operasyonu gerçekleştirirken buldu. Aynı gün, geçen ay 734 kişiyi kurtardılar ve her zaman İtalyan Sahil Güvenlik’in koordinasyonunda 540 kişiye yardım sağladılar, ancak bugün İtalyan yetkililerin kurtarma için destek istediği o gemi durduruldu. Meloni hükümetinin onayladığı kararname sonucunda yirmi gün süreyle”. Dem öfkeli bir şekilde şunu ekliyor: “Buna Cutro kararnamesi demeyi reddediyorum, ölenlere daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor. Bu, hayat kurtarmayı zorlaştırmayı amaçlayan ve uluslararası deniz hukukunu ihlal eden bir kararname. STK’lardan destek isteniyor.” – Sahil Güvenlik devriye botlarının yakıtı bittiğinde bile bu yaşandı – ancak vardıklarında yaptırım uygulanıyor ve kriminalize ediliyorlar, onları 20 gün süreyle durduruyorlar”.

Ve sözlerini şöyle bitiriyor: “Akdeniz’de bir AB kurumsal arama ve kurtarma misyonunun, yani bir Avrupa Mare Nostrum’unun ciddi yokluğunu telafi etmeye çalışan STK’lara karşı savaş yürütülüyor. Avrupa’da hükümet sessiz. Hayat kurtarmayı ahlaki bir görev olarak değil, günah olarak gören bir hükümetin karşısında eklenecek başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Belki tek kelime: insanlık dışı. Dayanışma suç değildir.”

Konular