Renzi: “Merkez Demokrat Parti'nin dışındaysa mantıklıdır, Schlein onu temsil etmekte zorlanıyor”

Sezai55

New member
“Merkez Demokrat Parti'nin dışında olursa mantıklıdır”. O yazıyor Matteo Renzi onun blogunda. “Bu hafta sonu Milano ve Orvieto'da iki ilginç toplantı gerçekleşti. Merkez solu reformist bir şekilde nasıl karakterize edeceğimizi tartışmamız iyi bir şey. Demokrat Parti'nin öncülük ettiği izlenimini edindim.” Schlein sola bakan merkezin dünyasını temsil etme mücadelesi”.

Italia viva'nın lideri şöyle devam ediyor: “Size bir örnek vereceğim: Ne pahasına olursa olsun Demokrat Parti'de kalmak istediklerini söyleyenler, İş Yasası referandumu konusunda ne yapacaklar? Solcu garanticilerin tarihi mücadelesi olan kariyer ayrılığına nasıl karşı oy kullanabilirler? Benim fikrim basit: Schlein Demokrat Parti'ye yeni bir hayat verdi ama onu eskisinden çok daha sol bir partiye dönüştürdü. Veltroni veya aşağıda imzası bulunan kişiye.”

Centre, Nardella: “Ruffini'ye saygı duyuyorum ama büyük partinin lideri olmayan bir federatöre hayır”

kaydeden Giovanna Casadio

20 Ocak 2025

Renzi'ye göre “bu daha merkezci tarafı 'keşfediyor'. Kısacası reformistler bu siyasi alanı işgal etmek istiyorlarsa Demokrat Parti'den başka bir kap düşünmeliler. Ancak bir dahaki sefere seçim listelerinde bazı yerleri oldukça meşru bir şekilde işgal etmek istiyorlarsa o zaman bu başka bir konu. Ancak bu noktada merkez burayı işgal etme riskiyle karşı karşıyadır. Kavunlarki bu en hafif tabirle paradoksal olacaktır. Geri gelecek misin?”