Sala: “Üçüncü dönem konusunda Zaia ve De Luca'ya katılıyorum. Tekrar belediye başkanlığına aday olmalı mıyım? Asla asla Deme”

Sezai55

New member
Valiler için görev süresi sınırı var mı? “Zaia ve De Luca'ya katılıyorum ve daha fazlasını söylüyorum, bu sınırlama belediye başkanları için bile mevcut olmamalı”. Milan Belediye Başkanı Beppe Sala bunu RTL'nin Kesintisiz Haber programında konuşurken söyledi.

“Avrupa'da manda sınırı üç olan Portekiz dışında hiçbir ülkenin manda sınırlaması yok, her zaman özel mi olmak zorundayız? – diye ekledi. Bir de aşırı güç yoğunlaşması olduğunu söyleyenler var ama ortada da var. Bunlar belediye meclisleri, bölgesel meclis, kontrol organları, hakimler, Sayıştay ve bir de seçmen olan yüksek denetleyici var”.

Milano belediye başkanına göre “Zaia, 30 yıldır parlamentoda olanlardan ders almadığını söylerken haklı, hatta almıyor”. Kendisine Milan'da bir dönem daha görev yapmak isteyip istemediğini soranlara belediye başkanı şu yanıtı verdi: “Ben bir James Bond hayranıyım, efsanevi Sean Connery'nin Kim Basinger'la başrol oynadığı 'Asla Bir Daha Asla Deme' adlı filmlerden biri var. ' , asla asla Deme.”

Milano, Sala'da güvenlik: “Endişe verici yeni olgular”

Belediye Başkanı ayrıca yılbaşı şiddeti temasına da değindi: “Güvenlik konusunda bizi endişelendiren yeni olgulara dikkat etmemiz gerekiyor. Güvenlik sorunu her zaman vardı ve bu aşamada daha da yoğun, bunu anlamamız gerekiyor. Yılbaşı gecesi yaşananlarla ilgili sanırım yeni yöntemler var, diye ekledi. Bunun taharrush gamea yani toplu taciz denilen olgu olup olmadığını bilmiyoruz ama öyle olsun ya da olmasın bunlar olması gereken durumlar. olmak bastırılır ve kontrol edilir”.

Sala, “Herkes güvenlik konusunda tartışıyor ve çok azı bu konuda bir şeyler yapıyor. Ben çok sayıda polis memuru işe almaya çalışıyorum ve görev sürem, polis varlığına dair tarihi bir kayıtla sona erecek” dedi. Güvenlik, kolluk kuvvetlerinin, valinin meselesidir. Komiser bana Noel'den önce kırmızı bölgeleri yapalım dedi, deneyelim dedim ama kimsenin elinde sihirli değnek yok, güvenlik vatandaşın hakkıdır ve yapılabilecek her şey yapılacaktır.” Demokrat Parti sekreteri Elly Schlein Sala'ya göre “bir noktada haklı: her şey göç meselesine bağlanamaz. Bırakın alevleri sağ taraf körüklesin, bu her zaman böyle oldu. Dokuz yıldır belediye başkanıyım.” , Ben bununla uzlaştım. Sonuçta bu her zaman belediye başkanının hatasıdır.” Ve şunu ekledi: “Göçmen olarak biz, bunu aşalım, buna ihtiyacımız var. Güzel hayatımız… Restorana gittiğinizde mutfakta kim var? Bir hemşire, bakıcı ararken, etrafta çalışın. Yani her şeyi bir araya getirmek iyi değil. Önemli olan bunun insanların kendilerini güvende hissettikleri bir gerçeklikte yaşamaktan vazgeçmelerine yol açmaması gerektiğidir” diye ekledi Sala.

Ramy davası, Sala: “Yanlış 20 dakikalık kovalamaca, kabul edilemez sözler”

Belediye başkanı bir kez daha Ramy davasıyla ilgili yorum yaptı: Jandarma arabalarından birinin ön kamerası tarafından kaydedilen ve geçen Kasım ayında Milano'da ölen Ramy Elgaml'ın üzerinde seyahat ettiği mopedin takibini belgeleyen videoda, “Ben onu yakaladım” dedi. Artık babanın dediği gibi polisin peşine düşmememiz gerektiği fikrinde. Hata yapanlar var ve polisin çoğunluğu da doğru şeyleri yapıyor. Burada bir hata yaptılar, 20 dakikalık bir gece yaptılar. kovalamak ve Her halükarda bu sözler kabul edilemez.”

Belediye başkanı, “Polisin güvenliğimizi garanti altına almak için her gün mücadele ettiğini de kabul etmeliyiz” diye vurguladı. Sala, kendisine dünyanın her yerindeki göçmenlerin Milano'ya iyi bir şekilde entegre olup olmadıklarını soranlara şu cevabı verdi: “Elbette hiç değil. Ancak banliyölere gelince, birçok çevre bölgede büyük bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca başka yerler de var.” Hala çalışmak zorunda olduğumuz Corvetto ve San Siro gibi bunun kesinlikle farkındayız.” Ramy olayı “birçok şeyi açıklıyor ve söylüyor – Sala'nın altını çizdi – Bir yandan şehrin belirli yerlerinde oluşan tedirginlik, diğer yandan Ramy'nin ailesinin ve babasının olaydaki tepkisine bakmak yeterli. Özellikle inanılmaz olan bu çocuk, hiçbirimiz gibi bir aziz olmayabilir ama odasında İtalyan bayrağı vardı. Bu kategorileri oluştururken dikkatli olalım, yoksa hiçbir yere varamayız. Sürekli tepki karşısında hayrete düştüm Ramy'nin babasının sürekli sağ tarafta kalabilme yeteneği sayesinde hala yapılması gereken işler olduğu kesin.”

Ajanlara yönelik suç kalkanıyla bağlantılı bir tema: “Onlara daha iyi ücret ödenmeli, daha iyi eğitilmeli, daha iyi korunmalı ama yasama düzeyinde değil. Suç kalkanının gerçekten saçma olduğunu düşünüyorum, onlara daha iyi ödeme yapmaya başlıyorlar ve bu zaten harika bir şey olurdu.”

Milano Sala'da sigara yasağı: “Öncü şehir, ileriye gideceğiz”

“Modern ekonomilerimizde asıl mesele benim haklarımın nerede bittiği, sizinkilerin nerede başladığıdır. Sigara içmeyen birinin üzerine sigara içmeme ve dolayısıyla pasif içicilik mağduriyeti yaşamama hakkı var mı? Ben öyle düşünüyorum. Bazı cezalar veriyoruz ama aynı zamanda kültürel bir gerçektir.” So Sala, 1 Ocak 2025'ten itibaren diğer alanlardan 10 metre mesafeye uymanın mümkün olduğu izole alanlar hariç olmak üzere sokaklar ve yollar da dahil olmak üzere tüm kamuya açık alanları veya açık hava kamusal kullanımını kapsayacak şekilde genişletilen sigara içme yasağına ilişkin insanlar. “Ceza vermeye devam edeceğiz – diye vurguladı Sala – ama bu büyük ölçüde kültürel bir gerçek ve doktorların bizim tarafımızda olmasından mutluyum. Bir zamanlar sinemada ya da restoranda sigara içmemeyi hayal etmek delilik olarak görülüyordu. Yavaş yavaş ulaşıyoruz. Bana adil bir kampanya gibi geliyor.”