Sanal gerçeklik ile lisan eğitimi mümkün mü?

Sezai55

New member
Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyenler erken yaşta lisan öğrenmeye başlamaları için arayışlarını sürdürürken, ebeveynlerin aklındaki sorular artıyor. Memleketler arası online lisan okulu Novakid ise ailelerin imdadına koşuyor. Novakid, 45 ülkede faaliyet gösteriyor ve son devirde en yüksek talebi başta Türkiye olmak üzere İspanya ve Polonya’dan alıyor. Dünyanın biroldukça noktasından öğrenclerin vakit ve pozisyon fark etmeksizin İngilizce öğrenmesine dayanak oluyor.

YARIM MİLYONDAN FAZLA AİLE TARAFINDAN TERCİH EDİLİYOR

Novakid’in Türkiye Yöneticisi Erhan Oduncu, “Dijital çağda lisan öğrenmenin kıymeti gün geçtikçe artıyor. Biroldukça aile çocuklarının erken yaşta İngilizce öğrenmeye başlaması için kursları araştırıyor ve online derslere yöneliyor. 45 ülkedeki yarım milyondan fazla ailenin 4-12 yaş kümesindeki çocuklarına hizmet veriyoruz.

Novakid Türkiye Yöneticisi Erhan Oduncu

Uyguladığımız öğrenme metotlarıyla ise İngilizce derslerini çocuklar için hem daha öğretici birebir vakitte eğlenceli bir aktiviteye dönüştürüyoruz” tabirlerini kullandı.

HER YAŞ KÜMESİNE FARKLI EĞİTİM

Novakid’in milletlerarası standartlara uygun çağdaş bir İngilizce ders müfredatı tasarlayarak, çocukların İngilizce’yi keyifle öğrenebilmesi, kaliteli, inançlı ve konforlu bir eğitim alabilmeleri için farklı metotlar uyguladıklarını belirten Erhan Oduncu, “Eğitim müfredatımız lisanı deneyimleyerek öğrenme prensipleri üzerinde şekilleniyor ve farklı yaş kümeleri için birfazlaca metot uyguluyoruz.

Okul öncesi öğrencilerde (4-6 yaş aralığında) öğretmenlerimiz, “Fonetik” ve “Tüm Kelime” metotlarının avantajlarını birleştiren Phonics Yoluyla Okuma isimli karma bir sistem kullanıyor.

Okuma yazmayı bilen 7-12 yaş aralığındaki öğrenciler içinse İçerik ve Lisan Bütünleştirici Öğrenme (CLIL) yaklaşımını kullanıyoruz. Birinci kümede öğrencilerimiz sesler ve cümle öbeklerine ağırlaşıyor. İkinci kümedeki öğrencilerimiz ise oyunlaştırma tekniği ve Virtual Explorer ismini verdiğimiz Sanal Gerçeklik dersleriyle konuşma odaklı pratikleri deneyimliyor” dedi.

İNGİLİZCE DERSLERİ HOBİYE DÖNÜŞÜYOR

Tasarladıkları eğitim metodolojileriyle İngilizce öğrenmeyi çocuklar için eğlenceli bir hobiye dönüştürmenin yanı sıra, dünya genelinde de birfazlaca muvaffakiyete imza attıklarını belirten Erhan Oduncu, “Avrupa’da çocuklar için en uygun online yabancı lisan okulu seçildik. Bu muvaffakiyetin gerisinde bizi başka kurumlardan ayıran biroldukça özellik bulunuyor.

Tüm dersleri milletlerarası standartlara (CEFR) uygun olarak geliştirmenin yanı sıra, ESL sertifikasına ve öğretim alanında en az 3 yıl tecrübeye sahip öğretmenlerle çalışıyoruz. Ayrıyeten öğrencinin ihtiyaçlarına bakılırsa kişiselleştirilmiş müfredatımız, Sanal Gerçeklik (Virtual Explorer) ve konuşma (Time2Talk) derslerimizi, Novakid Game World içerikleri, mesken ödevleri, her dersin akabinde özelleştirilmiş ders geribildirimleri ve canlı takviye çizgisi üzere malzemelerle destekliyoruz” dedi.

“YÜZDE 98,5’İ MEMNUNİYET BİLDİREN GERİBİLDİRİMLERİMİZLE BAŞARIMIZI PEKİŞTİRİYORUZ”

E-öğrenmenin eğitim bölümünün geleceğine taraf vereceğini, ders formatının ise sanal gerçeklik ve oyunlaştırma metotlarına odaklanacağını aktaran Erhan Oduncu, “Geleceğin eğitim sistemini öngorerek, ileride yaygınlaşacak metotları kurumumuzda şimdiden uygulamaya başladık. yüzde 98,5’i memnuniyet bildiren geribildirimler, eğitim sistemimizle ne kadar akılcı bir öğrenme seyahati çizdiğimizin göstergesi.

5 yıllık tecrübe sürecimizde dünya çapında 500 binden çok kullanıcı, 50 binden çok öğrenci ve Türkiye’deki 30 kişilik grubumuzla kazandığımız muvaffakiyetlerin rüzgarını da ardımıza alarak eğitim bölümünde gelecek senelerda birincilere imza atacağımıza inanıyoruz. ‘Çocuklar için İngilizce’ mottosuyla çıktığımız bu yolda, Novakid – Online İngilizce Okulu gerçekliğinin eğitim kesimine tam manasıyla nüfuz etmesini hedefliyoruz” sözlerini kullandı.