Sangiuliano’ya “Nicola Cosentino’nun dörtnala” adını verdi. Saviano, hakaret suçlamalarından beraat etti. Bakanın avukatı: “İtiraz edeceğiz”

Sezai55

New member
Roberto Saviano o karalama yapmadı Gennaro Sangiuliano. Bu, yazarın 31 Ekim 2018 tarihli iki gönderisi için sosyal ağlar aracılığıyla iftira nedeniyle tazminat talep eden Tg2’nin o zamanki direktörünün (şimdiki Kültür Bakanı) talebini reddeden Roma Mahkemesi tarafından belirlendi. davacı – mahkemenin kararını okur – reddedilmelidir”. Saviano, suçlama altındaki görevlerde Sangiuliano’ya “bir galopino” olarak başvurmuştu. Nicholas Cosentino“, Tg2’nin o zamanki direktörünün, daha sonra Camorra’nın referansı olarak kınanan eski Berlusconi müsteşarının iyilikleri sayesinde bu konuma geldiği suçlamasını gölgede bıraktı. Ancak Başkent hakimlerine göre Saviano’nun suçlaması “kabul edilemez” yanlış bir gerçektir”, bu nedenle yazarın sözleri eleştiri hakkı kapsamına girdiği için Kültür Bakanı için herhangi bir zarar tazmini olmayacaktır.

Saviano: “Sangiuliano hakkında yalan söylemiyordum”

Sosyal medyada “Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, onun bütünlüğüne zarar verdiğimi düşünerek beni mahkemeye çıkardı, ancak durum böyle değildi ve Roma Hukuk Mahkemesi benimle aynı fikirdeydi. Gerçekten de: tamamen benimle aynı fikirdeydi!” Saviano cümle hakkında yorum yapıyor. Ve ekliyor: “Nicola Cosentino’yu Gennaro Sangiuliano’nun siyasi vaftiz babaları ve servetinin mimarları arasında gördüğümde yalan söylemiyordum. Giorgia Kavunui – bu bir ayrıntı değil, bugün sessizce geçiştirilse de – 2008’de Nicola Cosentino ile aynı hükümette ve aynı koalisyonda Gençlik Bakanıydı, siyasi referans olduğu için kesin olarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Casalesi klanından”.

Sonra Saviano soruyor: “Giorgia Meloni’nin bu konuda söyleyecek bir şeyi yok mu? Ona sorumluluklarını, tabii ki siyasi ama çok büyük sorumluluklarını yükleyebilecek bir gazeteci bulunabilecek mi? Korkarım hiç kimse – benim dışımda, halihazırda dava edilmiş olan – Meloni’ye Camorra’yı hükümete getirenlere olan siyasi yakınlığının hesabını soracağım, bu yakınlıktan tiksiniyorum”. Ve şu sonuca varıyor: “Ama çember kapanıyor: Casalesi klanı tarafından tehdit edildiğim için gözetim altındayım ve yargılanıyorum çünkü Casalesi klanı ile hükümette irtibat kişisi olan başbakan beni dava etmeye ve hukuk davası açmaya karar verdi. Eylem.Bu hükümetin neden parlamentodaki mafyayla mücadele komisyonunu neden henüz harekete geçirmediğini merak etmenin faydası yok… Bu retorik bir soru olurdu.Ülkemize acıyorum ve derin bir tiksinti duyuyorum çünkü tüm bunlar bizim normalimiz gibi görünüyor. Şimdi”.

Sangiuliano’nun yanıtı

Sangiuliano’nun avukatı da Roma Hukuk Mahkemesi’nin verdiği ceza hakkında yorum yapıyor.Gümüş SicaKim Ansa’ya şöyle diyor: “Bunu ironik bir şekilde söylüyorum, cümle öğretici çünkü terim sert, keskin ama izin verilen bir siyasi eleştiri olacağından ve tüm olumsuz çağrışımlar ortadan kalktığından, birinin ‘galoppino’dan gücendirmeden konuşabileceğini söylüyor.

Kültür Bakanı’nın avukatı için: “Görünüşe göre bu konuda Saviano, diğer İtalyanlara kıyasla bir ayrıcalığa sahip. Yargıçtan, bakan ile Nicola Cosentino arasındaki ilişkilerle ilgili daha önceki bir geçmişi doğrulamasını özellikle istedik; samimi ama düşmanca ve bu yapılmadı. Sangiuliano’nun ‘galoppino’ tanımına kadar Cosentino ile süreklilik içinde olduğu ve bir mektupla kanıtlamak istediği gerçeği bilinen bir gerçek olarak verilir. Sica, tüm bunların temelsiz ve saldırgan olduğu sonucuna varıyor ve bu nedenle, eleştiri hakkını bir tanım kadar zorlamaya daha az istekli bir yargıç bulmayı umarak temyize gideceğiz. yardımcı”.

konular