Renzi sivil parti olur ve hacker soruşturması nedeniyle Meloni'ye saldırır

Sezai55

New member
Matteo Renzi saldırı Giorgia Meloni ve hükümet, bilgisayar korsanlarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak avukatlarına, casusluk ve yasa dışı yollarla elde edilen belgelerin yasa dışı yayınlanmasıyla ilgili tüm işlemlerde sivil taraf olma yetkisi verdiğini duyurdu. Demokrat Parti de doğrudan başbakana sesleniyor: “Gelin, Meclis'e rapor verin.”

Renzi e-haberinde şöyle yazıyor: “Meloni günaşırı kurbanı oynuyor – Ama Başbakanımız iki yıldır Palazzo Chigi'de. Ona soruyorum: hey Giorgia, ama Teşkilat ulusal siber güvenliğe ne yapıyor? Ne oluyor? Bu ülkenin gizli servislerinden sorumlu Başbakan müsteşarı, alışılagelmiş Calimero sızlanmaları yerine, bu ülkenin vatandaşlarının dokunulmaz haklarını savunmak için neler yaptığını bilebilir miyiz? Ulusal Siber Güvenlik Teşkilatı'na liderlik etmek üzere atanan kişilerin bu göreve uygun olmadıklarını mı düşünüyorsunuz? Gizli servislere devredilen Otorite, zamanını İtalya Kardeşler içindeki iç kavgaları bastırmak için harcıyor olabilir mi? Suçların sorumluluğu müdahale eden kişilere aittir ve kimin suçlu, kimin mağdur olduğuna karar verecek olanlar da -bu durumda sadece teşekkür edilmesi gereken- yargıçlardır.”

Eski başbakan şöyle devam ediyor: “Ama birkaç aydır herkesin ayağa kalkıp istediği kişiyi durdurduğu bu kaosun siyasi sorumluluğu kimde? Kurumlar çalışmıyorsa sorumlu kim. Soruyorum. Giorgia Meloni ve sağ kolu Alfredo Mantovano: Peki ama bu iki yıl içinde siber güvenlik için çok sayıda insanı işe almak ve Ulusal Siber Güvenlik Ajansı direktörünü Giorgia Meloni'nin seçim kampanyası için Fratelli d'Italia etkinliğinde sahneye çıkarmak dışında ne yaptınız? Evet, çünkü uzun süredir vali olan ulusal siber güvenlik müdürü aradı Bruno Frattasi Meloni'nin bu hassas görev için seçtiği kişi, Fratelli d'Italia etkinliğinde üzerinde “İtalya Avrupa'yı değiştirir” yazan tişörtle referans olan kişiydi, ancak aklımızda olan ülkede siber güvenlikle ilgilenen yönetici bu alanda uzmandır. sektör çoğunluk partisinin sözcüsü değil”.

Renzi şöyle devam ediyor: “İtalya'nın yüzleşmek zorunda olduğu gerçek skandallar bunlar. Çünkü herkes saçmalıklara, bakanın sevgilisine, düşük seviyeli dedikodulara odaklanıyor ve kimse şu büyük soruyu ele almıyor: 2024'te İtalya'da siber güvenlik, güvenliği garanti edemeyenlere nasıl emanet edilebilir? İtalyanların mı?”

Demokrat Parti: “Meloni parlamentoya rapor vermeli”

Demokrat Parti de saldırıda. Demokrat grup liderleri Francesco Boccia Ve Chiara Braga başbakandan açıklama talep ediyorlar: “Hacker soruşturması ve konuyla ilgili her gün okuduğumuz haberlerde ortaya çıkan tablo endişe vericidir. Her taraftan sızan ve açıkça sağcıların kullandığı bir ülkenin güvenlik sistemiyle karşı karşıyayız. Tehlikeli dosyalar ve iç kavgalar nedeniyle hükümetin kanadı, Başbakanın acilen Parlamento'ya gelmesi gerekiyor: Görünüşe göre en çok etkileyen veri hackleme yoluyla SDI sisteminin nasıl ihlal edildiğini bilmek istiyoruz. Devlet yetkilileri”, Boccia ve Braga'yı ilan ediyor.

Conte ve Bonelli Meloni'ye saldırdı

Meloni de sorgulanıyor Giuseppe Conte: “Bugün bizi kim yönetiyorsa, komplo teorilerini bir kenara bırakmalı ve artık İsviçre peyniri gibi görünen Cumhuriyetin kurumlarını ve vatandaşların mahremiyetini güvence altına almak için acilen çalışmaya başlamalıdır. Gelin ve bu ciddi hukuksuzluk ihlalini Meclis'e bildirin. “. Aynı dalga boyunda Avs ile Angelo Bonelli Şunları anımsıyor: “Meloni aylarca kendisine yönelik komplolardan söz etti ve şimdi dosya merkezinin, Lombardiya Bölgesi başkanı tarafından Milano Fuarı'nın tepesine atanan Enrico Pazzali liderliğindeki Equalize şirketinin yönetimi altında olduğunu öğreniyoruz. Kuzey Ligi üyesi Attilio FontanaAncak ikincisi, tüm bu durum karşısında “şaşkına döndüğünü” söyleyerek, “bu faaliyet hakkında kesinlikle hiçbir şey bilmediğini” temin ediyor.

La Russa: “Çılgınlar kışkırtıcıların kim olduğunu söylüyor”

Ignazio La Russa cevaplar istiyor. “Neden Enrico Pazzali gibi eski bir dostumun dosyasına maruz kaldım? Ben de bunu öğrenmek isterdim, aslında ilk tepkim şaşkınlık oldu ama alarm hemen ardından geldi ve sadece kurumlar ve demokrasi için değil. Endişe ve aynı zamanda tiksinti, çünkü boş verin, artık hakkımdaki dosyalara alıştım, bu bilinenler arasında en azından üçüncüsü. Ama bu sefer neredeyse tüm ailem işin içindeydi, en büyük oğlum ve küçük oğlum. Bugünkü bölümün kaydında Senato Başkanı Beş dakika ile Bruno Vespa Bu akşam RaiUno'da – İlgili taraftan gerçekten bilgi almak isterim (Enrico Pazzali, Ed) bu dosyayı kim sipariş etti ve onun bana borçlu olduğuna inanıyorum: bana ya da yargıçlara bu dosyaların kışkırtıcılarının kim olduğunu söyleyin”. Pazzali'nin erişimi sırf meraktan kaynaklanmış olabilir mi? soru La Russa'ya mı yöneltildi? “Hayır, hem bunun hem de diğer dosyaların tarihlerini inceledim ve ara sıra olan şeylere inanmıyorum. Ve sonra – Senato Başkanı tekrar soruyor – ne gibi bir nedeni vardı? Çok sık buluşacağımız bir zaman olmasa da bana bir şey bilmek isteyip istemediğini sorması yeterliydi ama bunun bir sır olduğunu düşünmüyorum. Eğer bana 'çocuklarınızın ceza davası var mı' diye sorsaydınız 'hayır' derdim.” Senato Başkanı'na göre “Ekonomik bir sebep olabilir, bankacı için bir merak sebebi olabilir, neden olmasın, her şey mümkün. Reddedilemeyecek bir talep olabilir ve bu son durum için dikkatimi bu üçüncü hipoteze odaklıyorum çünkü inanıyorum ki eğer Pazzali kendisinden çocuklarımı dosyalamasını isteyenlere hayır diyebilseydi muhtemelen bunu yapardı. hayır dedi. Kime hayır diyemediğini bilmek istiyorum.”

La Russa ile dayanışma Savunma Bakanı tarafından ifade edildi. Guido Crosetto. Çünkü “Şimdiye kadar ortaya çıkan ve ortaya çıkmaya devam edeceğini düşündüğüm senaryolar, en hafif tabirle endişe verici ve rahatsız edicidir. Meloni'nin dediği gibi – Crosetto'ya göre – 'en iyi ihtimalle bir şantaj ve gasp sistemi var, ama en kötü ihtimalle yıkıcılık suçuyla karşı karşıyayız'. Dosyalar ve buna benzer sistemler demokrasimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.”

Nordio: “Yasaları ve teknolojileri uyarlayın”

Adalet Bakanı adına Carlo Nordio“Hükümetin düzenleyici ve teknolojik bir yön alması gerekiyor: Düzenleme alanında yasaları uyarlamalı, bilgisayar korsanlarının ve kötü aktörlerin bir sonraki hamlelerinin ne olabileceğini tahmin etmeli. Teknolojik tarafta kurumların ve özel kişilerin hassas verilerinin en iyi şekilde korunması.”