Sardunya'daki yenilginin ertesi günü Meloni bununla ilgili şaka yaptı: “Ödünç verildi, üzüntülerimi alkolle bile boğamıyorum”

Sezai55

New member
“Hafif bir müdahalenin beklendiğini biliyorum ama bırakın 16 aylık hükümeti, 15 yaşında bile hafif değildim. Sardunya'daki seçimleri kaybettiğim gün beni davet ediyorsunuz ve ben de Lent'i yapıyorum ve yapabilirim. Acılarımı alkolle bile boğamadım. O yüzden benden sempati ve mutluluk beklemek için pek de iyi bir gün değil. Öyle de oldu” diyor Giorgia Meloni Sardinya'daki bölgesel yenilginin ertesi günü Roma'da yabancı basının muhabirleriyle buluştu.

Yine de şaka sıkıntısı yok, hatta bazı şeyleri gündeme getiriyoruz Silvio Berlusconi Ve Mario Draghi. “Yeni genel merkezde size iyi şanslar diliyorum, ne düşündüğünüzü bilmiyorum Silvio Berlusconi Kurulan bir dernek olan Yabancı Basın muhabirleriyle akşam yemeğinde Başbakan, sizin tanımladığınız gibi bu 'komünist çetesinin' Palazzo Grazioli'ye taşındığı gerçeğini oradan anlattı, ancak bunlar hayatın vakaları” diyor. 1912'de Forza Italia liderinin eski Roma ikametgahına taşınırlar.Meloni, önceki Başbakanın, Mario DraghiYabancı basın yemeğine katıldıktan iki gün sonra Palazzo Chigi'deki görevine son verdi: “Bu güzel alamet için teşekkür ederim, beni bu yemeğe davet ettikten sonra bana onun iki gün sonra geldiğini açıklamıştın.” Mario Draghi ona benzeri görülmemiş bir kötü şans getirmiştin. Bu yüzden bu odadan mümkün olan en kısa sürede uzaklaşmak ve bir süre daha bu ülkeyi yönetmek için kalmak için elimden geleni yapacağım.”

Aslında milletin hükümeti. “Varlığının üçte ikisini siyasi bağlılıkla geçirmiş bir insanım. Şimdi bile, otuz yıllık bağlılığın ardından, siyaseti var olan sivil bağlılığın en olağanüstü biçimi olarak görüyorum. Bulunduğum yere varacağımı ve bu noktaya geleceğimi hiç hayal etmezdim. belki de oraya bunun için geldim – diye devam ediyor Meloni – orada olmayı sevmiyorum ve tam da bu nedenle diğerlerinden daha uzun süre kalabilirim”. O zaman itiraf etmek için: “Hiçbir hayalimi gerçekleştirmedim: Şarkıcı olmak istedim ama ses tonum sağır, voleybol oynamak istedim ama ben bir cüceyim, tanışmak istedim Michael Jackson ama çok erken öldü, Başbakan olmak hayallerimde yoktu. Yüzümün aşağı yukarı her zaman “kaşlarını çatmış” olmasına rağmen, her zaman kızgın değilim. Konsantre olduğumda bu bana doğal gelen yüz, diye açıklıyor Meloni – Once a Ignazio La Russa Tam olarak bu yüze sahip olduğum üçüncü sınıftan bir sınıf fotoğrafı gösterdim. Bu çatık suratın ötesinde, özellikle kendime gülmeyi seven bir insanım. Kendimi iyi ve iyi bir insan olarak görüyorum. Ama kötü olmaya zorlanan iyi bir insanın potansiyel kötülüğünü asla küçümsemememiz gerektiğini biliyorum.”

Şakaların ardından İtalya'dan ve hükümete olan bağlılığından bahsediyor. “Beni en çok kızdıran şeyler, son zamanlarda sıklıkla başıma gelen vefasızlık, aşağılanma ve fırtınada kaybetmektir. Kızımdan sonra en çok sevdiğim şey bu millettir ve dolayısıyla açıkça beni kızdırıyor. saygı eksikliği. Bir vatansever olarak, her zaman biraz küçümsenen, bazen her zaman ciddiyetsiz ve güvenilmez olarak değerlendirilen bir İtalya'nın acısını çektim. Başbakan olduğumda – diyor Meloni – kendimi İlk hedefim bu millete inanılırlığını geri vermek, bu milletin inandırıcı ve güvenilir görülmesi için elimden gelenin en iyisini yapmak, böylece İtalya'nın spagetti ve mandolini gibi araçsal bir hikaye bile tersine dönebilsin.” Ayrıca reformlardan da söz ediyor: “”Yapmak istediğim şey, vatandaşların kimin yöneteceğini seçmesi ve eğer evlerine giderlerse oy vermeye geri dönmeleri. Demokrasi. İstikrar ve vatandaşa daha fazla ağırlık vermek istiyorum”. Başbakanlık. “Bu milletin istikrara, yatırımlara öncelik vermeye, strateji sahibi olmaya, ekonomik güçleri yönetmeye ihtiyacı var. ABD'li ünlü bir yorumcu, Mussolini'den alıntı yaparak, anayasa reformuyla ilgili suçlamaların olduğunu çünkü birkaç oyla çoğunluğa sahip olmanın mümkün olacağını söylediğini aktardı: Bu, Fransa gibi çeşitli demokrasilerde olur”, diyor yabancı basına. Onlara şunu ekliyor: “Basın özgürlüğü hakkında istediğiniz kadar konuşabilirsiniz ama sorun şu ki, basını silme riskiyle karşı karşıyayız. Yapay zeka yönetilirse büyük bir fırsattır, aksi takdirde ateşleyici olabilir. Gazetecilik gibi yüksek vasıflı eğitimin iş piyasası üzerinde yıkıcı olabilecek bir etki yaratma riskiyle karşı karşıyayız”, diye bitiriyor başbakan.