Roma Sinagogu’nda kavunlar, İtalya’da da saldırı riski

Sezai55

New member
İtalya “Hamas’ınki gibi suç eylemlerinin” hedefi olabilir. Eni’nin 70. yıl dönümü kutlamalarına katılması bekleniyordu ama Giorgia Meloni son saniyede planlarını değiştirdi. Romalı Yahudi cemaati saatlerce derin ıstırap yaşıyor ve bu nedenle başbakan Salı sabahı kendisinin ve tüm hükümetin dayanışmasını göstermeye karar verdi. Sadece bu değil, Sinagog’daki toplantıdan ayrılırken Meloni, Devletin “vatandaşları her türlü Yahudi düşmanlığından koruma” konusundaki kararlılığını da garanti etti.

Belirtildiği gibi açıklamalar, Roma Yahudi cemaatinin başkanıyla sinagogda yapılan bir saatlik görüşmenin ardından geldi. Victor Fadlun ve Müsteşarın da huzurunda Hahambaşı Riccardo Di Segni ile birlikte Giovanbattista Fazzolari. Dolayısıyla Başbakan’ın tutumu şöyle: “Yahudi dinine mensup vatandaşların korunmasını kendi topraklarımızda da yoğunlaştırmalıyız çünkü Hamas tarafından gördüğümüz suç eylemlerinin taklit edilmesi riski bize de ulaşabilir. Buraya şunu söylemek için geldim: Vatandaşlarımızı her türlü Yahudi karşıtlığına karşı koruyacağız.”

Böylece Başbakan, hükümetin tutumunu net bir şekilde açıkladı: “Bu ziyaretin anlamı, Roma ve İtalyan Yahudi cemaatine dayanışma getirmektir, çünkü İsrail’den gelen korkunç sahnelerde, normal ama zaten trajik olan bir savaşta görülenden daha fazlası var.” senaryo.” Ve sonra tekrar: “Sivillere yönelik evden eve aramalarda, çocukların, gençlerin toplanmasında tüm nüfusa yönelik bir nefret var. İsrail Devleti’ne karşı mücadele için daha fazlası var ve bu nedenle İsrail Devleti’ni savunmak gerektiğini düşünüyorum. İsrail’i var etme ve savunma hakkı bu gençleri, bu çocukları, bu kadınları savunmak anlamına geliyor ve ben Yahudi dinine mensup vatandaşların korunmasını kendi topraklarımızda bile açıkça yoğunlaştırmamız gerektiğine inanıyorum.”

Topluluk, Başbakan’a Roma Büyük Tapınağı’nı ziyareti, “hükümetin dayanışmasını getirdiği” ve “vatandaşların güvenliğinin garantisini sağladığı için” teşekkür etti. Sinagog hassas bir hedeftir ve Meloni ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin de doğruladığı gibi güvenlik düzenlemelerinin Cumartesi gününden bu yana yoğunlaştırılmasının nedeni budur. Önümüzdeki birkaç saat içinde daha da güçlenecek.

Sinagogdaki toplantıya onlar da katıldı Antonella Di Castrotopluluk başkan yardımcısı, Alexander LuzonToplumsal Kurumsal İlişkiler Konseyi Üyesi, Alexander Rubenkurumsal ilişkiler danışmanı ve Güvenlikten Sorumlu Başkan danışmanı Emanuele Di Portotopluluğun genel sekreteri.