Prodi: “AB'nin Resto'su, Avrupa Ordusu Rusya dururken ilk gerekli bir adımdır”

Sezai55

New member
Avrupa yeniden birimi “gerekli ilk adım” ama sonra “tek bir Avrupa ordusu için tek bir stratejiye sahip tek bir komuta. Romano Prodi “Che tempo che fa” e müdahale etmek.

Recmament, “Ortak savunmaya ulaşmak için bir sahne, umarım bunu görüyorum ve umarım. Ortak savunmayı vaaz ettim, bu yöne gitmek gerekiyor. Rusya Ukrayna'ya saldırdığında, eğer ortak bir orduya sahip olmamış olsaydı, Amerika'nın arkasındaki Avrupalılara katıldı. Durumlar” dedim.

“Avrupa Ordusu yaparsanız, Rusya'dan çok daha güçlü ve ileriye dönük ki kesinlikle durur. Aksi takdirde Macron'un haklı olması muhtemeldir”.

Ortak Ordu, “güvenliğimizi sınırlı masraflarla ve tahakkuk eden hakların ve demokratik başarıların korunmasında garanti etmek” için en iyi araç olacaktır.

“Tabii ki,” diye ekledi, Avrupa Komisyonu Başkanı olsaydım, “Ortak Savunma'dan başlardım”, yeniden emdan değil, “dürüstiz: bu ortak savunmaya itebilecek bir adım”. “Herkesin katıldığı ortak bir emir var. Bunun zaman aldığını anlıyorum, ancak önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla siyasi ve daha az silah bekliyorum”.

İlerliyoruz, orada olan Prodi ekliyoruz, çünkü “oybirliği anti -demokratiktir” ve durak Euro ile yaptığı gibi “nitelikli çoğunluk” ile aşılmalıdır. “Orban Avrupa ordusunu istemiyor mu? Dışarıda kal,” dedi. Tabii ki, atom gazeteleri olan Fransa ve BM ve Almanya'ya veto hakkı ne diğeri ne de diğerine sahip değil, Fransızlar'a kıyasla çift savunma masrafları bütçesi gibi bir ordu yapamazsınız.

Prodi ayrıca Trump'ın Zelensky'ye karşı “sinizmi” için zor sözlere sahipti. “O ve Başkan Yardımcısı Gianni ve Pinotto gibi,” diye vurguladı.