Sağdaki gerginlikler üzerine Meloni: “Tartışıyoruz ama akşamları birlikte içiyoruz.” Ve Schlein ve Landini'ye saldırıyor

Sezai55

New member
Hükümette gerginlik mi var? “Her gün tartışıyoruz, sabah tartışıyoruz, akşam da birlikte bir kadeh şarap içiyoruz”. Olayı önemsizleştiriyor. Başbakan şakayla karşılık veriyor Giorgia Meloni TV'de röportaj yaptığı Nicola Porro ile Dördüncü Cumhuriyet Rete 4'te. “Hayır, tartışmayalım, bazı tökezlemeler var, aynı zamanda fizyolojik, ama İtalyanların ne umduğunu ve beklediğini biliyoruz” diye ekliyor başbakan, hükümetin “düşmeyeceğine” dair güvence veriyor. Lig'in istediği Rai lisans ücreti kesintisine ilişkin yapılan oylamada Senato Bütçe Komisyonu'nda hükümetin yenilgiye uğramasıyla, son günlerin zorluklarına rağmen barış içinde bir yönetici imajı verilmeye çalışılıyor.

“Farklı ama uyumlu”: Çoğunluktaki anlaşmazlıkları gizlemeye yönelik Meloni formülü

Thomas Ciriaco

02 Aralık 2024

Çoğunluğunu kör eder ve yoluna devam eder. Göçmenlerden, sendikalardan, manevradan, sağlık hizmetlerinden, muhalefetten bahsediyor. CGIL liderine saldırır, Maurizio Landini“ideolojik nedenlerden” hareket eden ve “siyasi muhalefet” oluşturan. Ve Demokrat Parti'nin sekreteri, Elly Schlein Hükümete bütçe döneminde sağlık fonlarını kestiği yönündeki suçlamalar için ise “Bunlar yalan” diyor.

Grevler, “zayıf argümanlar ve Landini'nin sonuçları”

Sokak protestosu konusu beni daha az endişelendiriyor çünkü “Normalde argümanlar zayıf olduğunda ses tonunun yükseldiğini düşünüyorum ve bunun zorluğunu anlıyorum” Landini çünkü argümanları da zayıf, sonuçları da zayıf: gerçekleşen genel grevde üye sayısı %6'nın altında kaydedildi, diyor Başbakan, oradan hareket eden CGIL liderinin pozisyonlarını eleştirmekten geri kalmıyor. CGIL ve UIL, 29 Kasım'daki genel greve desteğin yüzde 70'in üzerinde olduğunu ve İtalya'nın tamamında 43'ten fazla etkinlikte yarım milyon insanın sokağa çıktığını duyurdu. “Başarılı bir saldırı. Sendikalar, çalışma dünyası seferberliğimizin nedenlerini benimsedi” yorumunu yaptı.

Ancak Meloni devam ediyor. Landini'nin yaşadığı zorlukların, CGIL lideri “kendisini ücretleri artıran, istihdamı artıran, işsizliği azaltan, kadın istihdamını artıran, sözleşmeleri istikrarlı hale getiren, güvencesiz istihdamı azaltan, güvencesiz istihdamı artıran bir hükümetle karşı karşıya bulduğunda da ortaya çıktığını” iddia ediyor. Asgari emekli maaşlarını artırdı, Ulusal Sağlık Fonu'nu artırdı”. Tedbirlerin “işçilere ve orta-düşük gelirlilere yardım etmeye hizmet ettiğini” vurgulayan yetkili, “hükümetin gerekli kaynakları bankalardan ve sigorta şirketlerinden aldığını” hatırlatıyor. Ve Landini – ısrar ediyor – bunu yaptığını nasıl haklı çıkaracağını bilmiyor. yani bu hükümete karşı genel grev yaptı ve bunun yerine bunu onlar hükümetteyken yapmadı, örneğin Letta, Gentiloni veya Conte II istihdam daha az olduğunda, işsizlik daha yüksek olduğunda, güvencesiz istihdam daha fazla olduğunda, kadın istihdamı daha düşük olduğunda… nesnel olarak kendimizi bir anlatı sorunuyla karşı karşıya buluyoruz”. “Sendikanın bir zamanlar işçilerin haklarına ilişkin iddialarını, korkarım ki biz yarattık. , genel greve giderken”.

“Sağlık konusunda yanlış”

Muhalefetin bir hamlesiyle hükümete yönelik sağlık finansmanını kestiği yönündeki suçlamaların “yanlış” olduğunu savunuyor. “Eldeki rakamlar, hükümete geldiğimizde – devam ediyor Başbakan – sağlık fonunda 126 milyar vardı, 2025'te 136,5 milyar olacak, benim evimde iki yıl içinde 10,5 milyar euro daha olacak Peki, nasıl olur da Ulusal Sağlık Fonu'nu kestiğimizi iddia edebilir ki benim için bir muamma ve bunu saygı duyduğum Demokrat Parti'nin sekreterinden bile söylediğini duyduğumda onun adına biraz utanıyorum”, Giorgia Meloni Schlein'den bahsederken diyor.

Göçmenler, “Arnavutluk modeli işe yarayacak”

Dikenli konu: göçmenler. “Arnavutluk'taki proje başarısız mı oldu? Ama ne zaman… Arnavutluk işe yarayacak – diye temin ediyor Meloni – Tutamayacağımı düşündüğüm sözler vermiyorum. Çözümler var. Onlar üzerinde çalışıyorum. Arnavutluk projesi Çalışması için yapmam gereken her şeyi yapacağım. Kesinlikle yenilikçi olduğuna ve Avrupa Birliği'nin hemen hemen tüm ülkelerinin buna dikkat etmesi tesadüf değil, topyekün bir değişim. göç akışlarının yönetimi – diye ekliyor – Yargıtay'ı beklememiz ve Avrupa Adalet Divanı'mızın olması koşuluyla, bunun işe yaramasını sağlayacak çözümler var. Bu karar geldiğinde, Avrupa Adalet Divanı önünde İtalya'nın tutumuna ne kadar destek olacağını da göreceğiz. Ayrıca başka çözümler üzerinde de çalışıyorum ve sonunda işe yarayacak, bana artık iflas ettiğini söylemeyin.”

“Sonuçlara ulaşmak için seleflerimden üç kat daha fazla çalışmam gerektiğini hesaba kattığını” söylüyor. Donanımlıyım, özellikle göç konusunda biliyordum çünkü çok geniş bir muhalefet olacağını biliyordum.”