Pozzolo davası, Delmastro'nun saldırısına muhalefet

Sezai55

New member
Delmastro Daire'de bildiklerini derhal bildirmesi gerekiyor”. Italia viva, 5 Yıldız Hareketi, Yeşil Avrupa ve Pd'nin talebi bu. Muhalefet, milletvekilinin sözlerinin ardından Rosazza'da yılbaşı gecesi ile ilgili gerçeği talep ediyor. Emanuele PozzoloAdalet Müsteşarının da hazır bulunduğu Biella yakınlarındaki partide silahlı saldırı olayına karışan, Andrea Delmastro. “Kimin vurduğunu biliyorum ama sadece savcılara söyleyeceğim. Ben silahşör değilim”, Pozzolo'nun ifadeleri Cumhuriyet üç gün önce. Şimdi serbest bırakılanlar Kağıt: “Fratelli d'Italia'da tuhaf şeyler oluyor, başkalarını kurtarmak için beni öldürmeye çalışıyorlar. Canicatti'de olmadığı kesin olan Delmastro'yu savunmak için beni terk ediyorlar”.

Enrico BorghiSenato'daki Italia Viva grubunun başkanı, Pozzolo'nun açıklamalarının “Müsteşar Delmastro'nun derhal ortaya koyduğu versiyonu reddetmesi ve senatör tarafından mecliste ifade edilen şüpheleri doğrulaması” nedeniyle saldırıya devam ediyor Renzi”. Bu nedenle Borghi şunu ısrarla belirtiyor: “Müsteşarın, bir kamu görevlisi olarak yasal görevi olduğu gibi, vatandaşların temsilcisi olarak da etik yükümlülüğü vardır, resmi forumda gerçekleri açıklamalıdır. Gelip Parlamento'ya rapor vermelidir.” Bu skandal olaya ışık tutmak amacıyla talebi önümüzdeki birkaç saat içinde resmileştireceğiz. Başbakan Meloni'nin susma süresi doldu, bu ülkedeki kurumların hâlâ değeri varsa net sözlere ve pozisyonlara ihtiyaç var”, diye bitiriyor IV'ün başkanı.

Aynı talep M5S’den de geliyor. “Pozzolo, yılbaşı gecesi Rosazza'da gerçekte olup bitenlere yeni ve rahatsız edici gölgeler düşürüyor. FdI ile seçilen milletvekilinin açıklamaları, Adalet Müsteşarı Andrea Delmastro'nun sağladığı yeniden yapılanmayı dramatik bir şekilde yalanlıyor – Meclis ve Senato Adalet komisyonlarındaki M5S gruplarının liderleri bir notta söylüyorlar Valentina D'Orso ve Ada Lopreiato – Günler geçtikçe aynı hikaye daha da karanlık bir hal alıyor. Delmastro, bildiklerini hiç susmadan derhal aktarmalı, o gece yaşananlarla ilgili gerçeğin bir an önce ortaya çıkmasına katkıda bulunmalıdır. Kamusal bir rol üstlenen herkesin doğruyu söylemek ve ilgili sorumlulukları üstlenmek etik ve ahlaki görevidir. Kaçmadan.”

İçin Angelo BonelliYeşil Avrupa ulusal eşsözcüsü ve Yeşiller ve Sol İttifakı milletvekili, “Birisi müsteşarın yılbaşı partisine ateş edildiği konusunda yalan söyledi. Davayı çevreleyen tüm durum, Meloni'nin büyük sorumluluk gerektiren rollerle görevlendirilen kişileri belirlemede belli bir yüzeysellikle karakterize edilen liderliğini anlatıyor. En çarpıcı örnek, anarşist olayla ilgili resmi gizliliği ifşa ettiği için zaten mahkemeye gönderilen Delmastro'nun kendisidir. Alfredo Cospito. Başbakan nasıl Delmastro'yu hükümet sorumlulukları açısından yeterli görebilir?” diye tekrar soruyor Bonelli. Pozzolo, yaptığı açıklamalarla “Delmastro'nun partisinden önce Mattei Planı ile ilgili sorumluluk sahibi bir pozisyon için seçildiğini itiraf etti” diye devam ediyor Yeşil Avrupa'nın ulusal eşsözcüsü, Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri nasıl olabilir? Bu olay, parti içindeki endişe verici bir eğilimi yansıtıyor: kararların, sağın sıklıkla öne sürdüğü ancak görünen o ki, yeterlilik ve liyakat kriterlerinden ziyade parti mantığına dayalı olarak verilmesi. , çok az tutarlılıkla uygulanır.”

Facebook'ta Demokrat Parti, Pozzolo'nun (“Başkalarını kurtarmak için beni kuleden atıyorlar”) sözünü örnek alarak, 31 Aralık gecesi yaşananlarla ilgili gerçeği de talep ediyor: “Bu karanlık tablodan şu ortaya çıkacak: Delmastro'nun versiyonu tamamen gerçekçi değil. Ancak müsteşar hâlâ yerinde, dokunulmaz ve Meloni tarafından korunuyor. İtalyanlar bu kadar ciddi gerçekler hakkındaki gerçeği bilmeyi hak ediyor. Artık örtbas etmek yok.”

Pozzolo daha önce olayların kendi versiyonunu anlattı Cumhuriyet ve sonra Kağıt Parlamenter şöyle açıklıyor: “Bu karmaşık bir an,” diye açıklıyor parlamenter, ancak gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyorum.” Pozzolo, vurulduğu yerden çok uzakta olduğunu belirten Adalet Müsteşarı Andrea Delmastro hakkında şunları söyledi: “Andrea kardeşim Michele gibiydi, en azından yılbaşına kadar sonra ortadan kayboldu, bir daha hiç konuşmadık. Arkadaşlar değil, kardeşler. Ama görünen o ki üçüncü bir kişiyi daha fazla koruyup beni kuleden aşağı atmak istiyorlar.” “Andrea önde değildi, dürüst olmalıyız. Canicattì'da olduğunu söyleyerek abartması başka bir konu, bunun ne kadar yararlı olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Nedenini anlamıyorum, kesinlikle öyleydi. etkili bir kahraman değil” diye devam ediyor milletvekili. Bu da doğru çıktı Matteo Renzi Adalet Bakanı ile Senato'da söz konusu olduğunda Carlo Nordio, Delmastro ve eskortun birbirini koruduğunu ancak eskortun bir politikacıyı yılbaşı gecesi 300 metre uzaktaki otoparkta yalnız bırakmadığını savundu. “Renzi tamamen hatalı değil mi sence?”.