Samsung, tedarik sorunu tahlili için Avrupa’da yeni bir üretim tesisi kurabilir

Muskious

New member
Yarı iletken bölümünde yaşanan üretim badireleri ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, firmaları farklı stratejiler kullanmak zorunda bırakıyor. Bu alanda öncü firmalardan olan Samsung, müşterilerinin tedarik sorunu yaşamamasını sağlamak için yeni bir üretim tesisi kurmayı düşünüyor olabilir.

Samsung, tedarik sorununu çözecek

Samsung
’un kuracağı söylenen dökümhane tesisinin tam olarak pozisyonu bilinmiyor lakin Avrupa’da bir yerde inşa edilmesi bekleniyor. Samsung ayrıyeten bu tesiste dış kaynak (outsourcing) kullanmasını da daha fazla artırmak istiyor. Dış kaynak kullanması için ismi geçen iki firma var: Vanguard ve Powerchip. Samsung halihazırda Tayvanlı UMC firmasıyla da ortak üretim gerçekleştiriyor.

Samsung’un dış kaynak kullanmasını artırma planının gerisinde ise tam vaktinde üretim (Just in Time) stratejisine geçme amacı yatıyor. Kurulacak tesiste uygulanması beklenen strateji ile talebe nazaran üretim sağlanacak ve asgarî stok ile çalışılacak. bu biçimdece tedarik zincirinde yaşanan meseleler minimuma indirilecek.

Samsung’un Avrupa’da üretim tesisi kurmasının en önemli niçinleri içinde otomotiv sektörüne olan yakınlık olabilir. Birfazlaca araba ve otomotiv modül üreticisinin Avrupa’da olması, Samsung’un da bu alanda üretim gerçekleştirme isteği yeni tesisin Avrupa’da kurulmasına taban hazırlıyor diyebiliriz. ötürüsıyla pazara olan yakınlık sebebiyle tedarik alanındaki pürüzlerin aşılması da kolaylaşmış olacak. Ayrıyeten söylenenlere göre firma halihazırda yarı iletken alanında yer alacak işçi alım sürecine de başlamış durumda.