Renzi Avrupa seçimleri için adaylığını açıkladı: kampanyayı başlatmak için yarın Londra'da

Sezai55

New member
“Avrupa'nın geleceğini belirleyecek seçimlere 100 gün kaldı. Beş seçim bölgesinin tamamında yarışıyorum. Yüzümü ortaya koyuyorum. Geri adım atmıyorum. Çünkü güçlü seçimlerin zamanı geldi, güçlü erkek ve kadınların zamanı geldi”. Geçtiğimiz aylarda bunu defalarca açıklamıştı. Ve şimdi İtalya'nın lideri Viva'nın enews'ine müdahale ediyor Matteo Renzi 8-9 Haziran seçimlerinde adaylığını açıklayacak.

Kendisi şöyle ekliyor: “Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında, eski çözülmemiş sorunlar ile yeni bir küresel düzensizlik arasında ezilen Avrupa artık dış politikada topa dokunamıyor. Avrupa bizden önceki nesiller için büyük bir umuttu ama bugün belirsiz bir şekilde uyuyor, Bürokrasi ve ideoloji arasında asılı duruyor. Teknisyenlere değil politikacılara ihtiyacı var. Politikacılara, nüfuz sahibi kişilere değil. Avrupa için oyunuzu istiyorum çünkü Brüksel'de alınan kararların çoğu ülkemizdeki insanların hayatlarını etkiliyor. Ve bunu bilerek yapıyorum. Avrupa seçimlerinde bize oy verecek olanların hepsi bölgesel ya da siyasi seçimlerde bize oy vermeyecekler ama bu Avrupa seçimleri için cesaret, gelecek ve siyaset konusunda bir seçim yapmanın zamanı geldi. 8 Haziran'da ulusal siyasi güçlerin anketi, 8 Haziran'da geleceğimizi riske atacağız”.

Renzi konuşmasına şu soruyu sorarak devam ediyor: “Avrupa'yı gerçekten aşırı sağ egemenlikçilere mi yoksa aşırı sol popülistlere mi bırakmak istiyoruz?”.

Yarın kampanyasını yabancı bir şehirden başlatarak sahaya çıkacak: Londra. “Evet, Avrupa olmadan Avrupa'dan daha kötü durumda olduğumuzu söylemek için Avrupa'yı terk eden ülkeden başlıyorum. Avrupa'yı değiştirmek istiyoruz, Avrupa'dan ayrılmak istemiyoruz.” Sonra şu yorumu yapıyor: “İngilizlerin Avrupa'dan ayrılması eskisinden daha kötü durumda. Rakamlar bunu söylüyor. Bu yüzden oradan başlıyoruz.”