Salvini, Meloni'yle yalnızca on dakikalığına Oda'da kaldı ama Meloni bunu küçümsüyor

Sezai55

New member
Uygunsuz müttefiki en aza indirin Matteo Salvini Yaklaşık on dakika boyunca Meclis'te görünen ve ardından koltuğunu serbest bırakan (dün Senato'ya hiç katılmadı). Putin konusunda “belirsizlik” yapmakla suçlanan muhalefete, özellikle de Demokrat Parti'ye saldırın. İşte Temsilciler Meclisi'nin yanıtının özeti Giorgia Meloni bir sonraki Avrupa Konseyi öncesinde iletişimlerine ilişkin tartışmalarda.

Güçlü bir polemik çizgisinin damgasını vurduğu ve birçok kesinti ve hatta “çocuklar” olarak adlandırdığı muhalefet üyeleriyle şikayetlerini dile getiren tartışmalarla dolu bir konuşma.

Demokrat bakan, “Putin hakkındaki fikrini değiştiren kişinin her konuda tutarsız” olduğunu söyledi. Elly Schlein Meloni'yi asgari ücret, başbakanlık ve özerklik konularında da geri adım atmaya davet etti. M5S'in lideri iken Giuseppe Conte Başbakanı “AB'yle alakasız” olarak tanımladı.

“Salvini? Kararlar önemlidir”

“Ukrayna'ya verilen desteği açıklığa kavuşturmak için Orban ve Salvini ile konuşmam söylendi. Her iki durumda da kararlar ve oylar önemli. İtalyan hükümetinin net bir tutumu var ve AB'de” diğer hususların yanı sıra “çoklu değerlendirmelerin gözden geçirilmesini garanti etmeyi başardık” -gelecek 4 yıl boyunca Ukrayna'yı desteklemeye olanak tanıyan yıllık bütçe”. Başbakan da öyle.

Meloni, “İyi ilişkilerim olan insanlarla konuştuğumda eve sonuçlar getiriyorum” diye ekledi ve daha sonra PD milletvekillerine dönerek onları Ukrayna'daki M5'ler için de aynısını yapmaya çağırdı.

Ukrayna, Meloni Meclis'te: “Salvini mi? Kararlar ve oylar sayılır”
Kiev'e silah gönderilmesi konusunda çatışma çıktı, Meloni: “Pd çekimser kaldı”. Cevap: “Yanlış”

Demokrat Partili milletvekiline yanıt Piero De LucaMeloni şöyle devam ediyor: “Bana öyle geliyor ki ünlü geniş alanda daha büyük bir sorun var. Sadece M5'lerin çok net ve kristal konumundan bahsetmiyorum, aynı zamanda bize ne yapmamız gerektiğini açıklayan belirsizlikten de bahsediyorum. ve daha sonra Ukrayna'ya silah göndermekten kaçınıyor”.

Sonuç olarak şu sonuca varıyoruz: “Bana öyle geliyor ki, Ukrayna'ya silah göndermekten kaçınan Demokrat Parti'de bile bir belirsizlik sorunu var.”

Demokrat Parti'den yanıt: “Demokrat Parti, eylemlerinde ve imzaladığı kararlarda Ukrayna'ya silah göndermekten hiçbir zaman çekinmemiştir.” Demokrat milletvekili bunu açıkladı Federico Fornaro.

“Sisi ile Putin arasında fark var”

Demokrat Parti'den “meslektaşım Provenzano'ya” şunu söylemek istiyorum: Benim görüşüme göre herkesle konuşmamız gerektiğini bildiğimiz gerçeğine halel getirmeksizin, aramızda bir fark var. Abdülfettah el-Sisi Ve Vladimir Putin. Putin komşu bir ülkeyi işgal etti: Ukrayna'ya yardım etmeye çalışmamızın nedeni bu.” Başbakan, Mısır'daki son misyonuna ve Regeni davasıyla ilgili gelişmeler konusunda Kahire'deki sessizliğine yönelik eleştirilere atıfta bulundu.

Muhalefetle perde görüşmesi

Protestocu muhalefet partilerine seslenen başbakan, “Sizi her zaman biraz gergin görüyorum…” diyor. Oda Başkanı müdahale eder, Lorenzo FontanaBaşbakan'ın ona “bu bir tartışma değil, lütfen iletişiminizi bitirin” dediğini anımsıyor, ancak vızıltı azalmadığı için Meloni “benden pek hoşlanmıyorsunuz, bu benim için açık” diyor.

“Biz Romalılar bazen 'erkekler' diyoruz… Yine de özür dilerim. Romalılar 'bundan daha mı iyi'? Elbette, ama arada sırada 'erkekler' diyorlar…”, Meloni başka bir konuşmada tekrar yorum yapıyor ve sonra ironik bir gülümsemeyle ekledi: “Romalılardan da özür dilerim.” “Hükümete 'erkekler' diyebilir miyim? Hayır. Siz neyi tercih edersiniz, 'genç milletvekilleri'?”. Yeni protestolar ve sonunda Başbakan “bayanlar ve baylar” adına karar veriyor.

“Torino Akademik Senatosundan endişe verici bir seçim”

Gazze hakkında konuşan başbakan, “Çatışmayı kimin tetiklediğini hatırlamak önemli” dedi. “İsrail'in artan izolasyonundan korkuyoruz” diye ekledi. Aynı zamanda İsrail'in çıkarları açısından, Refah'ta yıkıcı sonuçlar doğurabilecek askeri bir kara operasyonuna karşı olduğumuzu açıkça yinelemeliyiz.”

“Torino Üniversitesi Akademik Senatosunun İsrail ile bilimsel işbirliği çağrısına katılmamayı seçmesinin endişe verici olduğunu düşünüyorum ve bunu kolektiflerin işgalinden sonra yapıyor. Eğer kurumlar bu yöntemlere boyun eğerlerse biz de bunu yaparız” dedi. Riskin birçok sorunu var.”

Ilaria Alpi'nin anısı

Başbakan, “İlaria Alpi ve Miran Hrovatin'in anısına ben de katılmama izin verin. Hayatlarını altüst eden pusu üzerinden 30 yıl geçti. Ilaria Alpi, Meclis'teki açılış konuşmamda bahsettiğim kadınlardan biri. Onun cesareti İtalyan kadınlarının cesaretidir ve hepimiz ona minnettar olmalıyız, özellikle de kadınlara.”

Conte'den Meloni'ye: “AB'de ilgisiz görülüyorsunuz”

“İtalya'nın iyiliği için, sizi gerçeklik ve tevazu içinde banyo yapmaya davet ediyorum. Bize İtalya'nın sizinle birlikte kazandığını ve güvenilirliğini yeniden kazandığını söylüyorsunuz. Biz, tüm İtalyanlar gibi, İtalya'nın her zaman sonuncu geldiğini görüyoruz.” M5S lideri şunu söyledi Giuseppe Conte Meclis'te, Başbakan'ın brifinginde kararlara ilişkin oylamanın açıklanması sırasında.

Geçtiğimiz günlerde “Fransa, Almanya ve Polonya ile de kaderimize karar vermek için bir zirve yapıldı ve kendisi davet edilmedi, bunu basın toplantısında öğrendi. Formatlar, kimi davet edeceğine ve kimi davet edeceğine göre belirleniyor” önemsiz kabul ediliyor.” Conte, masalarda “Oturmalısın, sessiz kalamazsın” diye devam etti.

“M5S başkanına saldırdınız, partinizden bir senatörün Macron hakkında homofobik bir şaka yapmasına izin verdiğini biliyor musunuz? Peki komedi senaryosu nedir? O Başbakandır, komedyen değildir. Ama sizce öyle mi? İtalyanların sorunu benim el çantam mı, yoksa başına taktığı kask mı?”. “İtalyanlar bizi götürdüğünüz yerde üçüncü dünya savaşını istemiyorlar” diye sözlerini tamamladı.

Schlein: “Putin hakkındaki fikrini değiştirdi”

“Bana ait olmayan bir metnin birkaç satırını okuyarak başlamak istiyorum. 'Vladimir Putin'i tebrik ederim'. Bunu 21018'de söyleyen oydu. Bunlar, birkaç gün önce Salvini'nin duyduğu sözlerin aynısı. fark şu ki Başbakan, Putin'in beşinci kez yeniden seçilmesi nedeniyle tebriklerimizi yenilemedi. Putin'in gururlu bir demokrat olmadığını anlamamız biraz zaman aldı ve bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Sonuçta Meloni'den geçmişten geriye kalan çok az ” Demokrat Parti'nin sekreteri bunu söyledi. Elly Schlein sınıfta.

“Ne zaman fikrini değiştirse ülkeyi bir adım ileri götürüyor. Bunu asgari ücretle yapın”.

“Başbakan yardımcısı, 'Yarım Putin karşılığında iki Mattarella'dan vazgeçeceğim!' dedi. Umarım yollarını düzeltmiştir ve artık bu tür maskaralıkları dinlemek zorunda kalarak bizi utandırmaz. Ama size dönüyorum Sayın Başkan ve yeni bir çağrıda bulunuyorum: Başbakanlık konusundaki fikrinizi de değiştirin. Cumhurbaşkanının yetkilerini elinden alan bir reforma devam etmeyin, durun, burada da fikrinizi değiştirin. Farklılaştırılmış özerklik Birliği'nin kötü projesi konusunda da fikrinizi değiştirin. Güney bölgelerini cezalandırarak İtalya'yı bölen, kendini vatansever ilan eden birini hiç görmedik.

“Mısır'a gittiğinizde İtalyan bir araştırmacıyı, Avrupalı bir araştırmacıyı öldüren 4 suikastçının adresini El Sisi'ye sorun, bunu El Sisi'ye sormalısınız” diye tamamladı.